28 / 07 / 2024

Elektrikli otomobillere özel üretilecek!

Elektrikli otomobillere özel üretilecek!

Elektrikli otomobillere özel yeni jant üretimi, 6 milyon adetlik satış oluşturan Avrupa jant yenileme pazarında başladı. Böylece birçok elektrikli araç kullanıcısının özel olarak satın aldığı veya bakımını yaptığı araç jantlarında yeni bir devir başlamış oldu.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Diğer yandan pandemi öncesinde yüzde 10 paya sahip premium jantların payı ise bu dönemde yüzde 5-7 civarına geriledi. Araç üretiminde yaşanan sorunlar, araçların yüksek maliyeti gibi sorunlarda kullanıcıları orta sınıf jantlara sürüklemiş durumda. Fakat yine de kullanıcılar tarafından jantlar ayrı bir aksesuar olarak görülmeye devam ediyor. 

Sektör temsilcilerinin belirttikleri üzere araç kullanıcılar, genel olarak jantların tasarımına dikkat ediyorlar. Tasarımı güzel olan jantın alaşımı ikinci planda kalıyor. Fakat aslında fiyatlar tasarıma göre yükselmiyor. Şu günlerde ürün fiyatları, enerji artışıyla yükseliyor. Mevcut durumda ise fiyat yükselişi orta sınıf jantta yüzde 30, premium jantlarda ise yüzde 50 seviyelerine kadar çıktı. Ayrıca Avrupa’ya jant tedariki sağlayan orta ve uzak doğulu firmaların artan nakliye bedelleri sebebiyle bu teslimatı sağlayamadıkları da belirtiliyor.

Editörün notu:  Bu haber 02:30 saatinde yazılmış olup, güncel dolar kuru güncel dolar kuru 18,23 TL'dir. Euro kuru 18,26 TL, altının gramı ise 983.47 TL'dir. 

Mango’da %60’a varan indirim! Mango 19 Eylül 2022 fiyat listesi

A101 bahçe ve balkon mobilyasında tüm fiyatları indirdi! A101 18 Eylül 2022 fiyat listesi 

 


Geri Dön