16 / 05 / 2024

yerli lokomotif ne zaman kullanıma açılacak

yerli lokomotif ne zaman kullanıma açılacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Milli trenlerde en önemli parça olan 'cer sistemleri'ni yüzde 100 yerli imkanlarımızla yapmayı başardık. Bundan sonra Türkiye, çok kolaylıkla yüksek hızlı tren 'cer sistemleri'ni yapabilir." dedi.

699 bin liraya yeni yerli elektrikli otomobil geliyor! Satış için geri sayım başladı…

Otomobil fiyatları artarken satış rakamları da rekor üstüne rekor kırıyor. Fiyatların artacağından korkanlar bir an önce araç almaya çalışırken, müjdeli bir haber geldi. Türkiye’nin yeni yerli otomobilinin çok yakında 699 bin liradan satışa çıkacağı duyuruldu.

Borsada bir hisseyi elde tutma süresi ne kadar olmalı?

Borsa yatırımcısının en çok merak ettiği konulardan biri aldığı hisseyi ne kadar süre elinde tutması gerektiği… Aylarca, yıllarca beklemek mi, yoksa al-sat yapmak mı daha çok kazandırıyor. İşte Borsa İstanbul’da yerli ve yabancı yatırımcıların hisseleri ellerinde tutma süreleri…

Ocak 2024 Borsa İstanbul analizi! Yerli ve yabancı yatırımcı ne yaptı? Kim para kazandı?

Ocak ayında dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi bugün tüm zamanların rekorunu kırdı. Borsada yükseliş devam ederken Ekonomist İris Cibre X sosyal medya hesabından yerli ve yabancı yatırımcılar açısından Ocak ayı borsa analizini paylaştı.

Yerli elektrikli otomobil Togg'a yine zam geldi! Togg fiyat listesi Aralık 2023

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından üretilen yerli ve milli elektrikli araçlara bir zam daha geldi. Peki, Togg fiyatları ne kadar oldu?

2023 model Togg güncel fiyat listesi: Yerli otomobil ne kadar oldu? 

Otomotiv sektörünün çiçeği burnunda oyuncusu Togg, ülkemizde en çok gündem olan markaların başında yer alıyor. İşte Togg T10X güncel fiyat listesi!

İstanbul Finans Merkezi’ne talep patlaması: Yerli de yabancı da ofis kiralamak istiyor!

Nisan ayında açılan İstanbul Finans Merkezi’ne talep patlaması yaşanıyor. Yerli ve yabancı yatırımcılarının ofis kiralamak için başvuru yapmasıyla yatırımcı talebi kısa sürede yüzde 60'ı aştı. İşte detaylar...

Arçelik’ten güneş paneli üretimi konusunda dev adım!

Sürdürülebilirlik faaliyetleri ile sektöründe lokomotif görevi gören Arçelik, yenilenebilir enerji sektöründe önemli bir yatırımı uygulamaya koyarak güneş paneli üretimine başlıyor. İstanbul Beylikdüzü’nde kurulan tesiste, yapay zekâ desteğinde yüksek kaliteli güneş paneli üretilecek.

TOGG’un motorlu taşıtlar vergisi ne kadar? TOGG MTV belli oldu mu?

Yerli otomobil olan TOGG’un motorlu taşıtlar vergisi açıklandı mı? TOGG T10X MTV fiyatı ne kadar oldu? İşte detaylar!

TOGG polis arabası mı oldu? Yerli otomobil TOGG polis arabası mı olacak? TOGG polis arabası ne zaman yollarda?

TOGG polis arabası mı olacak? TOGG ne zaman polis arabası olacak? İşte bu konuda Yerli otomobil TOGG’a dair merak edilenler!

Türkiye’nin yerli otomobili Togg’a hücum! Ön sipariş sayısı 100 bini aştı! Son sipariş tarihi ne zaman?

Türkiye’nin yerli otomobil rüyası Togg ile gerçek olurken, daha üretiminin ilk yılında tüketicilerden yoğun ilgi gördü. T10X için verilen ön siparişin 100 bin adedi geçmesi üzerine, çekilişle teslim edilecek akıllı cihaz sayısını 12 binden 20 bine çıkartıldı.

Yerli otomobilimiz TOGG'a talep yağıyor! TOGG fiyatı ne kadar oldu? İşte TOGG fiyat listesi

TOGG, Türkiye'nin yerli ve milli otomobili önümüzdeki günlerde yollara çıkmaya hazırlanıyor. Peki TOGG fiyatı ne kadar oldu? TOGG 2023 fiyatı kaç lira İşte TOGG 2023 fiyat listesi.

Yerli telefonumuz Reeder S19 Max Pro ne kadar? İşte 12 Şubat 2023 fiyat listesi…

Açınız hiç olmadığı kadar büyük ve net oluyor Reeder S19 Max Pro ile. Yerli telefonumuz Reeder S19 Max Pro ne kadara satılıyor? İşte 12 Şubat 2023 fiyat listesi…

Duymayan kalmasın! İşte yerli otomobil Togg’un sipariş ve teslim tarihi!

Türkiye’de ne zaman ve nasıl satışa sunulacağı merakla beklenen Togg, nihayet bu merakları giderecek açıklamayı yaptı. Peki Türkiye’nin heyecan uyandıran yerli otomobili Togg, ne zaman ve nasıl satışa çıkacak? İşte yanıtı…

yerli lokomotif ne zaman kullanıma açılacak Haberi

yerli lokomotif ne zaman kullanıma açılacak

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ve Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ (TÜLOMSAŞ) ortaklığı ile tamamı yerli teknoloji ile geliştirilen "E1000 Yerli Elektrikli Lokomotif" düzenlenen törenle tanıtıldı.


Bakan Işık, Eskişehir'deki Hasanbey Lojistik Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, projede emeği geçenlere teşekkür etti.


Türkiye'nin demiryolu serüveninin 2. Abdülhamid zamanına dayandığını anımsatan Işık, bu serüvenin en önemli kavşaklarından birisinin de Eskişehir olduğunu vurguladı.


Işık, kentte, "Devrim otomobili"nin hikayesini bilmeyenin olmadığını anlatarak, şunları kaydetti:


"TÜLOMSAŞ'ın kuruluşu, yanlış bilmiyorsam 1894'tür. TÜLOMSAŞ'ın merhum 2. Abdülhamid'in yerli araba üretme talimatıyla kurulduğunu kitaplardan okuduk. Türkiye'de yerli araba serüvenin başlangıcı da Eskişehir'dir. Türkiye'de ısrarla 'yerli üretim', 'yenilikçi üretim', 'yeşil üretim' diyoruz. Türkiye'nin koalisyonlarla geçen kayıp 10 yılları, ülkenin bu noktada çok zaman enerji ve güç kaybetmesine sebep oldu. Şu anda yerli...