05 / 07 / 2024

Yenilenebilir enerjide istihdam arttı mı

Yenilenebilir enerjide istihdam arttı mı

Enerji üretiminde temiz ve çevreye duyarlı yenilenebilir enerji kaynakları tercih ediliyor. Bir çok gelişmiş ülkenin enerji kaynaklarını çeşitlendirmek amacıyla yenilenebilir enerjiye yaptığı yatırımlar sayesinde alandaki istihdamın da önü açılıyor.

Yeni istihdam kapısı yenilenebilir enerjiden geldi

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından hazırlanan bir çalışmada, tüm dünyada salgının etkileri ve büyüyen enerji sorunlarına rağmen yenilenebilir enerji alanında bir yılda dünya genelinde 700 bin istihdam artışı yaşandı.

Temiz enerjide istihdam 12,7 milyona ulaştı!

Dünya bütününde yenilenebilir enerji sektöründe istihdam geçtiğimiz bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 6 artarak 12 milyon 700 bin kişiye çıktı. İşte detaylar…

Yenilenebilir enerjide Türk-Alman iş birliği devam edecek!

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Thilo Pahl, Türkiye ve Almanya arasındaki ticaret hacminin 36 milyar dolara ulaştığını söyledi.

İzmir yenilenebilir enerjide başkent olacak!

Yapılandırmaya ilişkin kanundan “peşin ödeme” tercihiyle yararlanmak için başvuran mükellefler, 2 Ocak 2017’ye kadar ödemelerini yapabilecek.

Şırnak ve Hakkari'ye doğalgaz müjdesi!

BOTAŞ, iki yıl süreyle Türkiye'nin doğalgaz ağını genişletme çalışmalarına ağırlık verecek. Şırnak gelecek yıl, Hakkari ve Artvin de 2018'de doğalgaza kavuşacak. Öte yandan yenilenebilir enerjide de çalışmalar hızlandırılacak.

Türk halkı yatırımını konuta çevirsin!

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sanayi, turizm, inşaat, gayrimenkul ve yenilenebilir enerjide faaliyet gösteren bir grup olarak, söz konusu sektörlerde yatırımlarına devam ettiklerini bildirdi.

Ariston Thermo enerjide verimlilik ve tasarrufu halka anlatacak!

Yenilenebilir enerji teknolojileri, kombi ve termosifon ürünleri ile pazarın güçlü markaları arasında yer alan Ariston Thermo , kullanıcılara enerjide verimlilik ve tasarrufu anlatmak için tanıtım araçlarıyla 80 ile ulaşacak.

Türkiye'de yenilenebilir enerji yatırımları hız kesmiyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, "Yenilenebilir enerjide bugüne kadar 8 bin 500 lisanssız başvuru yapıldı, bunların yüzde 80'i güneş, yüzde 20'si rüzgarda.' dedi.

Dünyada yenilenebilir enerjiye 25 yılda 7 trilyon dolar yatırım yapılacak!

Uluslararası Enerji Ajansına göre, dünyada yenilenebilir enerjiye 25 yılda 7 trilyon dolar yatırım gerçekleştirilecek ve Çin, 2040'ta yenilenebilir enerjide en büyük pazar olacak.

TPI ikinci fabrikasını İzmir'e kuracak!

Yenilenebilir enerjide rüzgâra olan ilgi ABD'li kompozit devine ikinci yatırım kararı aldırdı. Hummer adlı askeri aracı kompozitle hafifleten ABD'li TPI, Türkiye'deki ikinci yatırımı da İzmir'de yapacağını açıkladı

Limak'tan Konya'ya güneş enerjisi santrali!

Limak Holding, yenilenebilir enerjide ilk adımı Konya'da atıyor. 2017'de devreye girecek 13.1 MW'lık Apa santralının ardından Limak, bu kez Nevşehir'de 24 MW'lık güneş santralı kuracak..

Limak'tan güneşe ikinci yatırım!

Limak Holding, yenilenebilir enerjide ilk adımı Konya'da atıyor. 2017'de devreye girecek 13.1 MW'lık santralın ardından Limak, bu kez Nevşehir'de 24 MW'lık güneş santralı kuracak

Pekintaş Rusya'ya panel yatırımı yapacak!

Yenilenebilir enerjide teşvikleri artıran Rusya'ya Türkiye'den güneş paneli yatırımı gidiyor. Pekintaş, Çinli Amur ve Alman Schmid Group'u da yanına alarak Rusya'da panel yatırımı için düğmeye bastı

Yenilenebilir enerjide istihdam arttı mı Haberi

Yenilenebilir enerjide istihdam arttı mı


Son yıllarda enerji üretiminde temiz ve çevreye duyarlı yenilenebilir enerji kaynakları tercih ediliyor. Bir çok gelişmiş ülkenin enerji kaynaklarını çeşitlendirmek amacıyla yenilenebilir enerjiye yaptığı yatırımlar sayesinde alandaki istihdamın da önü açılıyor.  


Dünyada milyonlarca insana doğrudan ya da dolaylı olarak iş imkanı sunan yenilenebilir enerji sektörü, göz ardı edilemeyecek bir boyuta ulaştı. Uluslararası Yenilenebilir Enerji Kurumu (IRENA) verilerine göre, yenilenebilir enerji alanında 2012 yılında 5,7 milyon kişi istihdam edilirken, bu rakam geçen sene 800 bin kişi, yani yüzde 12,5 artarak 6,5 milyona ulaştı. 


Yenilenebilir enerji sektöründe en fazla istihdamı güneş enerjisi sağladı. Bu alan dünyada 2 milyon 273 bin kişiye ekmek kapısı oldu. Güneş enerjisindeki istihdam rakamını en yakın 1 milyon 453 bin kişi ile biyo-yakıtlar izledi. Geçen yıl sırasıyla rüzgar...