05 / 05 / 2024

Yenilenebilir enerjiYenilenebilir enerji yatırımları

Yenilenebilir enerjiYenilenebilir enerji yatırımları

Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansının ( IRENA ) raporundan derlenen bilgilere göre, iklim değişikliğini dengelemek ve küresel ısınmayı engellemek için dünyada yenilenebilir enerjiye yatırım yapılması kaçınılmaz...

Alba Yenilenebilir Enerji Çözümleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alba Yenilenebilir Enerji Çözümleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 160 bin TL sermaye bedeli ile Muammer Büber ve Mücahit Fatih Albayrak ortaklığında kuruldu.

Tekfen Yenilenebilir Enerji Çözümleri Anonim Şirketi kuruldu!

Tekfen Yenilenebilir Enerji Çözümleri Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 10 milyon TL sermaye bedeli ile Hakan Sadık Göral, Hakan Dündar ve Mevhibe Canan Özsoy ortaklığında kuruldu.

Ecocover Energy Yenilenebilir Enerji Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Ecocover Energy Yenilenebilir Enerji Hizmetleri Limited Şirketi Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Cengizhan Günaydın tarafından kuruldu.

Vesta Yenilenebilir Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Vesta Yenilenebilir Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Sarıyer'de 4 milyon TL sermaye bedeli ile Barış Altuğ Sezerol, Turgut Öztürk, Onur İnan ve Şahin Kızılaslan ortaklığında kuruldu.

Oyem Onur Yenilenebilir Enerji Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Oyem Onur Yenilenebilir Enerji Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe’de Burak Onur tarafından kuruldu.

Borusan EnBW Enerji ile Petrol Ofisi şarj istasyonu için anlaştı!

Yenilenebilir kaynaklardan enerji üreten Borusan EnBW Enerji ve Petrol Ofisi elektrikli şarj istasyon ağı kurmak üzere stratejik işbirliği anlaşması imzaladı. Buna göre Petrol Ofisi’nin 2000 istasyonunda elektrikli şarj ünitesi kurulacak.

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 549 milyon dolarlık kaynak! Yenilenebilir enerji kullanımı artırılacak!

Dünya Bankası, kamu kesiminde yenilenebilir enerji kullanımının artırılması amacıyla Türkiye'ye 549 milyon dolar tutarında kaynak ayırdı. İşte ayrıntılar...

Yenilenebilir enerji neden önemli? Yeşil enerjiye geçişin önündeki dört sorun

Hidrokarbonlardan yenilenebilir enerji kaynaklarına  “enerji geçişi” bugünlerde her mecrada konu olması ve artık daha fazla tartışma konusu olması yeni enerjilere ihtiyacı olduğunu gösteriyor.

Renk Yenilenebilir Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Renk Yenilenebilir Enerji Anonim Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Can Soyak ve Erkut Soyak ortaklığında kuruldu.

Greenfuturera Gazioğlu Yenilenebilir Enerji İnşaat Mühendislik Taahhüt Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Greenfuturera Gazioğlu Yenilenebilir Enerji İnşaat Mühendislik Taahhüt Tic.Ltd.Şti. Zeytinburnu'nda Ali Sait Gazioğlu, Gökçe Gazioğlu, Metin Aytekin Gazioğlu, Nuran Gazioğlu ve Tuğrulhan Gazioğlu ortaklığında kuruldu.

Abasu Arıtma Ve Yenilenebilir Enerji Mühendislik İmalat Taahhüt Anonim Şirketi Kuruldu!

Abasu Arıtma Ve Yenilenebilir Enerji Mühendislik İmalat Taahhüt Anonim Şirketi bugün Sarıyer’de Mehmet İzolluoğlu tarafından kuruldu.

Enerji tüketiminde alışkanlıklar değişiyor! Yenilenebilir enerjiler her geçen gün değerleniyor!

Alaca Group Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Alaca, "Yenilenebilir enerji hem çevresel hem de ticari anlamda ülkemizin elindeki en büyük kozlardan biri haline gelmelidir" dedi. Yenilenebilir enerjinin ülkeler açısından öneminin her geçen gün arttığını da ekledi. İşte haberin detayları…

Dizel Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dizel Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik'te Necdet Elmas tarafından kuruldu.

Yenilenebilir enerjiYenilenebilir enerji yatırımları Haberi

Yenilenebilir enerjiYenilenebilir enerji yatırımları

Küresel ısınmanın önüne geçilebilmesi için yenilenebilir enerjiye her yıl 550 milyar dolar yatırım yapılması gerekiyor.


Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansının (IRENA) raporundan derlenen bilgilere göre, iklim değişikliğini dengelemek ve küresel ısınmayı engellemek için dünyada yenilenebilir enerjiye yatırım yapılması kaçınılmaz.


Rapora göre, karbon emisyonunu azaltmak ve iklim değişikliği hedeflerine ulaşmak için yenilenebilir enerjiye verilen önem dünyada gittikçe artıyor.


Dünyada geçen yıl yenilenebilir enerjiye 214 milyar dolarlık yatırım yapıldığına işaret edilen raporda, küresel iklim değişikliği hedeflerine ulaşmak için 2030 yılına kadar her yıl yatırımların 550 milyar dolara ulaşması gerektiği vurgulandı.


Raporda küresel sıcaklık artışının 2 dereceyi aşmasını önlemek için yenilenebilir enerji kaynaklarının toplam enerji içindeki payının en az yüzde 36'ya çıkması gerektiği de ifade edildi.



ÇİN YENİLENEBİLİR YATIRIMINDA BİRİNCİ


Öte yandan küresel ısınmanın etkilerinin giderilmesinde büyük önem taşıyan...