30 / 04 / 2024

yeşil bursa kentsel dönüşüm

yeşil bursa kentsel dönüşüm

Bursa Beton'un Genel Müdürü Fatih Vardar, Kentsel dönüşüm kapsamında projeler hazırlanırken Bursa'nın "Yeşil" simgesinin yaşatılmasına özen gösterilmesi gerektiğine dikkat çekti. Vardar, projelerde dikkatli adımlar atılmasının gerekliliğinin altını çizdi.

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binalar inşa edilmeli!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç, her sene düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kılıç, kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binaların inşa edilmesine dikkati çekti.

İnşaat sektöründe yeşil bina dönüşümü!

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, artık yeşil sertifikalı, doğayla uyumlu yapı sınıfının sayısını artırmak, vatandaşın yeni jenerasyona göre yaşam ihtiyacına uygun konut planlamaları gerçekleştirmek, kentsel dönüşümü ruhu olan şehirlere entegre etmek gerektiğine dikkat çekti.

Eskişehir Yeşilli'de kentsel dönüşüm başladı!

Eskişehir'e bağlı Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Malatya Yeşilyurt'ta kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yeşilyurt Kaymakamı Osman Uğurlu ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Turgut Özal Mahallesi'nde hayata geçen kentsel dönüşüm projelerini inceledi.

Limak’ın Yeşil Dönüşüm Ormanları şimdi de Bursa’da kök salacak!

Limak Enerji’nin fatura ve abonelik işlemlerinde kullanılan kağıtların doğaya yeniden kazandırılması ve tüketilen kağıt miktarını dengelemek için başlattığı Yeşil Dönüşüm Ormanları Projesi, Çanakkale’den sonra Bursa’da da hayata geçirilecek...

Mardin Yeşilli'de kentsel dönüşüm başladı!

Mardin'in Yeşilli ilçesinde, kentsel dönüşüm projesi kapsamında 501 binanın yıkımına başlandı.

Yeşil bir dünya için yeşil binalar şart!

Gayrimenkul sektörünün üzerinde yeşil baskı var. Altensis Kurucu Ortağı Emre Ilıcalı, "Sadece bina değil, artık yeşil mahalleler de yapmak mümkün. Kentsel dönüşüm bunun için fırsat sunuyor." dedi.

Kentsel dönüşümde yeşil bina kriterleri önemli!

Altensis kurucu ortağı Emre Ilıcalı yaptığı açıklamada binalarda etkin bir sürdürülebilir yağmur suyu yönetimi yapılmasının şebekenin yükünü en az yüzde 20 azaltacağını, bunun yolunun da kentsel dönüşümde yeşil bina kriterlerini uygulamak olduğunu belirtti.

Enerji sektörü yeşil bina standartlarıyla tanıştı!

Enerji sektörü yeşil bina standartlarıyla tanıştı. Bursagaz’ın Genel Müdürlük binası, Bursa kent merkezinde LEED-çevre dostu bina sertifikası alan ilk bina olarak kayda geçti.

Yeşil Bursa'ya yeşil bina yakışır!

Bursa'da yapı kalitesini artırmak için 'Yeşil Bina' ne sağlayabilir?" sorusuna cevap arayan İMSİAD, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile birlikte çalıştay düzenleyecek.

Bağcılar'da teknik personele yeşil bina teknolojisi eğitimi!

Kentsel Dönüşüm Projelerinin en iyi standartlarda uygulandığı ilçelerden Bağcılar’da, teknik personel ile müteahhitlere Uluslararası Standartta Yeşil Bina Teknolojisi Eğitimi verildi.

Kentsel dönüşüm, yeşil binaların önünü açıyor!

Yeşil Bina” kavramını ülke çapında genişleteceğini dile getiren Yıldırım Yapı Grubu Yönetim Başkanı Osman Yıldırım, gerçekleştirilecek tasarrufun yatırımcılar ve ülke için fayda sağlayacağını vurguluyor.

Samsun-Hopa arasında yapılması planlanan Yeşil Yol Projesi mecliste!

Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Samsun-Hopa arasında yapılması planlanan Yeşil Yol Projesi ile ilgili soru önergesi hazırladı. Sarıbal sorularını Kalkınma Bakanı Lütfi Elvana'a iletti...

yeşil bursa kentsel dönüşüm Haberi

yeşil bursa kentsel dönüşüm

Kentsel dönüşümle birlikte büyük bir hareket kazanacak olan inşaat sektörünün Bursa'daki önemli mihenk taşlarından Bursa Beton'un Genel Müdürü Fatih Vardar ile, yasanın kentimize katkılarını konuştuk. Kentsel dönüşümün deprem riski karşısında atılmış önemli bir adım olduğunun altını çizen Fatih Vardar, burada esas kriterin doğru planlamadan geçtiğini söyledi. Projeler hazırlanırken Bursa'nın "Yeşil" simgesinin yaşatılmasına özen gösterilmesi gerektiğine dikkat çeken Fatih Vardar, şöyle devam etti: 


KAÇINILMAZ GEREKLİLİK 



"Aslında kentsel dönüşümü her zaman doğru bir şey olarak görmüşüzdür. Burada esas olarak Kentsel dönüşüm, gerekli olduğu yerde kullanılacak önemli bir mekanizmadır. Deprem riski karşısında bir şeyler yapılması gerekiyordu ve gerçekten kentsel dönüşüm kavramı buna çözüm olacak adımların başındadır. Bursa ilimiz Türkiye'deki hızla gelişen en önemli 3 şehrinden ve 16 büyükşehir belediyesinden biridir. 

Büyükşehir olmak beraberinde önemli sorunları...