22 / 07 / 2024

yeşil belediyecilik nedir

yeşil belediyecilik nedir

Belediye yönetimlerinin kente bakış açıları, çevre konusuna bakış açılarıyla doğru orantılı olduğundan, gündelik yaşantımıza böylesine derin nüfuz eden bir konuda, belediyelere de önemli görev ve sorumluluklar düşüyor.

Konut yatırımcıları ve gayrimenkul üreticileri için yeşil konut finansmanı önerisi!

Yeşil konut, sağlıklı, enerji verimliliği yüksek doğa dostu yaşam alanı şeklinde tanımlanabilir. Peki yeşil konut finansmanı nedir? İşte detaylar...

İnşaat sektöründe yeşil çimento dönemi başlıyor! Yeşil Çimento nedir?

İnşaat sektöründe kullanılan çimento ve beton gibi temel yapı malzemelerindeki ürün özelliklerinde değişikliğe gidildi. Teknolojik gelişmeler sayesinde malzeme ve ürün portföyünde değişimler yaşanıyor. Bildiğiniz çimentonun rengini unutun, inşaat sektöründe artık yeşil çimento dönemi başlıyor...

Yeşil mutabakatta belediyelere düşen nedir?

Son günlerde yeşil mutabakat gündemden düşmüyor. Peki yeşil dönüşüm sürecini belediyeler mi yönetecek? Yeşil mutabakatta belediyelere düşen nedir?

Yeşil Mutabakat yapı sektörünü nasıl etkileyecek?

Yeşil Mutabakat Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınması için önemli bir imkan olarak belirtiliyor. Peki nedir Yeşil Mutabakat? Çimento ve yapı sektörlerini nasıl etkiler? İşte detaylar...

Yeşil sertifika nedir?

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği'ne göre yeşil sertifika isteğe bağlı olarak alıyor. Peki, yeşil sertifika nedir?

Yeşil bina nedir?

Yeşil bina ve yeşil bina sertifikasına ilişkin esaslar geçtiğimiz günlerde Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği kapsamında yayınlandı..

Yeşil binalar için düğmeye basıldı!

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği yürürlüğe girdi. Peki nedir bu Yeşil Sertifika Yönetmeliği ve nasıl alınır?

Ulusal yeşil bina bilgi sistemi nedir?

Yer seçimi, tasarım, inşaat, işletme, bakım, tadilat, yıkım ve atıkların bertarafını kapsayan yaşam döngüsü boyunca sürdürülebilir ve çevreye asgari düzeyde zarar veren binaya deniyor. Peki, ulusal yeşil bina bilgi sistemi nedir?

Sürdürülebilir yeşil bina nedir?

Sürdürülebilir yeşil binalar ile sürdürülebilir yerleşmelerin belgelendirilmesine dair yönetmelik, 8 Aralık 2014 tarihinde 29199 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, sürdürülebilir yeşil bina nedir? İşte sürdürülebilir yeşil binalar...

'Yeşil bina'yı öğrenen çocuk TV'yi kapatıyor!

Soyak, ‘ Akıllı Yıldızlar ’ sosyal sorumluluk projesiyle, ‘yeşil binayı’, yeşile boyalı bina sanan çocuklara, ‘enerji nedir’i anlatıyor. Proje bittiğinde şirket 50 bin çocuğa dokunmuş olacak.

Soyak, Akıllı Yıldızlar projesiyle yeşil binaları çocuklara tanıtıyor!

Soyak, ‘ Akıllı Yıldızlar ’ sosyal sorumluluk projesiyle, ‘yeşil binayı’, yeşile boyalı bina sanan çocuklara, ‘enerji nedir’i anlatıyor. Proje bittiğinde şirket 50 bin çocuğa dokunmuş olacak...

Aktif yeşil alan nedir?

İnsanların ortak kullanım alanları kapsamında yer alan ve içerisinde parklar, bahçeler, dinlenme tesisi barındırabilen yeşil alan nedir? Aktif yeşil alan nedir? İşte yanıtı bu haberde...

Yeşil ve sürveyan defterleri nedir?

Şükrü Kızılot anlattı: 'Yeşil ve sürveyan defterleri ne demek?' 4 - Yeşil Defter Müteahhitlerin yaptığı işlerin değerini hesaplamak için yapılan işlerin ölçülme ve hesaplarının yazılması amacıyla kullanılır.

yeşil belediyecilik nedir Haberi

yeşil belediyecilik nedir


30 Mart'ta yerel seçimler yapılacak. Oysa ulusal politikada yaşanan yoğun gündem, sürdürülebilirlik, iklim dostu belediyecilik gibi yaşamsal konuların geri plana itilmesine yol açıyor. Belediye yönetimlerinin kente bakış açıları, çevre konusuna bakış açılarıyla doğru orantılı olduğundan, gündelik yaşantımıza böylesine derin nüfuz eden bir konuda, belediyelere de önemli görev ve sorumluluklar düşüyor.


“İklim adaleti ilkesi benimsenmeli” 


“Dünya nüfusunun genelinin kentlerde yaşadığını düşünürsek, belediye yönetimlerinin sürdürülebilir kentler-iklim dostu belediyecilik yaklaşımını benimsemeleri ve hemşehrilerin katılımıyla kentlerin karbon nötr kent anlayışına geçmesi yaşamın sürdürülebilirliği için şart. Kentte yaşayan bireyler olarak, aşağıda belirtilen noktalarda talep ve istek hakkına sahip olduğumuzun bilincinde olmamız gerekiyor: 


• Kentsel karar mekanizmalarının ekseninde ‘sürdürülebilirlik’ ilkelerinin yer alması. 


• Enerji kullanımının azaltılması, yenilenebilir enerji kullanımının arttırılması. 


• Su kalitesinin arttırılması, ancak kullanımının azaltılıp, verimli kullanımının sağlanması. 


•...