02 / 05 / 2024

yeraltı şehri ne olacak

yeraltı şehri ne olacak

Kentsel Dönüşüm çalışmaları ardından yıkılan Nevşehir Kalesi ve etrafındaki evlerin altında bulunan yeraltı şehri yapılacak çalışmalarla tamamen ortaya çıkartılıp restorasyon projesinin tamamlanmasının ardından ziyarete açılacak.

60 sene önce tesadüfen keşfedilen Derinkuyu Yeraltı Şehri 20 bin kişiye ev sahipliği yapmış!

Derinkuyu Yeraltı Şehri, Kapadokya bölgesinde bulunan, Nevşehir’e 30 km uzaklıkta bulunan Derinkuyu ilçesinde, Bizans döneminde yaklaşık 20 bin kişiye ev sahipliği yapmış. Görenleri büyüleyen şehrin ortaya çıkışı ise sadece bir tesadüften ibaret.

Şehri keşfetmenin en eğlenceli yolu Honda PCX125 12 Ekim 2022 fiyat listesi!

"Şehri keşfetmenin en eğlenceli yolu" sloganıyla tanıtılan Honda PCX125 fiyatları yeni bir scooter almak isteyenler tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Honda PCX125 fiyatları ne kadar? İşte Honda PCX125 12 Ekim 2022 fiyat listesi...

Erdoğan temel atma töreninde o isme çıkıştı: Ne diyor bu ya değiştirin hemen bunu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutköy Yassıören'de, Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri temel atma törenine katıldı. Törende konuşma yapan Erdoğan, projenin müteahhidine çıkıştı. O anlarda her yer bir anda buz kesti: Ne diyor bu ya değiştirin hemen bunu...

Hatay'daki tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hoşgörü şehri Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürü, 2014 yılına kadar 66 sene boyunca Antakya Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veren tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Nevşehir Kalesi turizme açılıyor!

Nevşehir'de kentsel dönüşüm çalışmalarında ortaya çıkan tarihi yeraltı şehri turizme kazandırılıyor.

Kayseri'deki yeraltı şehri turizme kazandırılacak! 

Kayseri İncesu'daki yeraltı şehri üzüm hasadı yapan çiftçiler tarafından tesadüfen bulunmuştu. Yeraltı şehrinin turizme kazandırılması hedefleniyor. 

Elon Musk'ın dev yeraltı tüneli bugün açılıyor!

Çılgın iş adamı Elon Musk'ın 'çılgın' projesi dev yeraltı tünelinin açılışı bugün gerçekleşecek. Peki dev projenin ülkeye katkısı ne olacak?

Gaziantep Tarihi Bey Mahallesi’ne yeraltı otoparkı yapıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarihi Bey Mahallesi’ne yapılan yeraltı otoparkının inşaatında sona gelindi. 132 araç kapasitesine sahip otopark projesinin kısa sürede açılması planlanıyor.

8 katlı yeraltı şehri turizme kazandırılmayı bekliyor!

Kayseri'de bulunan ve geçmişi yaklaşık 8 bin yıl öncesine uzanan, Kırlangıç Vadisi Yeraltı Şehri, keşfedilmeyi VE turizme kazandırılmayı bekliyor...

Nevşehir'deki yeraltı şehri History Channel'de tanıtılacak!

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin çalışmaları esnasında ortaya çıkan dünyanın en büyük yeraltı şehri için çekimler yapıldı...

Niğde Hasköy'de yeraltı şehri mi var?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya Niğde Hasköy'de bir yeraltı şehri olup olmadığını sordu..

Pakistan'daki eğitim şehri için protokol imzalandı!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ile Kuveyt Yardım Kuruluşu International Islamic Charity Organization arasında "eğitim şehri"ne destek için protokol imzalandı

AYİDER, yabancı konut yatırımcısını Bağdat Caddesi’ne çekecek!

İnşaat sektörüne yön verdiği kadar insanı ve şehri koruyan projeleriyle de ses getiren AYİDER, 17-20 Kasım tarihleri arasında CNR Emlak Fuarı’na katılarak yabancı konut yatırımcısını Anadolu Yakası’na ve Bağdat Caddesi’ne çekecek.

yeraltı şehri ne olacak Haberi

yeraltı şehri ne olacak

Türkiye, böylece dünyanın en büyük yeraltı şehirlerinden birine sahip olacak. 

Nevşehir Kalesi çevresinde Kentsel Dönüşüm çalışmaları sonrasında bine yakın konutun yıkımını gerçekleştirildi. Başlatüan temizleme çalışmaları sırasında buranın altında 110 metre kotta 785 bin metrekarelik alanın çok büyük bölümünde bir yeraltı şehri olduğu fark edildi. 


Türkiye'nin peribacaları ve yeraltı şehirleri üe ünlü önemli turizm merkezlerinden olan ve yılda ortalama 2.5 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Kapadokya Bölgesi'nde şu anda Derinkuyu, Kaymaklı, Tatlarin ve Özkonak yeraltı şehirleri turistlerin ziyaretine açık bulunuyor. Nevşehir Kalesi'nin altında birbiriyle bağlantılı olduğu belirtilen ve yaklaşık 785 bin metrekarelik bir alanı kapladığı belirlenen yeraltı şehri Kapadokya ve ülke turizmine kazandırılma çalışmaları da yapılacak. Tespit edilen yeraltı şehri kapladığı alanla dünyanın en büyük yeraltı şehirlerinden biri olduğunu ifade...