19 / 05 / 2024

Yerli hava kontrolörü eğitim simülatörü

Yerli hava kontrolörü eğitim simülatörü

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamaya göre, hava sahasındaki kontrolör adaylarının daha kısa sürede ve az maliyetle eğitilmesini sağlayacak yerli hava kontrolörü eğitim simülatörü geliştirildi.

Torunlar GYO'dan dev kira sözleşmesi! O yerleri 2 yıllığına kiraya verdi!

Türkiye’nin en büyük yerli AVM yatırımcısı Torunlar GYO ve Biletinial etkinlik salonlarının işletmesi için anlaşma yaptı.

DHMİ 11 asistan ve 61 stajyer hava trafik kontrolörü alıyor! Başvurular başladı! KPSS'den 70 puan alanlara müjde! 

DHMİ Genel Müdürlüğünün taşra birimlerinde görevlendirilmek amacıyla 11 asistan ile 61 stajyer hava trafik kontrolörü alımı yapılacak. Başvurular resmen başladı. İşte detaylar...

Bakan Uraloğlu açıkladı: 5G'ye geçişte yol haritası 2024'te duyurulacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, gelecek yıl 5G'ye geçiş planını kamuoyuyla paylaşmayı hedeflediklerini söyledi. Öncelik 'yerli ve milli' ürünlerde olacak.

Borsa günün ilk yarısında yüzde 3,7 prim yaptı! İşte borsada en çok kazandıran hisseler!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlanmasının ardından Borsa İstanbul’da haftabaşında başlayan pozitif hava sürüyor. BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 3,27 oranında prim yaparak 4 bin 924 puana kadar yükseldi.

Beko BFC 749 S Buhar Destekli Fırın en ucuza nerede satılıyor, özellikleri neler? 20 Mart 2023 fiyat listesi

Beko BFC 749 S Buhar Destekli Fırın, 3 D pişirme teknolojisi, fan sistemi ve iç tasarımı sayesinde sıcak hava fırın içinde dağılır ve yiyecekler homojen bir şekilde pişer. Peki 3 D pişirme teknolojisi nedir? Fırın en ucuza nerede satılıyor? 

Yerli deprem izolatörü üretildi! Fiyatlar bir anda çakıldı!

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin ardından gözler sismik izolatörlere çevrildi. Yakın bir geçmişe kadar ithal edilen, bu yüzden maliyetleri ciddi yükselten deprem izolatörü yerli bir firma tarafından da üretilince fiyatlar ucuzladı.

Bankacı olmak isteyenlere müjde! Vakıfbank çok sayıda personel alımı yapacak!

Türkiye’nin en büyük bankalarından Vakıfbank, personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Müfettiş yardımcısı, BT müfettiş yardımcısı, kontrolör yardımcısı, uzman yardımcısı ve memur kadrolarına alım yapılacağını belirten Vakıfbank, detayları da paylaştı.

Adalet Bakanlığı perseonel alımı için düğmeye bastı! Bakanlıkta çalışmak isteyenler hemen bu habere bakın

Adalet Bakanlığı, merkez teşkilâtında genel idare hizmetleri biriminde sınavla stajyer kontrolörü alacağını duyurdu. Personel alımı ile ilgili Adalet Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Adalet Bakanlığı stajyer kontrolör başvuru şartları nedir? sorularının cevabını arayanlar detayları

Yerli üretim Başak’ta fiyatlar güncellendi. Başak 17 Ekim 2022 fiyat listesi

Türkiye’nin yerli üretim traktörü Başak Traktör, traktör ve diğer tarım ürünlerinde fiyat listelerini güncelledi. Kabinli, gölgelikli ve klimalı seçenekleriyle dikkat çeken Başak’ın fiyat listesini sizler için derledik.

Yerli elektrikli traktör sessizliğini bozdu İşte özellikleri ve çıkacağı tarih

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın deneyerek tanıttığı ve 2022’de seri üretime geçeceği duyurulan yerli elektrikli traktörden sonunda ses geldi. Traktörün özelliklerinin geliştirildiği belirtilirken seri üretim için ise 2023 işaret edildi.

TürkTraktör’den yerli üretim atağı! Artık gerek kalmayacak

Piyasanın önemli isimlerinden TürkTraktör 20 ay önce başlayana hazırlıklar nihayet sona ermesiyle tamamen yerli üretim traktör kabini üretmeye başladı. Erenler Fabrikası’nda TR6 serisi kabinlerin üretimine başlandı.

Bitcoin, kritik 50 bin dolar seviyesini geçti!

Kripto para piyasasında pozitif hava sürüyor. Bitcoin kritik seviye olan 50 bin doları geçerken, Ethereum da 3 bin 400 doların üzerine ulaştı.

Gazze'de hava saldırıları sonucu 200'den fazla konut yıkıldı!

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in Gazze saldırıları ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada İsrail'in Gazze'deki hava saldırıları sonucu 200'den fazla konutun yıkıldığı bildirildi.

Yerli hava kontrolörü eğitim simülatörü Haberi

Yerli hava kontrolörü eğitim simülatörü

Türk hava sahasındaki hava trafiğine ilişkin kontrol hizmetlerinin sağlanmasında kullanılan sistemlerin yerli imkanlarla gerçekleştirilmesi kapsamında, hava kontrolör adaylarının daha kısa sürede ve az maliyetle eğitilmesini sağlayacak yerli hava kontrolörü eğitim simülatörü geliştirildi. 


TÜBİTAK BİLGEM ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) işbirliğiyle geliştirilen "ATC Kule ve Radar Simülatörü (atcTRsim)" isimli hava trafik eğitim simülatöründeki her kontrolör pozisyonu, radar haritalar üzerinde sergilenen verileri, egzersiz bilgilerini, her uçağa ait kimlik, pozisyon ve uçuş bilgilerini sürekli yenileyerek görüntüleyen ana radar ekranı ile hava durumu bilgilerini gösteren yardımcı bilgi ekranından oluşuyor. 


İstenildiğinde yaklaşma, yol ve meydan kontrol simülasyon yazılımlarının entegre olarak ya da tamamen birbirlerinden bağımsız olarak çalışabilme özelliğine sahip olan simülatörün meydan kontrol simülasyon yazılımı da 3 boyutlu modellerle 360 dereceye kadar görsellik imkanı sağlıyor. 


Görselleştirmede...