27 / 04 / 2024

yeşil binalara ilgi artacak mı

yeşil binalara ilgi artacak mı

İklimlendirme Soğutma Klima İmalatçıları Derneği Başkanı Cem Sava, "Enerji verimliliği ve konfor bilincinin artması ile sektöre talepler de artarak devam edecek. Yeşil Bina konsepti yaygınlaşacak." dedi.

DAIKIN’in çevre dostu ürünleriyle yeşil bina sayısı artıyor!

Yükselen yaşam kalitesi, çevreci ürünler ve sürdürülebilir bir gelecek için inşaat sektörünün de yeşil binalara yönelmesini sağladı.

Urbanscape’le yeşil çatı çözümü sunuyor!

Şehirlerdeki yeşil alan ihtiyacını gidererek çevreye saygılı binalar oluşturmayı amaçlayan ve aynı zamanda binalara estetik bir görünüm kazandırmak isteyenler yeşil çatı sistemlerine başvuruyor. 

Altensis 100 projeye yeşil kimlik kazandırdı!

Türkiye’de son 10 yılda sürdürülebilirlik ve çevre dostu binalar yaklaşımının gelişmesi adına pek çok ilke imza atan Altensis, bugüne kadar 100 ayrı projenin uluslararası çevre dostu sertifikası almasını sağlayarak binalara yeşil kimlik kazandırdı.

Yeşil binalar hem çevreye duyarlı hem de değerli!

Dünyada ve Türkiye'de sayıları giderek artan yeşil bina sertifikalı yapılar, sadece çevreye duyarlılıklarıyla değil yüksek değeriyle de ön plana çıkıyor. Yeşil binalara değer biçmenin yolu ise tasarruf oranlarını hesaplamaktan geçiyor. 

Binalara yeşil sertifika almak zorunlu mu?

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği'ne göre binalara yeşil sertifika almak zorunlu mu? Binalara yeşil sertifika nasıl alınır?

KYK, EPD belgesi ile yeşil binalara çözüm sunacak!

KYK Yapı Kimyasalları, seramik yapıştırıcı ürünleri için EPD belgesi aldı. KYK, bu belgeyle yeşil binalara da çözümler sunabilecek.

Yeşil binalar ilgi odağı oldu!

'Çevreci yapılar' olarak da bilinen yeşil binalar, hem firmaların hem de müşterinin ilgi odağı haline geldi. İlk aşamada maliyeti biraz fazla olan çevreci binaların ilerleyen zamanlarda sağladığı avantajları ve düşük işletim maliyetleri ön plana çıkıyor.

Yeşil binalara ilişkin çalışmalarda hedefimiz çevreyi korumak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Bakanlığın Toplantı Salonu'nda, "Sürdürülebilir Yeşil Bina ve Yerleşim Alanlarının Temel Değerlendirme Kılavuzunun Hazırlanması Protokolü" törenine katıldı.

Binalara yeşil etiket verilmeli!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Esin Tümer bugünkü ÇEDBİK Konut 2016 Sertifikasının yaşamımız açısından önemini anlattı. Tümer, binalara yeşil etiket verilmesi gerektiğini vurguladı.

2016'da yeşil bina eğilimin tetiklenmesi bekleniyor!

Türkiye’de 2015 yılında sertifikalı 176, süreci devam eden 350’nin üzerinde çevre dostu yeşil bina bulunuyor. 2016 yılında yeşil binalara eğilimin dış faktörlerin de etkisiyle tetiklenmesi bekleniyor.

Yeşil binalara teşvik getirilmeli!

Yeşil bina her alanda enerji tasarrufu sağlayan çevre dostu bina demektir. Yeşil bina uygulamaları ile enerji tasarrufu ve doğayı koruma hedeflenmektedir. Çünkü dünyada kullanılan enerjinin büyük bir kısmı binalar tarafından harcanmaktadır.

İnşaat sektörü yeşil binalara sertifika yatırımı yapıyor!

Türk inşaat sektörü temsilcileri, çevreye duyarlı üretim için çalışmalar yürütürken yeşil binalara prestij getiren “LEED” ve “BREEAM” gibi uluslararası sertifikalara ulaşmak için önemli yatırımlar yapılıyor.

Sürdürülebilir yeşil binalar nasıl belgelendirilir?

Yer seçimi, tasarım, inşaat, işletme, bakım, tadilat, yıkım ve atıkların bertarafını kapsayan yaşam döngüsü boyunca sürdürülebilir ve çevreye asgari düzeyde zarar veren binalara; sürdürülebilir yeşil bina deniyor. Peki, sürdürülebilir yeşil binalar nasıl

yeşil binalara ilgi artacak mı Haberi

yeşil binalara ilgi artacak mı

KALİFİYE eleman avına çıkan iklimlendirme sektörü, düzenlediği toplantı ile 500'e yalan genç mühendis adayıyla buluştu. İklimlendirme Soğutma Klima İmalatçıları Derneği tarafından Ankara'da düzenlenen toplantı ile Türkiye iklimlendirme endüstrisinin geleceğine yön verecek nitelikli iş gücüne özel sunumlar yapıldı. İSKİD Yönetim Kurulu Başkanı Cem Sava toplantıda yaptığı sunum ile sektörün gelişime açık olması nedeniyle pek çok yabancı yatırımcının tercihi olduğunu kaydetti. Savcı, sektörün geleceğine ilişkin görüşlerini şöyle özetledi: "Enerji verimliliği ve konfor bilincinin artması ile sektöre talepler de artarak devam edecek. Yeşil Bina konsepti yaygınlaşacak. Çevre ve temiz hava, iç hava kalitesi bilinci artacak. Tüm bu gelişmeler sonucunda iklimlendirme sektörü hızla gelişerek geleceğin en önemli sektörü olacak."  Savcı, genç mühendis adaylarına iklimlendirme sektöründeki istihdam pozisyonları hakkında da bilgi verdi. 


Isıtma Soğutma Klima...