06 / 05 / 2024

yerli enerji kaynaklarımız

yerli enerji kaynaklarımız

Seçim öncesi çeşitli alanlarda farklı vaatlerde bulunan partiler, yerli ve yenilenebilir kaynakların kullanımı ile enerji verimliliği konusunda birleşiyor.

Bakan Uraloğlu açıkladı! 2 yılda milli tren seti sayımız 25’e ulaşacak...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "2025 sene sonuna kadar 22 set daha yollarda olacak ve 2 sene içerisinde yerli ve milli tren seti sayımız 25’e ulaşacak. 2030 senesine kadar ise toplam 56 setimiz vatandaşlarımıza hizmet vermek üzere yola çıkmış olacak” diye konuştu.

Elektrikli otomobilden sonra yüzde 100 elektrikli tırımız da oldu!

Otomotiv sektöründe yerli elektrikli otomobilden sonra elektrikli tırımız da oldu. Sarp Intermodal tarafından yatırımı gerçekleştirilen yüzde 100 elektrikli çekici (TIR) hızlı şarj ile iki saat içerisinde tam şarj oluyor ve 300 kilometrenin üzerinde yol katediyor.

Sunart Enerji Ve Mühendislik Uygulamaları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sunart Enerji Ve Mühendislik Uygulamaları Sanayi Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Metin Akyüz tarafından kuruldu.

Tayfun Küçükoğlu: Binalarda enerji verimliliği için kullanıcılar teşvik edilmeli!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu Enerji Verimliliği haftası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Gelecekte var olmak için sınırlı kaynaklarımızı daha verimli kullanarak ‘az ile çok’ yapmalıyız” dedi.

Hüseyin Alan: Kaynaklarımızı Kanal İstanbul için değil, deprem için kullanmalıyız!

TMMOB Başkanı Hüseyin Alan, Elazığ depremine ilişkin yaptığı açıklamada, ülke kaynaklarının Kanal İstanbul'a değil, depremle mücadeleye harcanması gerektiğine dikkat çekti...

Yeka Yerli Enerji Kaynakları Danışmanlık Üretim Yazılım İnşaat Sanayi A.Ş. kuruldu!

Yeka Yerli Enerji Kaynakları Danışmanlık Üretim Yazılım İnşaat Servis Ve Yedek Parça Sanayi A.Ş. bugün Kartal’da 100 bin TL sermaye bedeli ile Zümrüt Yasemin Eranıl tarafından kuruldu. 

Ali Ağaoğlu: 2018'de yenilenebilir enerji yatırımımız 1 milyar TL olacak!

Ağaoğlu Şirketler Grubu YKB Ali Ağaoğlu, "2018'de yenilenebilir enerji yatırımlarımızın büyüklüğü toplam 1 milyar TL olacak" dedi.

Yerli mimar ve mühendislere güvenilmeli!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Mimar ve Mühendisler Grubu'nun (MMG) düzenlediği çalıştayda konuştu. Albayrak, yerli mimar ve mühendislere güvenmenin önemini anlattı.

Dursun Özbek: Emlak Konut'la yaptığımız proje Bakırköy'e hayırlı olacak!

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, "Emlak Konut ile yaptığımız projenin Bakırköy ilçesine ve Galatasaray Kulübüne hayırlı olacağına inanıyorum. " dedi.

Düşük faiz için yola çıkıyoruz ama vardığımız noktada faiz yüksek oluyor!

Eski Merkez Bankası Başkanı Yılmaz, "Düşük faiz için yola çıkıyoruz ama vardığımız noktada hem faizimiz yüksek oluyor hem de kurumuz yüksek oluyor" dedi.

Yılda 1 milyon konuta ihtiyacımız var!

Türkiye'nin genç nüfusunu ve yenilenmesi gereken konulan dikkate aldığımızda yılda yaklaşık 1 milyon konuta ihtiyacımız var.

Beş D Tasarım Çözümleri Anonim Şirketi kuruldu!

Beş D Tasarım Çözümleri Anonim Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Kontrolsüz ses ve gürültü, sağlığımızı olumsuz etkiliyor!

Günümüz kent yaşamında hemen herkesi olumsuz etkileyen gürültü kirliliği, sağlığımızı 35 kritik etki ile tahrip ediyor.

yerli enerji kaynaklarımız Haberi

yerli enerji kaynaklarımız

Türkiye'de siyasi partiler, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesinde birçok alanda farklı vaatlerde bulunurken, yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ile enerji verimliliğinde uygulanacak politikalar konusunda birleşiyor.


AA muhabirinin AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin seçim beyannamelerinden derlediği bilgilere göre, partilerin enerji politikalarının bazıları benzerlik taşırken, bazıları da farklılık içeriyor. 


Yerli ve yenilenebilir kaynakların kullanımı ile enerji verimliliği konularında birleşen partiler, nükleer enerji konusunda ise farklı vaatlerde bulunuyor.


AK Parti seçim beyannamesine göre, enerji alanında rüzgar, güneş ve hidroelektrik üretim tesislerinin malzemelerinin yurt içinde üretimi artırılacak. Enerji verimliliği, kaynak çeşitliliği ve yenilenebilir enerji kaynaklarının en üst seviyede kullanımı ile enerji maliyetleri düşürülecek. Vergilendirmede enerji verimliliği lehine bir sistem uygulanarak enerjiyi verimli kullanma özendirilecek. Sanayide yüksek verimli elektrik motorunun kullanımı desteklenecek. Komşu ülkelerle...