16 / 05 / 2024

Yerli turistler hangi bölgeleri tercih etti

Yerli turistler hangi bölgeleri tercih etti

TÜROFED Başkanı Ayık, Türkiye'de özellikle iç turizmde rakamların yüzleri güldürdüğünü, bu yıl da geçmişte olduğu gibi şu ana kadar yerli turistlerin tatil için en çok Ege ve Akdeniz'i tercih ettiğini bildirdi

Kapadokya'da balon fiyatları 100 Euro'dan başlıyor! Yabancılar akın akın gidiyor! 

Sıcak hava balonlarıyla bilinen Kapadokya'da en ucuz uçuş fiyatı 100 Euro olunca yerli turistler fiyatlara tepki gösterdi. Türkler, balonları yalnızca izlemekle kaldıklarını söyledi. 

Karavan kamplarına yaz tarifesi! 4 kişilik kampın geceliği ortalama 1000 TL’yi bulacak!

Bu sene tatile çıkmak isteyen ancak artan konut fiyatlarından dolayı konut alamayan ve otellere yüksek fiyat ödemek istemeyen yerli turistler karavana yöneldi.

Edirne'de yerli hibrit ayçiçeği ekimi başladı! Yağlık ayçiçek hangi borsada bugün kaç TL oldu? Çiftçiler dikkat! 

Edirne'de "Yerli Hibrit Ayçiçeği Tohumu Ekilişlerini Artırma Projesi" çerçevesinde yüzde 90 hibeli dağıtılan tohumların ekimi yapılıyor. Peki Yağlık ayçiçek hangi borsada bugün kaç TL oldu? Çiftçiler dikkat! İşte 17 Mayıs 2023 fiyat listesi...

TOGG yüzde 100 yerli mi? TOGG parçaları hangi ülkelerden?

TOGG gündemden düşmüyor. Yerli otomobil Togg hakkında araştırmalar hız kazandı. Son olarak TOGG yerli mi değil mi sorusu yanıt bulmayı bekliyor. İşte TOGG hakkında sorulan sorular ve yanıtları!

Yerli ayçiçeği ve mısır çeşitleri geliştirilecek! Ayçiçek hangi borsada kaç lira? 29 Eylül 2022 fiyat listesi...

Yerli ayçiçeği ve mısır çeşitleri geliştirilecek. Peki son dakika ayçiçek fiyatı bugün hangi borsada kaç lira oldu? Ayçiçek fiyatlarında son durum ne? İşte borsa borsa ayçiçek 29 Eylül 2022 fiyat listesi...

Yerli hibrit ayçiçeğinde hasat başladı! Ayçiçek fiyatı bugün kaç TL? 20 Eylül 2022 fiyat listesi

Tekirdağ Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, yerli hibrit ayçiçeğinde hasadın yüzde 60'ının yapıldığına dikkat çekti. Hangi borsada ayçiçek bugün kaç liraya satılıyor? İşte ayçiçek 20 Eylül 2022 fiyat listesi...

Yerli turistler yılın ilk çeyreğindeki seyahatlerinde 12,2 milyar lira harcadı

Yerli turistlerin Ocak-Mart 2022 döneminde yurt içinde yaptığı seyahat harcamaları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 100,4 arttı ve 12 milyar 184 milyon 330 bin TL olarak gerçekleşti.

Türkiye'de hepimizin cebinden bu para çıktı! İşte o devasa rakam

Türkiye İstatistik Kurumu, 2022'nin ilk çeyreğine ilişkin "hane halkı yurt içi turizm" verilerini açıkladı. Yerli turistler yılın ilk çeyreğinde seyahatlerinde 12,2 milyar lira harcadı.

Tatilde yerli turistler konaklamayı kısaltırken, yabancılar uzattı!

Hareketli bir yaz bekleyen turizm sektörünün temsilcileri yaptıkları açıklamada yabancı turistlerin konaklama ortalamalarını artırırken, yerli turistlerin düşen alım gücü ile beraber geceleme sayılarını azalttığını kaydetti.

Kiralık villalarda en çok hangi bölgeler tercih ediliyor?

2021'de tatil trendleri değişti. Otelleri odaklarından çıkaran yerli turistler, kiralık villaları, çadır ve karavan tatillerine yöneldi. Bu tatil seçeneklerinde de fiyatlar tavan yaptı.

Kars'ta günlük kiralık ev fiyatları yükselişe geçti!

Ankara'dan başlayıp Kars'ta son bulan Doğu Ekspresi'ne yoğun ilgi gösteren yerli turistler, Kars'ta otelleri doldurunca günlük kiralık evlerde yükseliş yaşandı. 

Forum Diyarbakır AVM'de hangi mağazalar var?

Forum Diyarbakır AVM'de 135 adet yerli ve yabancı mağaza bulunuyor. AVM'nin 54 bin metrekaresi kiralanailir alan olarak tasarlandı. Peki Forum Diyarbakır AVM'de hangi mağazalar var?

Erzurum'da belediye turistlere ücretsiz tarihi mekanları gezdiriyor!

Kış turizmi vesilesiyle Erzurum ’a gelen yerli turistler, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz organizasyonuyla rehberler eşliğinde tarihi mekânları gezerek, Erzurum tarihiyle ilgili geniş bilgiye sahip oluyorlar.

Yerli turistler hangi bölgeleri tercih etti Haberi

Yerli turistler hangi bölgeleri tercih etti


Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı (TÜROFED) Osman Ayık, yıl başından bu yana iç turizmde yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'de turizm rakamlarının hedeflenen veriler doğrultusunda gerçekleştiğini anlatan Ayık, okulların açılmasıyla özellikle çocuklu aileler için tatil sezonuna ara verilmesine rağmen konuklama tesislerindeki dolulukların sürdüğünü belirtti. 


Tesisler hala dolu


Osman Ayık, genelde eylül ayında tatil bölgelerindeki ve otellerdeki tatilci sayısının azaldığı yönünde bir kanı bulunduğunu ancak bunun tam anlamıyla doğru bir düşünce olmadığını vurguladı.


Aksine eylül ayında tesislerin yüksek doluluk oranlarına ulaştığını kaydeden Ayık, "Eylül, yerli ve yabancı misafirlerimizi ağırladığımız ayların başında geliyor. Bu dönemde çocuklu aileler tatillerini bitirip evlerine dönerken, çocuksuz ve orta yaşlı tatilseverler de hem uygun ücretlerle hem de uygun iklim şartlarında diledikleri gibi konaklayabiliyor" dedi. 


Yılın ilk aylarından itibaren bir önceki yıla...