15 / 05 / 2024

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattında kaç durak var

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattında kaç durak var

Ankara’da yapımı gerçekleştirilen Yenimahalle-Şentepe teleferik hattında 2. Etabın hizmete alınması için son çalışmalar yapılıyor. Metro ile senkronize 18 saat çalışacak teleferik hattında toplam 4 durak bulunuyor.

Kartepe Teleferik Hattı 2023'te tamamlanacak!

Kocaeli'de büyük sevinç yaratan Kartepe Teleferik Hattı Projesi'nin, 2023 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Kartepe teleferik hattı 2 yılda tamamlanacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Sanayi İşbirliği Programı (SİP) kapsamında ihale edilecek Kartepe Teleferik Hattı Projesi'nin 2023 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

İkitelli-Ataköy Metro Hattı’nda raylar döşeniyor!

Yapım çalışmaları hızlandırılan Avrupa Yakası’nın önemli raylı sistemleri arasında yer alan İkitelli-Ataköy Metro Hattı’nda rayların döşenmesine başlanıyor. Raylarda ilk kaynak töreni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İBB Bürokratlarının katılımıyla yarın gerçekleştirilecek.

Ankara-Sivas YHT hattında tünelin sonunda ışık görüldü!

Ankara-Sivas YHT hattı projesiyle ilgili konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "400 kilometrelik Ankara-Sivas YHT hattında tünelin sonunda ışığı gördük. İki hattın sinyalizasyon ve elektrik işleri tamamlanma aşamasında. Hat serimi bitti, kaynak işleri devam ediyor" diye konuştu.

Samsun-Sivas demir yolu hattında seferler başladı!

Modernizasyon çalışmaları tamamlanan Samsun-Sivas demir yolu hattında ilk yük treni seferine başladı.

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattında deneme sürüşü!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattında deneme sürüşüne katıldı...

Proje aşamasında olan 2 tramvay hattında son durum!

İstanbul'a rahat ve hızlı ulaşım imkanı sunmayı amaçlayan Metro İstanbul projelerine hızla devam ediyor. İşte proje aşamasında Esenler-Davutpaşa Tramvay Hattı ve T5 Eyüp-Bayrampaşa Bağlantı Hattı'nda son durum...

Ataköy-Basın Ekspres-İkitelli Metro Hattı'nda son durum!

Toplam 13 kilometre uzunluğa sahip olacak Ataköy-Basın Ekspres-İkitelli Metro Hattı'nda çalışmalar hızla devam ediyor. Peki 5 ilçeyi birbirine bağlayacak olan Ataköy-Basın Ekspres-İkitelli Metro Hattı ne zaman açılacak?

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nda son durum ne?

İstanbul’da yapımı devam eden Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nda test ve devreye alma çalışmaları bu yıl sonu itibariyle başlıyor. Projenin 2020 yılı üçüncü çeyrekte yolcuların hizmetine açılması planlanıyor. 

Dubai'ye yüksek hızlı teleferik hattı geliyor!

Birleşik Arap Emirlikleri başkenti Dubai’de yüksek hızlı teleferik hattı inşa edilecek. Çift yönü hat üzerinde her yönde saatte 8.4 bin yolcunun taşınabilecek...

Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı'nda son durum ne?

44 bin yolcu kapasiteli Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı'nda çalışmalar durma noktasına geldi. 13 kilometre uzunluğundaki hattın 2020 yılında açılması planlanıyordu.

GAZİRAY Banliyö Hattı'nda test sürüşleri başladı!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep'teki ulaşım sorununu çözmek için inşa edilen GAZİRAY Banliyö Hattı'nda test sürüşü yaptı...

Mahmutbey-Mecidiyeköy metro hattında test sürüşleri başladı!

İstanbul'un ikinci sürücüsüz metrosu Mahmutbey-Mecidiyeköy metro hattında test sürüşleri başladı...

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattında kaç durak var Haberi

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattında kaç durak var

Birbirleriyle bağlantıları sağlanan 3 bin 257 metre uzunluğundaki iki ayrı hattan oluşan teleferiğin tamamında maksimum yükleme test sürüşleri de uluslararası akredite edilmiş kuruluşların gözetiminde sürüyor.


Yenimahalle-Şentepe 1. etap teleferik hattında metro ile senkronize olarak yaklaşık bir yıldır toplu taşıma amaçlı olarak hizmet verildiğini hatırlatan EGO yetkilileri, 1.etap teleferik hattının yıllık bakımı ve 2. etap teleferik hattının entegrasyonu çalışmaları kapsamında yolcu taşımacılığına 16 Mart Pazartesi gününden itibaren ara verildiğini hatırlattılar.


Zorunlu olan yıllık bakım ve entegrasyon çalışmaları tamamlanan teleferik hattının tümünde yolcu taşımacılığına başlamadan önce güvenlik açısından test sürüşleri yapıldığını anlatan yetkililer, “Can ve mal güvenliğinin en üst düzeyde tutulduğu sistemde yolcuların taşınmasına başlamadan önce belirli süre test sürüşleri gerçekleştirilecek. Test sürüşleri kabinlerin içerisine konulan her biri 200 litre olan 4 adet...