28 / 04 / 2024

Yenişakran Yat Limanı

Yenişakran Yat Limanı

İzmir Körfezi'nde yapımı planlanan bazı yat limanlarının imar planı da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda askıya çıkarılırken, denizcilik sektörü Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın yat limanı projelerini hızlandırmasına tam destek verdi.

Son dakika: 330 yat bağlama kapasitesine sahip Yeni Foça Yat Limanı hizmete açıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 330 yat bağlama kapasitesine sahip Yeni Foça Yat Limanı'nı hizmete açtı.

Bodrum'a yeni yat limanı yapılıyor!

Kovid-19 salgınının turizmdeki genel olumsuz etkisine karşılık Bodrum'da son 1.5 senede birçok yeni otel hayata geçirildi. Yeni oteller şu anda da yapılmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra konut üretimi de rekor seviyeye ulaştı. Kentte yeni bir yat limanı için de adımlar atıldı.

Ataköy Marina Mega Yat Limanı 2 Mayıs'ta açılıyor!

Ataköy Marina Mega Yat Limanı’nın VIP açılışı, 2 Mayıs tarihinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katılımı ile yapılacak.

Ataköy Marina Mega Yat Limanı 2 Mayıs'ta açılacak!

62 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen Ataköy Marina Mega Yat Limanı’nın açılışı ile denizcilik sektörünün en büyük buluşması CNR Avrasya Boat Show eş zamanlı olarak 2 Mayıs tarihinde kapılarını açıyor.

Ataköy Marina Mega Yat Limanı'na 62 milyon dolarlık yatırım!

Ataköy Marina ve Yat İşletmeleri AŞ Genel Müdürü Demirtaş: "Ataköy Marina Mega Yat Limanına, DATİ Yatırım Holding tarafından yaklaşık 62 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirildi" dedi.

Bursa Güzelyalı’ya yat limanı yapılacak!

Ulaştırma Bakanlığı, Güzelyalı’ya Balıkçı Barınağı ve Yat Limanı yapacak. Revizyon kapsamında yapılması planlanan 4 iskelenin uzunluğu toplamda 190 metre olacak.

Ahmet Arslan'dan Lapseki Yat Limanı projesine destek!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Lapseki'ye yapılacak yat limanı projesine destek vereceğini açıkladı. Arslan yat limanının en kısa sürede çalışmalarının başlayacağını söyledi.

Antalya'ya 24 yeni otel yatırımı geliyor!

Aralık ayında toplam 34 turizm yatırımı için yatırım teşvik belgesi düzenlenmesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Teşvikte Antalya ağırlıklı olmak üzere 24 yeni otel yatırımına izin çıktı.

Ataköy Mega Yat Limanı Projesi'ne ilişkin 9 sorun TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, İstanbul Ataköy'de yapılması planlanan Mega Yat Limanı Projesi'ne ilişkin 9 soru hazırladı. Yedekci sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu..

Dalaman Yat Limanı'na iptal kararı!

Muğla’nın Dalaman ilçesi sınırları içerisinde yer alan "Dalaman Yat Limanı ve Deniz Otobüsü Yanaşma Yeri" projesi, bakanlık kararı ile iptal edildi.

Tuzla Yat Limanı imar planı notu değişikliği askıda!

Tuzla Yat Limanı ve Balıkçı Barınağı 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notu Değişikliği askıya çıkarıldı...

Ataköy Yat Limanı projesi için oylama yapıldı!

Ataköy sahilde, deniz doldurularak yapılmak istenen Mega Yat Limanı için Bakırköy Belediyesi'nin, Bakırköy Kaymakamlığı'ndan referandum izni çıkmayınca "kamuoyu yoklaması" adıyla yaptığı oylamadan "evet" sonucu çıktı.

Ataköy Mega Yat Limanı için oylama başladı!

Ataköy sahilde deniz doldurularak yapılan Mega Yat Limanı için Bakırköy Belediyesi, Bakırköy Kaymakamlığı'ndan referandum izni çıkmayınca "kamuoyu yoklaması" adı altında oylama başlattı.

Yenişakran Yat Limanı Haberi

Yenişakran Yat Limanı

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, "Yatla ülkemize gelen turist, bir kruvaziyer yolcudan 30 kat fazla döviz bırakıyor. Üstelik bölgemizdeki yat limanlarının tamamına yakını yüzde 110 kapasite ile çalışıyor. Deniz turizminden daha fazla gelir elde etmek için, ülkemizin yat bağlama kapasitesini artırmalıyız. Ege kıyılarında kendine has özelliğe sahip olan ve farklı müşteri gruplarına hitap eden yeni yat limanı yatırımlarına ihtiyacımız var" dedi. Deniz turizminin kruvaziyerden dalışa, rüzgar sörfünden yatçılığa kadar çok geniş yelpazeye sahip olduğunu vurgulayan DTO Başkanı Yusuf Öztürk, "Sadece bir alana bağlı kalmak yerine, deniz turizminin her türünü geliştirmek zorundayız" diye...