15 / 05 / 2024

yeraltına çöp barınakları

yeraltına çöp barınakları

Türkiye’de ilk defa 2006 yılında uygulanmaya başlanan yeraltı çöp konteynırı sistemi Ataşehir’de hızlı bir şekilde yaygınlaşıyor. Ataşehir’in çöpleri 250' yi aşan konteyner sayısı ile yeraltında toplanıyor...

Ev ve kira fiyatları arttı, kaçak yapılaşma başladı!  ‘Tiny house’ alan tarlaya indi!

Kaçak yapılaşma, ev ve kira fiyatlarının artmasıyla yeniden gündeme geldi. Tiny house alanlar köylere ve tarım alanlarına inerek barınma sorununa çözüm buldu. İşte detaylar... 

Koçak'ta neredeyse yarı fiyatına pırlanta kolye! 15 Ekim 2022 fiyat listesi...

Koçak'ta yüzde 50'ye varan indirimle pırlanta kolyeler satışa çıkarıldı. Hemen yakalayın! Peki Koçak pırlanta kolyeler kaç lira? Koçak pırlanta kolye ne kadar? İşte Koçak Pırlanta kolye 15 Ekim 2022 fiyat listesi...

Elinde çeyrek altın olanlar dikkat! İslam Memiş uyardı: Altına para yatıran iflas bayrağını çekebilir!

Altın fiyatlarındaki dalgalı seyir parasını altına yatıran, al sat yapan birçok yatırımcının altın piyasası uzmanlarının açıklamalarına pür dikkat kesiliyor. Altın uzmanları 900 lira bandına dikkat çekerek yatırımcıları uyardı. Şimdi almayın ama...

Berlin'de evsizler için yapılan barınaklar yıkıldı! 

Almanya Berlin'in Lichtenberg ilçesindeki boş arazi üzerinde, arazi sahibinin onayıyla kurulan evsizler kampı yıkıldı. 

Barış Pınarı Harekatı bölgesinde kadın hastalıkları ve doğum hastanesi kurulacak!

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı bölgesi Tel Abyad'da yapımına başlanan kadın hastalıkları ve doğum hastanesinin 45 günde tamamlanması planlanıyor.

Ankara Saraçoğlu projesinde son durum ne?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısına, İmar Barışı tartışmaları damga vurdu. AKP Milletvekili Erim, İmar Barışı’yla ilgili düzenlemeler içeren yasanın TBMM Genel Kurulu görüşmelerinde ne oy verdiği sorulunca, “Ne yapacaksınız? Atı alan Üsküdar’ı geçti” diye konuştu.

100 metrekarelik evde 110 kediyle yaşayan kiracı tahliye edildi!

İspanya’da 100 metrekarelik konutta 110 kediyle yaşayan kiracı tahliye edildi. Hayvan barınakları, yuvasız kalan kediler için yuva arayışına girdi.

Trabzon Arsin'de balıkçı barınakları yıkıldı!

Trabzon Arsin'de balıkçılar kooperatifinin üç yıl önce aldığı ruhsatların iptal edilmesinin ardından balıkçı esnafı yıkımı gözyaşları ile izledi.

Acarkent ve Beykoz Konakları’na imar barışı piyangosu!

Yerel seçimlerden hemen önce çıkartılan “İmar barışı” yaklaşık 16 yıldır devam eden Beykoz Konakları ve Acarkent ile ilgili davaların da karara bağlanmasına neden oldu.

Faizler düşünce köpekler için arsa alıp barınak yaptırdı!

Konut kredisindeki düşük faizleri fırsata çeviren öğretmen Nimet Çomak, çektiği krediyle Kemalpaşa’da arsa satın aldı. Öğretmen Çomak, 2 arkadaşıyla beraber aldığı arsaya köpekler için barınak yaptı

İzmir 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı açılıyor!

İzmir Mithatpaşa Parkı önündeki araç trafiğini yeraltına alarak kazanılan 71 bin 500 metrekarelik alanı kentin en büyük meydanlarından biri haline getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi bu meydanı pazar günü hizmete açıyor.

Zeytinburnu tramvayı yeraltına alınacak!

İBB Meclisi'nde Zeytinburnu’ndan geçen tramvay hattının, yaklaşık 2 kilometresinin yeraltına alınmasıyla ilgili imar planı değişikliği kabul edildi.

İmar barışına Bursa'dan 400 bin başvuru yapıldı!

Başvuruların Haziran 2018 itibari ile alınmaya başlandığı imar barışına Bursa'dan 400 bin başvuru yapıldı. Yapılan başvurulardan ise yaklaşık 40 bin yapı için ücret ödemesi yapılıp 'yapı kayıt belgesi' alındı...

yeraltına çöp barınakları Haberi

yeraltına çöp barınakları

Ataşehir’de yeraltı çöp konteynırı sayısı 250’yi aşarken, Ataşehir Belediyesi tarafından ilçedeki 70 daire ile üstü apartman ve sitelere, yeraltı çöp konteynırı sistemi kullanma zorunluluğu getirildi.

Yerüstü çöp konteynırlarına göre 10 kata kadar daha fazla atık toplayabilen yeraltı çöp konteynırı sistemi aynı zamanda uzun ömürlü olması sebebiyle maliyet hesaplarını da amorti edebiliyor.

Ataşehir’de yeraltı çöp konteynırı sayısı 250’yi aşarken, İstanbul geneline bakıldığında; Beykoz’da 200, Pendik’te 70, Kadıköy ve Bakırköy’de 45, Tuzla’da 40, Üsküdar’da 30, Kartal’da 26, Ümraniye’de ise 15 adet yeraltı çöp konteynırı bulunuyor. 

Ayrıca ilçedeki yerüstü çöp konteynırı sayısı da Ataşehir Belediyesi’nin kurulduğu 2009 yılından bu yana 2.000’den, 3.000’e çıkartıldı.

Ataşehir’in mahallelerindeki yeraltı çöp konteynırı sayıları:

Barbaros Mahallesi’nde 80,

Atatürk Mahallesi’nde 20,

Mimar Sinan Mahallesi’nde 18,

Yenişehir  Mahallesi 16,

Yeni Çamlıca Mahallesi 16,

İçerenköy Mahallesi 15,

İnönü Mahallesi 12,

Esatpaşa Mahallesi...