21 / 05 / 2024

yeşil belgesi olan binalar

yeşil belgesi olan binalar

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk ile İZODER Başkanı Levent Pelesen hem yalıtımcıları hem de vatandaşları yalıtım konusunda uyardı..

Taşımacılıkta ‘Yeşil Lojistik Belgesi’ dönemi 1 Ocak’ta başlayacak...

Lojistik alanında ek destekler ve muafiyet gibi avantajların sağlanması ve çevreciliği amaçlayan "Yeşil Lojistik Belgesi" için başvuruların 1-31 Ocak 2024 döneminde yapılacağı açıklandı. İşte haberin detayları...

Bakan Kurum'dan son dakika açıklaması: 'Sanayide Yeşil Dönüşüm Belgesi' düzenliyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tüm OSB'leri "Yeşil OSB"ye dönüştürmeyi istediklerini belirterek Sanayide Yeşil Dönüşüm Belgesi' düzenlediklerini açıkladı.

Yeşil Plaza için Yapı Kayıt Belgesi alındı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan Yeşil Plaza için Yapı Kayıt Belgesi alındı...

Bu bina Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarını isyan ettirdi!

İstanbul’da uluslararası kuruluştan yeşil belgesi olan bir binaya yapılan incelemeyle ilgili konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk çıkan sonuçlara isyan etti.

KYK, EPD belgesi ile yeşil binalara çözüm sunacak!

KYK Yapı Kimyasalları, seramik yapıştırıcı ürünleri için EPD belgesi aldı. KYK, bu belgeyle yeşil binalara da çözümler sunabilecek.

Yeşil GYO kurumsal yönetim derecelendirme notu 9,19!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 17 Nisan 2015 tarihinde 9,18 olarak belirlenmiş olan kurumsal yönetim derecelendirme notu bugün itibari ile, bir yıl süreyle geçerli olmak üzere 9,19 olarak güncellenmiştir.

Yeşil binalar ilgi odağı oldu!

'Çevreci yapılar' olarak da bilinen yeşil binalar, hem firmaların hem de müşterinin ilgi odağı haline geldi. İlk aşamada maliyeti biraz fazla olan çevreci binaların ilerleyen zamanlarda sağladığı avantajları ve düşük işletim maliyetleri ön plana çıkıyor.

Yeşil Yıldızlı otellerin yüzde 53'ü Antalya'da!

Kültür ve Turizm Bakanlığın'dan Yeşil Yıldız belgesi alan turizm işletmelerinin yarıdan fazlası Antalya'da faaliyet gösteriyor. Türkiye'de 300 "Yeşil Yıldız belgeli konaklama tesisi bulunuyor. İllere göre dağılım incelendiğinde 159 tesisle ilk sırayı Anta

Türkiye'nin yeşil projeleri MIPIM'e katılıyor!

Projelere yeşil bina danışmanlık hizmeti sunan Altensis’in yönetici ortağı Emre Ilıcalı, sertifikalı Türk projelerinin yabancı yatırımcılara Türkiye’deki gelişmekte olan yeşil bina ivmesini göstereceğini söyledi

Ercan Uyan: Kentsel dönüşümde Yeşilçam filmlerini aşmalıyız!

Kentsel dönüşümün sorunlarına değinen Makro İnşaat Başkanı Ercan Uyan, "Yeşilçam filmlerinde evin önüne arabayı çeken müteahhitle birlikte zengin olan aile figürlerini izleyerek büyüdük. 'Bir daireye kaç daire veriyor' diye soruyorlar." dedi.

Yeşil binalar Türkiye’de yatırım yapacak yabancıların ilgisini çekiyor!

Avrupa’da oldukça yaygın olan, ülkemizde ise yeni yeni yerleşmeye başlayan yeşil bina kurgusu, özellikle Türkiye’de konut yatırımı yapacak yabancıların ilgisini çekiyor.

Binbir Yeşil Abant Evleri 1. Etap'ında sona gelindi!

Türkiye'de farklı sektörlerde büyük projelere imza atmış olan ARDEN GRUP Projesi Binbir Yeşil Abant Evleri ; 1.Etabı tamamlanmak üzere.. Binbiryeşilabantevleri araçla Istanbul ve Ankara illerine sadece 2.5 saat mesafededir.

Binalara yeşil etiket verilmeli!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Esin Tümer bugünkü ÇEDBİK Konut 2016 Sertifikasının yaşamımız açısından önemini anlattı. Tümer, binalara yeşil etiket verilmesi gerektiğini vurguladı.

yeşil belgesi olan binalar Haberi

yeşil belgesi olan binalar

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, hem yalıtımcıları hem de vatandaşları yalıtım konusunda uyardı.

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneğinin (İZODER) Türkiye genelinde yaptığı bilgilendirme seminerine katılan Müsteşar Öztürk, enerji tüketimi yüksek binalara yeşil sertifika verilmesini 'hainlik' olarak yorumladı.

Öztürk, sıvayla yalıtım olmayacağını, kaliteli malzeme yanısıra kaliteli işçilik olmazsa evlerin ıslık çalacağını dile getirdi.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Öztürk, yeşil sertifikalar ile yalıtımlar konusunda şu uyarıları yaptı: 

“İstanbul’da uluslararası kuruluştan yeşil belgesi olan bir binadan, projeden söz ettiler. Arkadaşlara ‘inceleyin bunu’ dedim. Metrekare başına enerji tüketiminin 240 kilovatsaat olduğunu tespit ettik. Bu miktarda bir tüketime yeşil sertifika vermek hainliktir. Metrekarede enerji tüketiminin 100 kilovatsaat olması gerekir. Bunun için de duvar, çatı, zemin, soğutma, ısıtma, havalandırma, pişirme bir...