15 / 11 / 2024

DAIKIN’in çevre dostu ürünleriyle yeşil bina sayısı artıyor!

DAIKIN’in çevre dostu ürünleriyle yeşil bina sayısı artıyor!

Yükselen yaşam kalitesi, çevreci ürünler ve sürdürülebilir bir gelecek için inşaat sektörünün de yeşil binalara yönelmesini sağladı.




Dünyanın kabul ettiği Yeşil Bina sertifikasyonlarından Leed ‘arazi seçimi’, ‘su verimliliği’, ‘enerji ve atmosfer’, ‘malzeme ve kaynak’, ‘iç mekan çevresel kalite’, ‘bölgesel öncelik’ ve ‘tasarımda yenilik’ minimum enerji, en az su kullanımının sağlanması, geri dönüşüm toplama ve duman kontrolü gibi zorunlu ön koşulların sağlanması için veriliyor”.

Yüksek teknolojili ürünleriyle iklimlendirme sektörünün standartlarını belirleyen Japon devi Daikin, ürünlerinde ozon tabakasına etki etmeyen soğutucu akışkanlar kullanıyor ve birçok AR-GE merkezi ile çevre dostu çalışmalarına devam ederek F-Gaz yönetmeliğinin getirdiği 2030 hedeflerine öncülük edecek. 

Daikin Türkiye, genişleyen uzman danışman kadrosu ile projelendirme süreci boyunca danışmanlık sağlayarak, binanın iklimlendirme kriterlerinde en yüksek puanları almasına yardımcı oluyor.

SELENIUM RETRO “GOLD” SEVİYESİNDE

Daikin Türkiye, Aşçıoğlu İnşaat tarafından hayata geçirilen Selenium Retro ofis projesinde de başarıyla yer aldı. Selenium Retro, LEED sertifikası kriterlerinin değerlendirilmesi sonucu 60 puan toplayarak “Gold” sertifikası almaya hak kazandı.

PROJEDE DAIKIN HANGİ ÇÖZÜMLERİ SAĞLADI?

Projede kullanılan Daikin VRV IV cihazlarının, Daikin patentli eşsiz VRT teknolojisi sayesinde konfor ve verimlilik arasında mükemmel bir denge sağlandı. Operasyon maliyetini önemli ölçüde düşüren bu teknoloji, LEED değerlendirme kriterlerinden biri olan enerji performansına 18 puana kadar, iç ortam konforuna 1 puan ve iç ortamın akustik performansına 1 puan katkıda bulunarak sertifikasyon için büyük avantaj yarattı. Dolayısıyla VRT, LEED sertifikasyonunun en yüksek değerlendirme seviyesi olan Platinum’a ulaşmak için kaçınılmaz bir teknoloji olduğunu bir kez daha gösterdi.

Ofislerin ‘shell and core’ olduğu Selenium Retro projesinde, sosyal alanlarda havayı dairesel olarak 360°lik düzlemde üfleyebilen dairesel atışlı kaset tipi iç üniteler kullanıldı. Bu tip iç üniteler ortamda her noktaya hava üflemesi sağlar, havanın ulaşmadığı kör nokta bırakmaz ve mahalde eşit debi ve eşit sıcaklık dağılımı sağlanır. Böylece konforlu ve soğuk hava etkisi yaratmayan hava üflemesi sağlanmış oldu. Özel geliştirilmiş DC fan motoru ile önemli LEED değerlendirme kriterleri olan düşük ses seviyesi ve düşük enerji tüketimine ulaşıldı.

 


Geri Dön