29 / 04 / 2024

KYK, EPD belgesi ile yeşil binalara çözüm sunacak!

KYK, EPD belgesi ile yeşil binalara çözüm sunacak!

KYK Yapı Kimyasalları, seramik yapıştırıcı ürünleri için EPD belgesi aldı. KYK, bu belgeyle yeşil binalara da çözümler sunabilecek.



KYK Yapı Kimyasalları, seramik yapıştırıcı ürünleri için EPD belgesi aldı. KYK, bu belgeyle yeşil binalara da çözümler sunabilecek.


KYK Yapı Kimyasalları, Eskişehir, Samsun,  Adana  ve Diyarbakır tesislerinde üretmiş olduğu seramik yapıştırıcı ürünlerine tüm pazarlarda geçerli uluslararası onaylı ve EN 15804 Avrupa normu uyumlu Çevresel Ürün Beyanı - Environmental Product Declaration (EPD) belgesini aldı. KYK, bu belgeyle yeşil ve sürdürülebilir yapıların tercih edilen markası olma hedefine ulaştı. Toplamda 600 bin ton üretim kapasitesine sahip 4 modern üretim tesisinde üretim yaptıklarını anlatan KYK Yapı KimyasaUarı'nın Yönetim Kurulu Başkan C. Onur Sürmeli, EPD Belgesini Standart, Geliştirilmiş, Teknik ve Yüksek performanslı olarak sınıflandırılan seramik yapıştırma harçlarında S-P-00835 EPD Kayıt numarası ile uluslararası seviyede onaylatmış olduklarını açıkladı. Yapı sektörünün ihtiyacı olan sürdürülebilir çözümler ürettiklerini açıklayan Sürmeli, "2016 yılının son çeyreğinde EPD belgelendirme çalışmalarına başladık. Hammadde eldesi, enerji kullanımı ve verimliliği, malzeme ve kimyasal madde içeriği, hava, su ve toprağa verilen emisyonlar, atık oluşumu kategorilerinde yapılan tüm değerlendirmelerin ardından EPD belgelendirme çalışmalarımızı tamamlayarak, kurumsal sorumluluğumuz gereği, çevreye olan etkimizi beyan etmiş bulunmaktayız" diye konuştu. 


Sahip oldukları EPD belgesi ile hızla gelişen yeşil bina çözümlerinde de paydaşlarına alternatif çözümler sunacaklarını anlatan Sürmeli, "Yapı kimyasalları sektöründe birçok ürünle piyasada olan firmamız, EPD belgesi ile, LEED, BREEAM, DNGB ve ÇEDBİK gibi Sürdürülebilir Bina Sertifikalandırma sürecindeki projelere, ürünleri ile katkı yapacak ve puan avantajları sağlayacak" dedi.


Dünya


Geri Dön