15 / 05 / 2024

yenileme pazarı kentsel dönüşüm

yenileme pazarı kentsel dönüşüm

Kentsel dönüşüm gayrimenkul üreticilerinin yüzünü güldürse de, yenileme pazarına hizmet eden firmalar yaşanan belirsizliklerin tadilat fikrini ertelediği görüşünde. Bu yüzden de yenileme pazarının daraldığı belirtiliyor..

Elektrikli otomobillere özel üretilecek!

Elektrikli otomobillere özel yeni jant üretimi, 6 milyon adetlik satış oluşturan Avrupa jant yenileme pazarında başladı. Böylece birçok elektrikli araç kullanıcısının özel olarak satın aldığı veya bakımını yaptığı araç jantlarında yeni bir devir başlamış oldu.

Niğde Kale Çevresi Kentsel Yenileme Projesi'nde hak sahiplerine ödemeler yapıldı!

Niğde'de Kale Çevresi Kentsel Yenileme Projesi’nde anlaşılan hak sahiplerine ödemelerin başlandığı belirtildi.

Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi ortak akılla şekilleniyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarıyla hayata geçirilen Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi son olarak Antalya Şehir Plancıları Odası üyelerine anlatıldı. 

Antalya Balbey Kentsel Yenileme Projesi'ne start veriliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarihi Balbey Mahallesi'nde uygulanacak Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili çalışmalar hızla devam ediyor. Projeye bu yıl içerisinde başlanacağı açıklandı.

Tunç Soyer'den Karşıyaka imar planları ve kentsel dönüşüm sorunlarına destek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka’daki imar plan değişiklikleri, kentsel dönüşüm, pazar yerlerinin yenileme çalışmaları, bisiklet yolları başta olmak üzere ilçenin sorunları ve devam eden projelere ilişkin konuştu.

Ankara'da 28 kentsel yenileme projesinde 44 bin konut inşa edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara'da 28 kentsel yenileme projesinde 44 bin konutluk çalışma başlattıklarını, bunların 35 binini tamamlayarak hak sahiplerine teslim ettiklerini belirtti.

Diyarbakır Dağkapı meydanına kentsel yenileme projesi!

Diyarbakır'daki Dağkapı Meydanı, 'kentsel yenileme projesi' ile yenişlenecek. Proje kapsamında Dilan sineması kültür merkezi haline getirilecek...

Eyüpsultan Nişanca Kentsel Yenileme Projesi askıya çıkıyor!

Eyüpsultan Belediyesi tarafından Nişanca Mahallesi Kentsel Yenileme Avan Projesi'nin detaylarını vatandaşı bilgilendirmek amacıyla askıya çıkıyor.

Konya Mevlana Türbesi'nin yakınındaki bölge kentsel yenileme alanı ilan edildi!

Konya'nın Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Mevlana Türbesi'nin arkasında yer alan bölge "kentsel yenileme alanı" olarak belirlendi.

İnşaat malzemesi ve turizm sektörü temsilcilerinden yenileme iş birliği! 

İnşaat malzemesi sanayicileri ve turizm sektörü temsilcileri, 42. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da buluşarak yenileme pazarında iş birliği için harekete geçti. Yapılan ortak açıklamada, Türkiye’deki turizm tesislerinin bir bölümünün ekonomik ömrünü tamamladığını vurgulandı. 

Kartal E-5 Kuzeyi Kentsel Yenileme Alanı imar planı tadilatı askıda!

Kartal İlçesi, E-5 Kuzeyi Planı'nda Kentsel Yenileme Proje Alanı B. Bölgesi Sınır Düzenlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı bugün askıya çıkarıldı.

Turgut Altınok: Keçiören'in yüzde 60'ını kentsel dönüşüme alacağız!

AKP Keçiören Belediye Başkan Adayı Altınok, "Şehrimizin yüzde 60'ını kentsel yenileme ve kentsel dönüşüme alacağız. Bu şekilde yollar ve caddeler genişleyecek. Daha doğrusu, Keçiören'in bütün ana aksını alacağız ve yeniden çizeceğiz" dedi...

Dönüşüm beklentisi yenileme pazarında düşüşe yol açtı!

Dönüşüm beklentisi yenileme pazarında da düşüşlere yol açtı. 10 yıl önce 12 milyar dolar olan pazar bugün 6 milyar dolara kadar geriledi.

yenileme pazarı kentsel dönüşüm Haberi

yenileme pazarı kentsel dönüşüm

1665 yılında Paris'te bulunan Versailles Sarayı için dünyanın ilk cam üretimini gerçekleştirmek üzere kurulan Saint-Gobain Grubu, bugün harç üretiminde dünya lideri ve 48 ülkeye birden hizmet veriyor. 1998 yılında Türkiye'de hizmet vermeye başlayan firma, toplam 5 fabrika, 8 bölge temsilciliği ve 600'ü aşkın bayiye sahip konumda bulunuyor. 2012 Levent Gökçe yılının haziran ayında Adana'da Türkiye'nin en büyük endüstriyel güneş enerjisi sistemine sahip fabrika yatırımını yapan Saint-Gobain Weber'in Türkiye Genel Direktörü Levent Gökçe, kentsel dönüşümün ülkenin ihtiyaçlarına uygun konut üretilmesi açısından olumlu bir gelişme olduğunu ama bu süreçte yaşanan belirsizliklerin tadilat ihtiyaçlarında ertelemeye yol açtığını söyledi. 


Yelda Akgün /...