14 / 05 / 2024

Yeraltı ve Yerüstü Maden İşletmelerinde Sağlık ve Güvenlik Şartları nelerdir

Yeraltı ve Yerüstü Maden İşletmelerinde Sağlık ve Güvenlik Şartları nelerdir

Yeraltı ve Yerüstü Maden İşletmelerinde Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği 25380 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, maden işyerlerinde çalışan işçilerin sağlık ve güvenliğinin korunması için uyulması gerekli asgari şartları belirleniyor

O bölgeye 7 ve üzeri deprem uyarısı! Prof. Dr. Naci Görür: Er geç depremle sınanacak!

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Manisa’nın aktif fay hatları üzerinde kurulduğuna dikkat çekti ve bölgenin er geç depremle sınanacağını söyledi. 

Son 6 aydaki halka arzlarda en yüksek getiri sağlayan 11 şirket!

Yatırımcıların en çok takip ettiği konular arasında yer alan halka arzlar yüzde 238 oranında kazandırırken adeta enflasyon ve dolar üstü getiri sağladı. İşte son 6 aydaki halka arzlarda en yüksek getiri sağlayan 11 şirket...

Son halka arzlar yatırımcılara ne kadar kazandırdı? 

Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan halka arzlar yüzde 238 oranında kazandırırken adeta enflasyon ve dolar üstü getiri sağladı. İşte yatırımcısına en çok kazandıran halka arz...

Arçelik'ten mikrodalga, mini fırın ve set üstü ocaklarda kasım ayı fırsatı...

Arçelik, mikrodalga, mini fırın ve set üstü ocaklarda kasım ayına özel 500 Türk Lirası indirim kampanyası yapacak. Arçelik'ten kasım ayına çok özel bir kampanya fırsatı başlattı.

Emlakçı yer gösterdiğinde para alır mı?

Emlakçı danışmanları, ev sahibi olmak isteyenlere yer göstermekle sorumludurlar. Bu durumda yer göstermenin belirli bir ücretinin olup olmadığı merak edilir. Peki emlakçı yer gösterdiğinde para alır mı ve yer gösterme belgesi nedir? İşte yer gösterme belgesi ile ilgili bilgiler...

Üniversite öğrencileri hemen baksın! KYK kredi ve burs ödemelerinde değişiklik!

Türkiye’de bulunan üniversite öğrencileri için Yükseköğretim Kurulu ve Kredi Yurtlar kurumu ödemelerine devam ediyor. Ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrenciler için her ay düzenli olarak ödeme yapılıyor. Ödemelerle ilgili yeni bir düzenleme geldi. İşte tüm detaylar…

Açıklama YÖK'ten geldi : Lisans ve lisansüstü burs ücretlerine zam yapıldı! 

Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre, lisans ve lisansüstü öğrencilerine verilen burs miktarlarında artış yapıldı. İşte lisans ve lisansüstü burs miktarlarındaki artış..

Biruni Üniversitesi mart ayında akademik başvuru ilanı yayımladı! İşte o ilanda yer alan başvuru şartları neler?

Biruni Üniversitesi, kadrolar için adaylarda aranacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) ve Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) puanlarına ilişkin şartları da açıkladı. Adayların, ALES'ten en az 70 ve YDS'den en az 60 puan almaları gerekiyor.

Benzin ve motorin zamları bir tek onlara yaradı! Karları 10 kat arttı

Benzin ve motorine üst üste gelen zamlar petrol devi Tüpraş'a yaradı. Ukrayna-Rusya savaşıyla birlikte tırmanışa geçen petrol fiyatları sonrası Tüpraş, üçüncü çeyrekte kârını 10 kat artırarak 11,6 milyar TL'ye yükseltti.

İslam Memiş 13 gün sonraya işaret etti! Gram altın ve ons altında flaş tahmin

İslam Memiş piyasalarla ilgili yaptığı değerlendirmelerde enflasyon verilerini ve rekor üstüne rekor kıran Borsa İstanbul hakkında dikkat çeken  bir uyarı yaptı. Memiş, gram altınla ilgili de tarih verdi.

Bayram alışverişlerinde klima, derin dondurucu ve beyaz eşya satışı arttı

E-Ticaret Altyapı Sağlayıcıları Derneği (EDER) Kurucu Üyesi ve Projesoft Üst Yöneticisi (CEO) Yüksel Eminoğlu, bayram alışverişlerinde klima, derin dondurucu ve beyaz eşya satışının arttığını belirterek, online sanal poslardan satışın yüzde 42'ye yükseldiğini bildirdi.

Bayek İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bayek İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de Ahmet Yaşar Üstün ve Muhammet Üstün ortaklığında kuruldu.

Çiftçi Towers'daki 437 daire ve dükkan icradan satışa çıkarılacak! İşte bir daire için belirlenen fiyat

İstanbul Zincirlikuyu'da yer alan 25.000 metrekare tabana oturan zemin altında 10 kat ve zemin üstünde 45’er katlı iki kuleden oluşan Çiftçi Towers, icradan satışa çıkarıldı. Daireler için istenen fiyat belli oldu. İşte detaylar...

Yeraltı ve Yerüstü Maden İşletmelerinde Sağlık ve Güvenlik Şartları nelerdir Haberi

Yeraltı ve Yerüstü Maden İşletmelerinde Sağlık ve Güvenlik Şartları nelerdir

Yeraltı ve Yerüstü Maden İşletmelerinde Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği!


BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

Madde 1 — Bu Yönetmeliğin amacı, yeraltı ve yerüstü maden işyerlerinde çalışan işçilerin sağlık ve güvenliğinin korunması için uyulması gerekli asgari şartları belirlemektir.


Kapsam

Madde 2 — Bu Yönetmelik, 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu kapsamına giren tüm yeraltı ve yerüstü maden işyerlerini kapsar.


Dayanak

Madde 3 — Bu Yönetmelik, 4857 sayılı İş Kanununun 78 inci maddesine göre düzenlenmiştir.


Tanımlar

Madde 4 — Bu Yönetmelikte geçen;

a) Yeraltı ve yerüstü maden işleri:

- Madenlerin yeraltı veya yerüstünden çıkarılması,

- Madenlerin çıkarma amacıyla araştırılması,

- Çıkarılan madenlerin işlenmesi hariç, satışa hazırlanması,

işlerini ifade eder.

Sondajla Maden Çıkarılan İşletmelerde Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin (a) bendinde tanımlanan sondajla maden çıkarma işleri bu tanım kapsamında değildir.

b)...