22 / 05 / 2024

Yerel yönetimlere ne kadar destek veriliyor

Yerel yönetimlere ne kadar destek veriliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından şehircilik atağı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sürdürülebilir ve planlı kentleşme için yerel yönetimlere 22 milyon 186 bin 380 TL destek sağlıyor.

Kentsel dönüşümde özel sektör müteahhitleri göreve hazır! Peki yerel yönetimlerden ne bekleniyor?

Son dönemlerde gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm için özel sektör müteahhitlerinin göreve hazır olduğu belirtildi. Peki yerel yönetimlerden kentsel dönüşümle ilgili olarak  ne bekleniyor?

İLBANK'tan kentsel dönüşüm için yerel yönetimlere kredi desteği! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili kuruluşu İller Bankası, 2020 yılında kentsel dönüşüm çalışmaları için yerel yönetime kredi desteğinde bulundu.

Antalya'da kentsel dönüşüm planları yerel yönetimlere takıldı!

Antalya'da uygulamaya alınmayı bekleyen ‘Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’ yerel yönetimlere takıldı. Riskli yapıların tespiti için görev verilen belediyeler çalışmalarına başlamadı.

Yerel yönetimler kentsel dönüşüm için harekete geçsin!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, yerel yönetimlere, "Kentsel dönüşüm için harekete geçin" çağrısında bulundu. Eylül ayında açıklanacak kentsel dönüşüm eylem planına göre her şehrin ayrı bir planı olacak. 

Turan Konak, Çevre ve Şehircilik Yerel Yönetimler Genel Müdürü oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğüne Turan Konak getirildi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı...

Antalya Kaleiçi yeni yüzüne kavuşuyor!

Tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve yaşam ritmiyle Antalya’nın kalbi olan Kaleiçi yeni yüzüne kavuşuyor.

Özaksu Bakırköy Evleri ne zaman teslim?

İstanbul Bakırköy'e bağlı Osmaniye Mahallesin'de inşa edilen Özaksu Bakırköy Evleri'nde 1+0, 1+1, 2+1 ve daha büyük daire tipleri sunuluyor. Peki Özaksu Bakırköy Evleri ne zaman teslim?

Batı Yapı Aston Firuzköy projesi ne zaman teslim?

Batı Yapı imzası taşıyan Aston Firuzköy projesi 291 daire ve 70 dükkandan meydana geliyor. Peki Batı Yapı Aston Firuzköy projesi ne zaman teslim?

Aston Firuzköy projesi ne zaman teslim?

Batı Yapı tarafından inşa edilen Aston Firuzköy projesi 291 daire ve 70 dükkandan meydana geliyor. Peki Aston Firuzköy projesi ne zaman teslim?

Yeniköy Konakları ne zaman teslim?

Yeni Yapı İnşaat tarafından hayata geçirilen Yeniköy Konakları projesi 362 konut ve 12 ticari birimden oluşuyor. Peki Yeniköy Konakları ne zaman teslim?

Çanakkale Yeşil Yerel Yönetim binasının yüzde 20'si tamam!

Çanakkale Belediyesi’nin Yeşil Yerel Yönetim binasındaki çalışmalar devam ediyor. Binanın temelinin yüzde 40'ı, toplam inşaatın yüzde 20'si tamamlandı.

Çanakkale Yeşil Yerel Yönetim Binası inşaatı sürüyor!

Çanakkale Belediyesinin Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası Projesinin inşaat çalışmaları devam ediyor.

Büyükyalı, Kazlıçeşme’nin tarihi zenginliklerini gün yüzüne çıkarıyor!

Büyükyalı’yla Adım Adım Kazlıçeşme turu kapsamında semte adını veren tarihi çeşmeden, 1600 yılllık Studios Manastırı’na kadar, bölgedeki bir çok tarihi eserin keşfedilmesini ve Kazlıçeşme’deki bu kültürel değerleri gün yüzüne çıkarmayı hedefliyor.

Yerel yönetimlere ne kadar destek veriliyor Haberi

Yerel yönetimlere ne kadar destek veriliyor

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın çevreye duyarlı, sağlıklı ve sürdürülebilir kentsel gelişmenin sağlanması, yaşanabilir mekanların oluşturulması ve kentlerin özgün kimliklerini esas alan marka kent potansiyellerinin ortaya çıkarılması konularında da yerel yönetimlere teknik ve finansman desteği verdiği vurgulanarak şöyle denildi: "Bakanlık Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü ile İller Bankası A.Ş. arasında 29 Ağustos 2014 tarihinde düzenlenerek yürürlüğe giren 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun Kapsamında Yapılacak Çalışmalara İlişkin İşbirliği Protokolü ile nüfusu 200 bin altındaki yerleşmelerin halihazır harita, jeolojik-jeoteknik etüt veya mikro bölgeleme etüdü ve imar planları hibe olarak finanse ediliyor. İlk iki aşamada toplam 125 belediyenin anılan işleri için ihaleleri tamamlandı ve sözleşmeleri imzalandı. 9 belediyenin ise ihale çalışmaları devam ediyor. Alan olarak yaklaşık 60...