04 / 05 / 2024

yenişehir istanbul köprüleri

yenişehir istanbul köprüleri

10 adet köprü inşa edilecej olan Yenişehir'de kurulacak köprüler nerelerde yer alacak sorusunun yanıtına haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. Yenişehir projesinde serbest bölge, camii, küçük tekneler için marina, gösteri merkezi, kültür merkezi, müze

1942'de alınan karar: Karayolları ve köprüler için her sene 5 milyon lira harcanacak!

1942 yılında karayolları ve köprüleri ilgilendiren bir kanun projesi hazırlanmış. Projeye göre her sene karayolları ve köprüler için 5 milyon lira harcanılmasına karar verilmiş. 

Pendik Yenişehir, Çamlık ve Harmandere Mahalleleri'nin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Pendik ilçesi, Yenişehir, Çamlık ve Harmandere Mahalleleri'ne ilişkin 1/5000 ölçekli 15.04.2023 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Otoyol ve köprüler belirli gün ve saatlerde daha ucuz olacak!

Otoyol ve köprülerde 'dinamik fiyatlandırma' modeli 2021 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda yer aldı. Özel yazılımların devreye alınması ile geçilecek sistemde, vatandaşlar belli gün ve saatlerde otoyolları ve köprüleri daha ucuza kullanabilecek.

Malatya Kömürhan ve Tohma köprüleri Aralık'ta açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "Önemli projelerden bir tanesi olan dünya için de örnek projelerden bir tanesi Kömürhan Köprüsü ve Tohma Köprüsü'nü inşallah aralık ayında açmak için bütün ekibimizle burada olacağız." dedi.

Osmangazi Köprüsü'nün çevresindeki araziler tarıma kazandırılıyor!

Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada bulunan Osmangazi Köprüsü'nün çevresindeki kullanılmayan araziler tarıma kazandırılıyor.

Kanal İstanbul'un köprüleri 15.5 milyar TL'ye mal olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Twitter üzerinden Kanal İstanbul'la ilgili yeni bir tweet paylaştı. Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'a yapılacak 8 köprünün maliyetinin 15.5 milyar TL olduğunu söyledi...

İtalya'nın köprüleri teker teker çöküyor!

İtalya'da son 3 senede 5 köprü ve viyadüğün çökmesi, bu yapıların güvenliğine ilişkin tartışmalara neden oldu.

Meriç ve Tunca köprüleri restorasyona alınacak!

Edirne'deki Meriç ve Tunca köprüleri restorasyon çalışmaları Temmuz'un ikinci yarısında başlayacak.

Yenişehir'de köylere Avrupa standartlarında modern binalar yapılıyor!

Yenişehir Belediyesi, tarafından köylere yapılan Avrupa standartlarında çok amaçlı binalar açılıyor...

Yenişehir Hükümet Konağı ihalesi 31 Temmuz'da!

Mersin İli Yenişehir İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 31 Temmuz tarihinde saat 15:00'de gerçekleştirilecek.

TOKİ Mersin Yenişehir Hükümet Konağı ihalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Mersin Yenişehir Hükümet Konağı projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

TOKİ'den Mersin Yenişehir'e hükümet konağı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Mersin Yenişehir Hükümet Konağı projesinin inşası için 28 Haziran tarihinde ihaleye çıkıyor.

Çin'de otoyol ve yüksek hızlı demiryolu köprüleri artıyor!

Çin Ulaştırma Bakanlığı başmühendisi Zhou Wei, Çin'in Hubei Eyaletinin başkenti Wuhan'da düzenlenen uluslararası köprü fuarında ülkedeki yüksek hızlı tren hattının toplam uzunluğunun 2025 yılında 38 bin kilometreye yükseleceğini söyledi..

yenişehir istanbul köprüleri Haberi

yenişehir istanbul köprüleri

Yeni Şehir projesinin 78 milyon metrekaresini havaalanı, 30 milyon metrekaresini Kanal İstanbul, 33 milyon metrekaresini Ispartakule ve Bahçeşehir, 180 milyon metrekaresini yollar, 167 metrekaresini imar parselleri ve 146 milyon metrekaresini ortak yeşil alanlar oluşturuyor.


Yeni Şehir içerisinde yer alan Kanal İstanbul projesi Küçükçekmece Gölü ve Sazlıdere Barajı'nda geçerek Terkos Gölü'nün doğusundan Karadeniz'e ulaşacak. Kanal İstanbul projesinin geçtiği alanda 2 yaka 10 adet köprü ile birbirine bağlanacak.



Yenişehir'de kurulacak köprüler nerelerde yer alacak?

Yenişehir'de kurulacak köprüler nerelerde yer alacak sorusuna Kanal İstanbul projesinin üzerinde 2 yakayı bağlayacak şekilde yanıtı veriliyor. Köprülerin 5'i karayollarını, 5'i de iki yakayı bağlayacak.


60 soruda Kanal İstanbul ve Yenişehir için tıklayınız


Kanal İstanbul projesinin videosu için tıklayınız