04 / 05 / 2024

yeşil binalarda kentsel dönüşüm

yeşil binalarda kentsel dönüşüm

Yeşil Rapido 2. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı’na katılan Altensis Kurucu Ortağı Emre Ilıcalı, Türkiye'de kentsel dönüşüm projelerinin hız kazandığını belirtti.

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binalar inşa edilmeli!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç, her sene düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kılıç, kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binaların inşa edilmesine dikkati çekti.

İnşaat sektöründe yeşil bina dönüşümü!

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, artık yeşil sertifikalı, doğayla uyumlu yapı sınıfının sayısını artırmak, vatandaşın yeni jenerasyona göre yaşam ihtiyacına uygun konut planlamaları gerçekleştirmek, kentsel dönüşümü ruhu olan şehirlere entegre etmek gerektiğine dikkat çekti.

Eskişehir Yeşilli'de kentsel dönüşüm başladı!

Eskişehir'e bağlı Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Malatya Yeşilyurt'ta kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yeşilyurt Kaymakamı Osman Uğurlu ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Turgut Özal Mahallesi'nde hayata geçen kentsel dönüşüm projelerini inceledi.

Emre Ilıcalı yeşil binalarda en yüksek liyakat seviyesine ulaştı!

Türkiye’nin lider yeşil bina danışmanlık şirketi olan Altensis kurucularından Emre Ilıcalı, yeşil binalar uzmanlığında en yüksek liyakat seviyesi olan LEED Fellow unvanına layık görüldü.

Mardin Yeşilli'de kentsel dönüşüm başladı!

Mardin'in Yeşilli ilçesinde, kentsel dönüşüm projesi kapsamında 501 binanın yıkımına başlandı.

Yeşil bir dünya için yeşil binalar şart!

Gayrimenkul sektörünün üzerinde yeşil baskı var. Altensis Kurucu Ortağı Emre Ilıcalı, "Sadece bina değil, artık yeşil mahalleler de yapmak mümkün. Kentsel dönüşüm bunun için fırsat sunuyor." dedi.

Kentsel dönüşümde yeşil bina kriterleri önemli!

Altensis kurucu ortağı Emre Ilıcalı yaptığı açıklamada binalarda etkin bir sürdürülebilir yağmur suyu yönetimi yapılmasının şebekenin yükünü en az yüzde 20 azaltacağını, bunun yolunun da kentsel dönüşümde yeşil bina kriterlerini uygulamak olduğunu belirtti.

Yeşil binalar geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hayata geçirilmesi planlanan düzenlemeyle Türkiye genelinde "çevreyle dost" kriterlerini karşılayan bina ve yerleşim yerlerine "yeşil sertifika" verilecek. Binalarda aranacak "yeşil" kriterler, Yeşil Sertifika Komisyonu tarafından belirlenecek.

Bağcılar'da teknik personele yeşil bina teknolojisi eğitimi!

Kentsel Dönüşüm Projelerinin en iyi standartlarda uygulandığı ilçelerden Bağcılar’da, teknik personel ile müteahhitlere Uluslararası Standartta Yeşil Bina Teknolojisi Eğitimi verildi.

Kentsel dönüşüm, yeşil binaların önünü açıyor!

Yeşil Bina” kavramını ülke çapında genişleteceğini dile getiren Yıldırım Yapı Grubu Yönetim Başkanı Osman Yıldırım, gerçekleştirilecek tasarrufun yatırımcılar ve ülke için fayda sağlayacağını vurguluyor.

Erzurum Yeşil Yakutiye Konutları'nda son durum!

Yakutiye Belediyesi ve Özbağ İnşaat tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi Yeşil Yakutiye Konutları hızlı bir şekilde tamamlanıyor. Projenin 2017 yılının bahar aylarında tamamlanması planlanıyor.

Silverline Yeşil Rapido Yeşil Binalar Konferansı'nın sponsoru oldu!

Bu yıl ikinci kez Dünya Çevre Haftası kutlamaları çerçevesinde düzenlenen “Yeşil Rapido Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı” kentsel dönüşümün aktörlerini aynı platformda bir araya getirdi…

yeşil binalarda kentsel dönüşüm Haberi

yeşil binalarda kentsel dönüşüm

Yeşil Rapido 2. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı’na katılan Altensis Kurucu Ortağı Emre Ilıcalı, kentsel dönüşümün enerjinin değerini bilen yeni şehirler kurmak için fırsat oluşturacağını söyledi. Emre Ilıcalı, “Yılda 3 milyar dolar enerji tasarrufu yapan bir şehri ortaya çıkarmak için, enerjinin değerini bilen, çevre dostu yapıları destekleyen  çevreci bir şehircilik anlayışını ortaya koymalıyız” dedi.


Dünya Çevre Haftası kapsamında düzenlenen Yeşil Rapido 2.Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı, ülkemizde yaşanan kentsel dönüşüm sürecinin tüm paydaşlarını bir araya getirerek, akılcı ve paylaşımcı çözümleri tartışmak üzere bugün İstanbul’da toplanıyor. Yeşil Yapılaşmada Kentsel Dönüşüm Fırsatı konusunun masaya yatırılacağı konferans, Sütlüce’deki Lazzoni Hotel’de gerçekleştiriliyor.


Konferansa konuşmacı olarak katılan Türkiye’nin lider ve vizyoner yeşil bina danışmanlık şirketi Altensis’in kurucu ortağı Emre Ilıcalı, kentsel dönüşümün sadece afetlere dayanıklı şehirler...