12 / 05 / 2024

Elektrikli otomobillere özel üretilecek!

Elektrikli otomobillere özel üretilecek!

Elektrikli otomobillere özel yeni jant üretimi, 6 milyon adetlik satış oluşturan Avrupa jant yenileme pazarında başladı. Böylece birçok elektrikli araç kullanıcısının özel olarak satın aldığı veya bakımını yaptığı araç jantlarında yeni bir devir başlamış oldu.



Bundan böyle sadece elektrikli araçlar için imal edilmiş jantlar piyasada yer alacak. Bu durum ise elektrikli araç kullanıcıları tarafından özel bir ilgiye sebep olacak mı bunu ilerleyen süreç gösterecek.


ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLERE ÖZEL JANT 
Tam elektrikli ve hibrit araçların son dönemlerde dünya genelinde bir furya oluşturduğunu herkes biliyor. Bu furya ise birçok alanda üreticileri etkilemiş vaziyette. Bu alanlardan birisi de jant üretimi. Bunun sonucunda ise Avrupa’da, elektrikli otomobillere uygun, daha ekonomik ve kuvvetli tipte jantların üretimine başlandı. Pazarda üretime başlanan ürünlerin Tesla, Audi gibi markaların elektrikli modellerine uygun olduğu da bildirildi. 
Ayrıca yeni ölçülerin de ilerleyen günlerde devreye gireceği de duyuruldu. Bu özel jant furyası ise sadece elektrikli araçlar ile sınırlı kalmadı. Diğer yandan satışları hızla artan motokaravanlara yönelik jantların da imalatına başlandığı duyuruldu. Üretilen bu ürünler ise Avrupa ile eş zamanlı olarak Türkiye pazarına da sokulacak. Elektrikli otomobillere özel jant fiyatlarının ise diğer jant fiyatlarına göre yüzde 15 daha yüksek olacağı da belirtildi.
Avrupa’da binek otomobillerin jant yenileme pazarı yılda 6 milyon adet. 


Geri Dön