05 / 05 / 2024

yerleşme alanı dışı

yerleşme alanı dışı

İskan dışı alan ne demek? İskan dışı alanlarda yapılaşma esasları nelerdir? İşte Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde yer alan iskan dışı alanlar ile ilgili yasal hükümler bu haberde...

Adıyaman'da 16 bin 433 adet deprem konutu sağlam zeminli yeni yerleşim alanında yükseliyor! 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Adıyaman'da, deprem konutları sağlam zeminli yeni yerleşim alanında hayata geçiriliyor. İşte detaylar...

Güney Ataşehir Toplu Konut Yerleşim Alanı 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Ataşehir ilçesi, Küçükbakkalköy Mahallesi, 2425 parsel Güney Ataşehir Toplu Konut Yerleşim Alanı İlave Nazım İmar Planı'na (H:Serbest) ilişkin 1/5000 ölçekli 15.04.2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

13 bin kişinin yaşayacağı yeni imar alanı için start verildi! Akçaovalılar yeni yerleşim alanına kavuşuyor!

Muğla'ya Bağlı, Menteşe Belediyesi,  13 bin kişinin yaşayacağı yeni kentsel yerleşim alanı için Akçaova Mahallesi'nde yeni imar alanı oluşturuyor. 

Eskişehir Büyükşehir'den 10 yıllığına kiralık yeme içme alanı!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Eskişehir Akarbaşı Mahallesi'nde yer alan yeme içme alanını kiraya verecek. İşte 20 Eylül'de gerçekleştirilecek ihale ile ilgili detaylar...

Ukrayna'da kişi başına 24 metrekare konut alanı düşüyor!

Ukrayna İnşaatçılar Konfederasyonu Başkanı Lev Partskhaladze Ukrayna'da kişi başına 24 metrekare konut alanı düştüğünü dile getirdi.

Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik Alan Yönetmeliği!

Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik Alan Yönetmeliği bugünkü 31455 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerine yeşil alan düzenlemesi!

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerinde yeşil alan düzenlemesi yapılacağını söyleyen Bakan Kurum, depremde yaşamını yitirenlerin hatıralarının yaşatılacağı bir mekan inşa edileceğini açıkladı.

Ulaştırma ve Haberleşme Şurası 6-7-8 Ekim 2021'de düzenlenecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası, 6-7-8 Ekim 2021 tarihlerinde Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Yerleşkesi'nde düzenlenecek." diye konuştu.

Çeşme’deki gayrimenkullerin ekonomik performansı arttı!

Son dönemde yoğun yerleşim alan Çeşme’de düzenli yaşayan nüfus artmaya başladı. İlçede bulunan gayrimenkullerin ekonomik performansı da yükseldi.   

IMF Kovid-19 etkisiyle 2020 küresel büyüme tahminini düşürdü!

Uluslararası Para Fonu (IMF), yeni tip koronavirüs salgını kaynaklı ekonomik durgunluğun etkisi ile bu yıla ilişkin küresel büyüme tahminini düşürürken, 2021 yılına dair beklentisini yükseltti.

Berrak Tüzünataç ve Berk Suyabatmaz'ın ABD'ye yerleşme planı ertelendi!

Bir dönem ABD’de kalan Berk Suyabatmaz’ın oraya yerleşme konusunda sevgilisi BerrakTüzünataç’a teklifte bulunduğu iddia edilmişti. Çift, salgın nedeniyle planlarını rafa kaldırdı.

Yetki alanı dışındaki taşınmazlara tapu düzenlemesi imkanı!

Tapu müdürlükleri tarafından yetki alanı dışında kayıtlı bulunan taşınmazlar ile ilgili düzenleme ile 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren tapu işlemlerinde taraflar farklı birimlerde bulunsalar dahi satış, bağış, mal değişim işlemleri gerçekleştirebilecek...

Tapu Müdürlüklerince Yetki Alanı Dışında Taşınmazlarla İlgili Tapu İşlemlerinin Yapılması Yönetmeliğinde Değişiklik!

Tapu Müdürlüklerince Yetki Alanı Dışında Kayıtlı Bulunan Taşınmazlarla İlgili Tapu İşlemlerinin Yapılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

yerleşme alanı dışı Haberi

yerleşme alanı dışı

İskan dışı alan ne demek?

İskan dışı alan, kelime anlamı olarak yerleşme alanı dışı anlamına geliyor. Buna göre iskan dışı alan, her ölçekteki imar planı sınırı, yerleşik alan sınırı, belediye ve mücavir alan sınırları dışında kalan köy ve mezraların yerleşik alanı ve civarlarının dışında kalan alanları olarak tanımlanıyor.


Yerleşik alan sınırları dışında kalan iskan dışı alanlarda Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliği hükümleri uygulanıyor.


İskan dışı alanlarda yapılaşma..

Yönetmelik esaslarına göre üst ölçek planı bulunmayan iskan dışı alanlarda yapılacak ifrazlardan sonra elde edilecek her parsel 5000 m2 den küçük olamıyor. 


Bu parsellerin tapu kadastro veya tapulama haritasında bulunan kamu eline geçmiş bir yola, yapılan ifrazdan sonra en az 25.00 m. cephesi bulunması zorunludur. Parselden terk suretiyle yol oluşturulamaz. Yeni yerleşme alanı oluşturma amaçlı ifraz işlemi...