05 / 05 / 2024

yer altı müzesi

yer altı müzesi

Avanos'ta bir seramik firmasının sahibi, atölyesinin altında seramik müzesi kurmak için 5 yıllık çalışmanın ardından bin 500 metrekarelik kaya oyma mekan oluşturdu. Türkiye’nin ilk yer altı müzesinde seramik tarihi sergilenecek.

Büyükçekmece Belediyesi yer altı otoparkı inşa ettirecek! İhalesi 16 Ağustos'ta!

İstanbul İli Büyükçekmece Belediye Başkanlığı, Büyükçekmece İlçesi sınırlarında yer alan ve mülkiyeti Büyükçekmece Belediyesi'ne ait olan taşınmazda yer altı otoparkı inşa ettirecek. İşte detaylar...

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi izinsiz belediye alanı işgali iddiasıyla yıkıldı!

İstanbul Beylikdüzü'nde yer alan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi izinsiz belediye alanı işgali iddiasıyla yıkıldı.

Konya Meram Yer Altı Katlı Otoparkı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Konya Meram Yer Altı Katlı Otoparkı inşaatı tamamlanma aşamasına geldi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yapımında sona gelinen Meram Yer Altı Katlı Otopark inşaatını inceledi.

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nde sona gelindi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin yapım çalışmalarında sona gelindiğini açıkladı. Soylu, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda videoya da yer verdi.

Tapu ve Kadastro binasının Ayasofya Müzesi'ne dönüştürüleceği iddiası TBMM'de!

Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binasının Ayasofya Müzesi'ne dönüştürülmek üzere boşaltılmaya başlandığı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Adnan Menderes'in şahsi eşyalarının yer alacağı Adnan Menderes Demokrasi Müzesi ve rekreasyon alanının inşaatında sona gelindi.

İzmir Konak açık hava müzesi açılıyor!

2 yıl su altında kalan Roma dönemine ait 1800 yıllık hamam İzmir’de inşaat çalışması sırasında bulunmuştu. Bulunan tarihi alan açık hava müzesi yapılıyor. Yapılan müzede tarihi alanda bulunan mozaiklerin üstü camla kapatılacak, izleme terasları ve yürüyüş yolları yapılacak...

Seyitnizam-Zeytinburnu tramvay hattı yer altına alınacak!

Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nın, Seyitnizam-Zeytinburnu arasında kalan 2 kilometrelik hat, ulaşımın rahatlaması amacıyla yer altına alınıyor.

New York Modern Sanat Müzesi 450 milyon dolarlık tadilatın ardından açıldı!

ABD’nin önde gelen sanat müzeleri arasında yer alan New York Modern Sanat Müzesi (MoMA), yaklaşık 4 ay süren tadilat çalışmalarının ardından kapılarını açtı.

Akyurt'a şehir müzesi müjdesi!

Akyurt Kaymakamı Osman Altın, Belediye Başkanı Hilal Ayık ve beraberindeki heyet Çubuk Şehir Müzesi’ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Ayık, Akyurt'a şehir müzesi kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Çamlıca Cami İslam Medeniyetleri Müzesi'nde son durum ne?

İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Büyük Çamlıca Camisi altında yer alan İslam Medeniyetleri Müzesi de Topkapı Sarayı'na doğal olarak Cumhurbaşkanlığı'na bağlı bir müze olacağını kaydetti.

Kapadokyalılar Özlüce yer altı şehrinin yeniden açılmasını istiyor!

Nevşehir Derinkuyu'ya bağlı Özlüce Köyü'nde yaşayanlar, 1976'da eski bir evin onarımı sırasında tesadüfen ortaya çıkarılan yer altı şehrinin yeniden turizme açılmasını bekliyor...

Kayseri'deki eski müze binası Paleontoloji Müzesi oluyor!

Kayseri'de yer alan eski Arkeoloji Müzesi binası, kentte ortaya çıkarılan 7,5 milyon yıllık fosillerin sergileneceği Paleontoloji Müzesi olarak hizmete açılacak.

yer altı müzesi Haberi

yer altı müzesi

Nevşehir'in Avanos ilçesinde bir seramik firmasının sahibi, atölyesinin altında 5 yıllık çalışmanın ardından kendi imkanlarıyla oluşturduğu bin 500 metrekarelik kaya oyma mekanda "Kapadokya Yeraltı Seramik Müzesi"ni kurdu.


Firma sahibi Güray Tüysüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  çok sayıda medeniyetin izlerini taşıyan Kapadokya'nın el sanatları merkezi konumundaki Avanos'ta çömlekçiliğin tarihinin çok eskilere dayandığını söyledi.


Avanos'un, Hititler'den bu yana çömlek sanatında söz sahibi olduğunu ancak bu kadar köklü geçmişine rağmen bölgede bir çömlek müzesinin olmamasından üzüntü duyduğunu belirten Tüysüz, "Bölgeyi gezmeye gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin, 'atalarınızdan kalan çömlekleriniz var mı? Onları görebilir miyiz' soruları bizde bir müze kurma fikri oluşturdu" diye konuştu.


Avanos'ta ailesinin 5 kuşaktır çömlek ve seramik işiyle uğraştığını anlatan Tüysüz, ilçede Yeni Mahalle'deki atölyesinin altında bir kaya oyma müze oluşturmak amacıyla...