07 / 05 / 2024

Yenimahalle binalar iskanlarını alıyor

Yenimahalle binalar iskanlarını alıyor

Yenimahalle'de yıllardır çözüm bekleyen iskansız binalar Başkan Fethi Yaşar'm gayretli çalışmaları sonucu iskanlarına kavuşmaya devam ediyor. 5 yılda 933 iskansız binaya yapı kullanma izin belgesini verildi.

İzmit şehir merkezinde acil kentsel dönüşüme ihtiyaç var! Binalar resmen yamuluyor!

Kocaeli genelinde 1999 depreminden önce inşa edilen binaların yorgunluğu ve zemin sıvılaşmasının en fazla örneklerinin görüldüğü İzmit şehir merkezinde kentsel dönüşüm ihtiyacı yeniden gündeme geldi. Yamulan binalar dönüşüm ihtiyacının aciliyetini gözler önüne serdi.

Kıbrıs'taki gayrimenkullere Yahudilerden büyük ilgi! Büyük arazi ve dev binaları satın alıyorlar!

Yahudiler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuzeyinde bulunan stratejik yerlerden büyük arazi ve dev binaları satın almaya başladı. Peki Yahudiler başta olmak üzere yabancı yatırımcılar neden Kıbrıs'a yöneldi? İşte ayrıntılar...

İstanbul'da riskli binalar taşınıyor! Bakan Kurum resmen açıkladı: Tam 1 milyon 500 bin konut...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da riskli olduğu belirlenen 1 milyon 500 bin konutun taşınacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Az ve orta hasarlı binalara DASK ne kadar ödeme yapar? Devlet desteği olacak mı? İşte yanıtı

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından yüz binlerce bina ya yıkıldı ya da orta ve az ölçekli hasar yaşadı. Vatandaşlar devlet desteğinin hangi binaları kapsadığını araştırıyor. Birçok vatandaş DASK ödemeleri ve devlet desteklerinin detaylarını merak ediyor. İşte tüm detaylar...

Avrupa Konutları Yenimahalle nerede? Avrupa Konutları Yenimahalle Bağcılar fiyat listesi 2022!

Yeni yatırımlar için start veren Artaş İnşaat, Avrupa Konutları Yenimahalle projesini yakın zamanda satışa çıkarmayı planlıyor. Peki Avrupa Konutları Yenimahalle nerede? İşte Avrupa Konutları Yenimahalle Bağcılar fiyat listesi 2022...

Çevre temizlik vergisi ödenmezse ne olur? Çevre temizlik vergisi cezası var mıdır?

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'nda esasları belirlenen çevre ve temizlik vergisi; konut, iş yeri ve diğer binaları kullananlarının ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Peki, Çevre temizlik vergisi ödenmezse ne olur? İşte tüm detaylar..

Avrasya GYO Ankara Yenimahalle'deki gayrimenkulünü kiraya verdi!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Ankara ili Yenimahalle ilçesinde bulunan kargir apartmanı kiraya verdi.

Türkiye'de kentsel dönüşüm hızlanmalı!

BÜ Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, "Deprem güvenliği olmayan binaları dönüştürerek, sağlam binalarda oturmamız lazım" dedi.

Çekmeköy Alemdağ'da eski binalar dönüşecek!

Çekmeköy Belediyesi, Alemdağ, Ekşioğlu ve Çatalmeşe Mahallelerinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları için yeni imar planını devreye aldı. 

Büyük dönüşüm hamlesi başlıyor!

Türkiye genelinde konut satışları Ekim ayında yıllık yüzde 16.3 azalışla 119 bin 574 olurken yapı ruhsatı verilen bina sayısı ve yüzölçümü arttı. Gözler hız verilen depreme dayanaksız binaları dönüştürme çalışmalarına çevrildi. 

İzmir'deki 20 yıldan eski binalar dönüştürülmeli!

Yapı Denetim Kuruluşları İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akbaşak, 2000'den önce inşaat ruhsatı alınmış binalarda deprem sebebiyle risk olduğunu söyledi, bu tarihin bir milat olduğuna vurgu yaptı. Akbaşak, 20 yıldan daha eski binalar için kentsel dönüşüm çağrısı yaptı.

Fatih'te 250 yıllık çeşmelerinin üzerindeki binalar tepkilere neden oldu!

İstanbul Fatih'te yer alan 250 yıllık tarihi çeşmelerin üzerine inşa edilen binalar halkın tepkisine neden oldu.

Depremin ardından müteahhitlerden pişkin savunma: Şartlar öyleymiş!

İzmir depreminde yıkılan binaların müteahhitlerinden 7’si tutuklandı. Emniyet’te verdikleri ifadelerinde şüphelilerin benzer şeyler söylediği, “Biz binaları zamanın kurallarına uygun şekilde yaptık. Sonrasında bunları denetlemeyenler sorumlu” dediği ortaya çıktı.

Yenimahalle binalar iskanlarını alıyor Haberi

Yenimahalle binalar iskanlarını alıyor

Yenimahalle'de yıllardır çözüm bekleyen iskansız binalar Başkan Fethi Yaşar'm gayretli çalışmaları sonucu iskanlarına kavuşmaya devam ediyor. 5 yılda 933 iskansız binaya yapı kullanma izin belgesini veren Yenimahalle Belediyesi, 2981 sayılı İmar Affı Yasası yürürlükten kalkmadan önce ilçede iskansız bina kalmaması için kollan sıvadı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 16.05.2012 tarihinde yürürlüğe giren 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi hakkındaki kanun kapsamında imar affı yasası 1 yıl sonra tamamen yürürlükten kalkıyor. Yeni yasaya göre aftan yararlanacak olan vatandaşların, 31.05.2015 tarihine kadar binalarının iskanlarını almaları gerekiyor. Belirtilen tarihe kadar iskan başvurularını yapmayanların bir daha iskan ve kat mülkiyeti tapusu alması söz konusu olamayacak. 


BELEDİYEDEN MEKTUP VAR


 30 yıl önce yürürlüğe girmiş olmasına rağmen Demetevler ve Karşıyaka Mahalleleri'nde bir türlü sorunu çözülemeyen vatandaşların...