07 / 05 / 2024

Yenişehir Pazaryeri kentsel dönüşüm

Yenişehir Pazaryeri kentsel dönüşüm

Ev ziyaretlerini sürdüren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Yenişehir Pazaryeri bölgesinde başlayacak kentsel yenilemeyi tetikleyeceğini söyledi.

Ataşehir Yenişehir Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümde son durum ne?

İstanbul’un Ataşehir ilçesine bağlı Yenişehir Mahallesi’nde Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesi yılan hikayesine döndü. 

Diyarbakır Yenişehir'de kentsel dönüşüm çıkmazı!

Diyarbakır Yenişehir'de Fiskaya olarak bilinen Dicle ile Feritköşk Mahallelerinin yıkılacağı tartışmaları uzun zamandır gündemde. Vatandaşlar evlerini satmayacaklarını belirtti.

Diyarbakır Yenişehir'de 33 hak sahibine konutları teslim edildi!

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki iki mahallede 44 hektarlık alandaki 943 yapıda 5 etap şeklinde start verilen kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde, 33 hak sahibine TOKİ tarafından inşa edilen konutların anahtarları teslim edildi. 

Diyarbakır Yenişehir'de kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Diyarbakır Yenişehir'de yer alan bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Antalya Yeni Emek'te kentsel dönüşüm başlıyor!

Antalya Yeni Emek'te kentsel dönüşüm başlıyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü "Yeni Emek’te, yeni bir şehir kuruyoruz” dedi.

Konak Belediyesi yeni hizmet binası dönüşümü tetikleyecek!

Vatandaşları evinde ziyaret eden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş yaptığı açıklamada Yenişehir Pazaryeri’nin yerine inşa edecekleri yeni belediye hizmet binasının, bölgede başlayacak kentsel yenilemeyi tetikleyeceğini söyledi.

Konak'ta kentsel dönüşüm hızlanacak!

Ev ziyaretlerini sürdüren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Yenişehir Pazaryeri bölgesinde başlayacak kentsel yenilemeyi tetikleyeceğini söyledi.

Mersin Yenişehir'deki kentsel dönüşüm sınırları belirlendi!

Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, plan altlıkları ve ürettiği imar haritaları ile kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi.

Mersin Yenişehir'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Büyükşehir Belediyesi’nin, Müftü Deresi boyunca yapacağı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Yenişehir’e yaradı. Proje kapsamında Eğiriçam, Barbaros ve Hürriyet-Cumhuriyet Mahalleleri de kentsel dönüşüm kapsamında ele alınacak.

Erzurum Yenişehir'in kentsel dönüşüm sorunsalı!

Yenigün Gazetesi'nin köşe yazarı Eren Aksoy bugün köşesinde "Yenişehir birinci marketlerde kentsel dönüşüm sorunsalı" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

Mersin Yenişehir Belediyesi kentsel dönüşümde yetki istedi!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Yenişehir Belediyesi 'Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi' için Yenişehir Belediyesi Başkanı İbrahim Genç'e meclisten yetki istedi.

KİPTAŞ, Esenler Yeni Şehir Projesi için imza attı!

Kentsel dönüşümle inşa edilecek Esenler Yeni Şehir Projesi için KİPTAŞ ile protokol imzalandı. Arazi çalışmalarına başlayan KİPTAŞ, projeyi 29 Ekim 2023’te tamamlamayı hedefliyor.

Yenişehir Pazaryeri'nin kader değişecek!

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Yenişehir Pazaryeri’ne inşa edilmesi planlanan yeni hizmet binasının bölgenin kalkınarak gelişmesine katkı koyacağını söyledi. Konak Belediyesi’nin yeni hizmet binasıyla ilgili öneriler geldi.

Yenişehir Pazaryeri kentsel dönüşüm Haberi

Yenişehir Pazaryeri kentsel dönüşüm

Ev ziyaretlerini sürdüren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, son olarak Akarcalı Mahallesinde yaşayan Kudret -Şükrüye Görür çiftinin evine konuk oldu. Yenişehir Pazaryeri'nin yerine inşa edecekleri yeni belediye hizmet binasının, bölgede başlayacak kentsel yenilemeyi tetikleyeceğini söyledi. 


Mahalle sakinlerinin de katıldığı keyifli sohbette sosyal belediyecilik anlayışıyla yapılan hizmetleri 

anlatan Pekdaş, kentsel dönüşüm konusunda merak edilen sorulara açıklık getirdi. Pekdaş, "Yerinde kentsel dönüşümden yanayız. Buraları çok değerli yerler. Amacımız herkesin yerinde yurdunda kalması" diye konuştu. Ballıkuyu ve çevresinin 160 yıllık bir geçmişe sahip yerleşim yeri olduğunu, zamanla artan çarpık kentleşme nedeniyle bina sayısının arttığını, yeşil alanların yok olduğunu, sokakların dar bırakıldığını kaydeden Pekdaş, yeni planlarla bu kötü görüntünün değişeceğini söyledi. Başkan Pekdaş, Yenişehir'de inşa edecekleri yeni hizmet binasının da kentsel dönüşüme hız vereceğini dile...