05 / 05 / 2024

yerli tramvay saha testleri

yerli tramvay saha testleri

Yerli tramvay ’İpekböceği’nin ardından Bursa’da üretilen yerli hafif raylı sistem araçlarından 2’si Burulaş’ta saha testlerine başladı.

Ekrem İmamoğlu Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı’nı inceleyecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapımı hızla süren Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı’nda saha gezisi yapacak ve basın mensuplarına çalışmalar hakkında bilgi verecek.

Bursa Çamur Yakma Tesisi'nde sona gelindi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yönlendirmesiyle yapılan yerli tramvay, metro ve yerli uçaktan sonra elektrik üreten yerli çamur yakma tesisi inşaatında son aşamaya gelindi.

Bursa'da akışkan yataklı atık çamur yakma tesisi kuruluyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yerli tramvay, metro ve yerli uçaktan sonra elektrik üreten yerli çamur yakma tesisini de hızla hayata geçiriyor.

B Plas, Alman Uçak firması AQUILA’yı satın aldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yönlendirme ve teşviki ile yerli tramvay üretimini gerçekleştiren Bursa sanayii, şimdi de uçak üretimine başlıyor.

Bursa'da yerli tramvay vagonu saha testlerine başladı!

Yerli tramvay ’İpekböceği’nin ardından Bursa’da üretilen yerli hafif raylı sistem araçlarından 2’si Burulaş’ta saha testlerine başladı.

Kocaeli Tramvayı'nı Durmazlar Makine üretecek!

Bursa Dünyanın 7'nci tramvay markası olan İpekböceği ile Türkiye'nin ilk yerli tramvayını üreten Durmazlar Makine, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı tramvay ihalesini 19 milyon 740 bin euroluk teklifle kazandı.

Bursa'da yerli vagonlar raya indi!

Yerli tramvayların ardından Bursa’da üretilen yerli hafif raylı sistem araçlarından 2’si Burulaş’ta saha testlerine başladı. Altepe, hat üzerinde yapılacak testlerin ardından 2 ay içinde yeni vagonlarla yolculu seferlerin yapılabileceğini söyledi.

Bursaray projesinde tramvaylar 14 ay içinde tamamlanacak!

Türkiye’nin ilk yerli tramvayını üreten Durmazlar firması, 30 ay içinde Bursaray vagonlarını, 14 ay içinde de tramvayların tamamını teslim etmiş olacak.

Durmazlar Makine, Bursa raylı sistem ihalesini kazandı!

Türkiye’nin ilk yerli tramvayı İpekböceği ’ni üreten Durmazlar Makine, Bursa Büyükşehir Belediyesi ’nin 60 adet vagon ve 12 adet tramvay alımı ihalesini kazandı.

İpekböceği tramvayı, MÜSİAD Uluslararası Fuarı’nda ilgi gördü!

Türkiye´nin ilk yerli üretimi ‘İpekböceği’ tramvayı, İstanbul’da düzenlenen MÜSİAD Uluslararası Fuarı’nda ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Recep Altepe, “Fuar oldukça zengin, Türkiye’de yapılanları ve üretilenleri gördükçe mutlu oluyoruz” dedi.

İstanbul Tramvayı’na Berlin’de büyük ilgi!

Tasarım ve mühendisliği, İstanbul Ulaşım A.Ş tarafından yapılan, üretimi de yerli sanayi işbirliği ile gerçekleştirilen İstanbul Tramvayı, sektörün en büyük uluslararası fuarı InnoTrans’ta büyük ilgi görüyor.

İstanbul Tramvayı, Berlin'de ilgi gördü!

İstanbul Tramvayı, Berlin'de ilgi gördü. İstanbul Tramvayı, Berlin'de ilgi gördü. Yerli tramvayı, 2014 InnoTrans Fuarı'nda yerli ve yabancı 4 bini aşkın kişi ve kuruluş ziyaret etti.

İstanbul Tramvayı, Berlin InnoTrans Fuarı'nda yoğun ilgi gördü!

Tasarım ve mühendisliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSTANBUL ULAŞIM A.Ş tarafından yapılan, üretimi de yerli sanayi işbirliği ile gerçekleştirilen İstanbul Tramvayı, sektörün en büyük uluslararası fuarı InnoTrans’ta büyük ilgi görüyor.

yerli tramvay saha testleri Haberi

yerli tramvay saha testleri

Yerli tramvay ’İpekböceği’nin ardından Bursa’da üretilen yerli hafif raylı sistem araçlarından 2’si Burulaş’ta saha testlerine başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hat üzerinde yapılacak testlerin ardından 2 ay içinde yeni vagonlarla yolculu seferlerin yapılabileceğini söyledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 60 vagon ve 12 tramvay alımı için açtığı ihaleyi yerli firma Durmazlar’ın almasıyla yaklaşık 300 milyon TL’lik tasarruf sağlandı. Başkan Aktepe, “Eğer bu ihaleyi yabancı bir firma alsaydı, 2 yıl içinde üretime başlayacaklardı. Ancak şimdi birkaç ay içinde araçların teslimi başladı”...