26 / 06 / 2024

Yenikent Mahallesinde gecekondu var mı

Yenikent Mahallesinde gecekondu var mı

Yenikent Mahallesi. Duymuş olmalısınız tarihi geçmişi pek yok. Gencecik bir mahalle. Malum ’99 depremi diye bilinen, 17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen o unutulmaz depremden sonra kurulmaya başladı.

Aydın Söke'de 10.4 milyon TL'ye icradan satılık zeytinlik!

T.C. Söke Satış Memurluğu, Aydın ili, Söke ilçesi, Yenikent mahallesinde yer alan zeytinliği 10 milyon 462 bin 831 TL'ye satıyor...

Tuzla Konaşlı'da imar planı tartışması!

CHP Tuzla İlçe Başkanı Ali Eren Bingöl, Konaşlı Mahallesinde gecekondu alanında imar planı olmamasına karşı 2017'de TOKİ’nin imar planı çıkarttırarak vatandaşların mağdur olduğunu iddia etti. Bingöl, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gebze Yenikent'teki arazinin imar planı TBMM gündeminde!

Gebze Yenikent mahallesinde bulunan bir arazinin imar planı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tarhan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Maltepe Esenkent Gecekondu Önleme Bölgesi imar planı askıya çıktı!

İstanbul Maltepe Atışalanı Mahallesinde (Esenkent Gecekondu Önleme Bölgesinde) bazı alanlara ilişkin imar planı askıya çıkarıldı...

Eskişehir Odunpazarı'nda 12 bin metrelik Spor Parkı açıldı!

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, Gökmeydan Mahallesi’ne açtığı Spor Kampüsünün ardından şimdi de Yenikent Mahallesinde Spor Parkı açtı. Açılışı yapılan parkta Eskişehirli Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Turgay Topsakaloğlu’nun adı yaşatılacak.

Karşıyaka Atakent'teki gecekondu dönüşüme direniyor!

Karşıyaka Atakent mahallesinde dönüşmeyen tek gecekondu kaldı. Bir tarafta akıllı apartmanlar, diğer tarafta reklam panolarının arkasına gizlenmiş bir aile..

Kentsel dönüşüm gecekondu alanlarına önem kazandırdı!

'Kentsel Dönüşüm' yoluyla gerçekleştirilen yapılaşma uygulamalarında ise; gecekondu ve kaçak kentleşme alanları, kamu arazileri sermayenin yeni yatırım alanları olarak önem kazanmıştır.

Aksaray Yenikent cami inşaatı devam ediyor!

Aksaray’ın Yenikent Beldesi’nde belediye ve hayırsever bir vatandaş tarafından yaptırılan ve iki ay önce temeli atılan cami inşaatı çalışmaları sürüyor.

Çorlu'da futbol sahasına yapılan 10 gecekondu yıkıldı!

Çorlu'nun Hıdırağa Mahallesi'nde, belediyeye ait futbol sahasına yapılan gecekondu ve iş yerlerinin yıkım kararını uygulamak için iş makineleri, kamyonlar ve zabıta ekipleri mahalleye geldi.

Yenikent Deresi için protokol imzalandı!

Geçtiğimiz günlerde Söke Belediyesi tarafından Yenikent Deresi Islahı Taşkın Rusubat Kontrolü Projesi kapsamında ıslah çalışmaları başlatılmış, proje için start verilmişti.

Mamak'ta gecekondu sorunu çözüldü!

Mamak Belediyesi, Mamak'ta kentsel dönüşüm çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Kentsel dönüşüm projeleri ve dev rekreasyon alanlarıyla gecekondu sorununu adım adım çözen Mamak Belediyesi, Mamak merkezini bu değişimin sembolü haline getirdi.

Ankara Yenikent Banliyö Tren Hattı ihalesi tamam!

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Yenikent banliyö treni hattının projelendirme ve ihale safhalarının tamamlandığını, ihalenin onaylanmasının ardından hızla çalışmalara başlanacağını söyledi

Adana Yenikent nerede?

187 konut ve 39 ofisten meydana gelen Adana Yenikent Yaşam ve İş Merkezi projesi Ziyapaşa Bulvarı'nda yükseliyor. Peki, Adana Yenikent nerede?

Yenikent Mahallesinde gecekondu var mı Haberi

Yenikent Mahallesinde gecekondu var mı

Derince merkezde on tane güzel mahalle var. En sakin olanı, en güzel olanı ve en modern olanı hatta kendinizi evinizde hissettireni hiç kuşkusuz; Yenikent Mahallesi. Duymuş olmalısınız tarihi geçmişi pek yok. Gencecik bir mahalle. Malum ’99 depremi diye bilinen, 17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen o unutulmaz depremden sonra kurulmaya başladı. Önce görücüye çıktı, beğenildi ve ardından insan akınına sahne oldu.


Gecekondu olmadığı için çarpık kentleşme de yok. Çarpık kentleşmenin olmadığı yerde belirsizlikte olmaz. Üst yapı ile beraber alt yapı da istenilen düzeyde. Yani sıfır sorun. Geniş caddeler, asfaltlanmış yollar, kullanılmaya elverişli kaldırımlar.


Her şey ahenk içinde. Sıra sıra özenle dikilmiş/dizilmiş binalar mahalleye bir yenilik, bir kentlilik getirmiş. ‘Yeni’ ve ‘kent’ el ele verince Yenikent Mahallesi gibi güzide yerleşim yeri ortaya...