21 / 05 / 2024

Yeşil çatı yapılışı

Yeşil çatı yapılışı

Beton yapıların içinde sıkışıp kalan şehir insanının havası yeşil çatılarla değişiyor. Sanayileşme ve kentleşme sonucunda doğa hızla tahrip olurken tüm dünyada yeşile olan ihtiyaç da artıyor..

Yeşim Salkım isyan etti! Maaşa zam yapılıyor ertesi gün aidat 2 katına çıkarılıyor...

Ünlü sanatçı Yeşil Salkım, enflasyonun düşmemesi durumunda zamların bir işe yaramayacağından bahsederek, isyan etti. Salkım '' Maaşa zam yapılıyor ertesi gün aidat 2 katına çıkarılıyor'' dedi.

Yeşil Group Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeşil Group Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Çetin Yıldız, Hikmet Gökçe ve Yeşil D İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ortaklığında kuruldu.

İhtiyaç sahibi ailelere devletten ek gelir desteği! 700 TL’ye kadar ödeme yapılıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyaç sahibi vatandaşlar ve dar gelirli aileler için sunduğu çeşitli sosyal destek ödemeleri hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda 1 yıl boyunca her ay dar gelirli hanelere 700 TL’ye kadar yardım yapılıyor.

Yeşil Yapı, 2022'nin ilk dokuz ayında ne kadar hasılat elde etti?

Yeşil Yapı, 1 Ocak 2022 - 30 Eylül 2022 dönemini kapsayan faaliyet raporuna göre; şirket söz konusu dönemde 1 milyon 494 bin 399 Türk Lirası hasılat elde etti. Peki Yeşil Yapı'nın 2022'nin ilk 9 ayındaki özkaynakları, toplam varlıkları ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründe yeşil çimento dönemi başlıyor! Yeşil Çimento nedir?

İnşaat sektöründe kullanılan çimento ve beton gibi temel yapı malzemelerindeki ürün özelliklerinde değişikliğe gidildi. Teknolojik gelişmeler sayesinde malzeme ve ürün portföyünde değişimler yaşanıyor. Bildiğiniz çimentonun rengini unutun, inşaat sektöründe artık yeşil çimento dönemi başlıyor...

Asgari ücrete yarı yıl zammında flaş gelişme! Yetkililer yeşil ışık yaktı

Asgari ücrete yılbaşında yapılan zamların yılın ilk 4 ayında eriyip tükenmesi hükümet yetkilileri ve iş adamları tarafından masyaa yatırıldı. Asgari ücrete yılın ikinci yarısından patronlardan yeşil ışık yandı. TÜSİAD'a yeni Başkan seçilen Orhan Turan açıklama yaptı

Bakan Murat Kurum açıkladı! İklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada su kaynaklarını koruyacak ve atık su miktarını azaltacak iklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilmesi ve bu kapsamda teşviklerin artırılmasını karar verdiklerini dile getirdi.

Yeşil Kalkınma Devrimi'yle inşaatlarda iş yapış şekli değişecek!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, Paris İklim Anlaşması ve Yeşil Kalkınma Devrimi’yle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kılıç, "Yeşil Kalkınma Devrimi’yle inşaatlarda iş yapış şekli de değişecek." dedi.

Yeşil Yapı ilk 9 ayda 13.4 milyon TL hasılat elde etti!

Yeşil Yapı tarafından yayınlanan faaliyet raporuna göre; şirketin 1 Ocak 2021 - 30 Eylül 2021 hesap dönemindeki hasılatı 13 milyon 393 bin 450 TL oldu.

Yeşil GYO'nun 2020 yılı genel kurul toplantısı sonuçları yayınlandı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2020 yılı Olağan Genel Kurulu'nun 2. Toplantısı 2 Eylül'de yapıldı. Yeşil GYO'nun 2020 yılı genel kurul toplantısı sonuçları yayınlandı.

Yeşil Yapı 2020 yılı için kar payı dağıtmayacak!

Yeşil Yapı'nın 2020 yılı faaliyetleri sonucunda oluşan 16 milyon 695 bin 824,76-TL karın dağıtılmayıp geçmiş yıllar zararlarından mahsup edilmesine ilişkin teklifler Genel Kurul'un onayına sunulacak.

Yeşil GYO İnnovia 2 ve 3'ten 20.6 milyon TL'ye bağımsız bölüm aldı!

Yeşil GYO, İnnovia 3 projesinde kayıtlı 8 adet, İnnovia 2 projesinde kayıtlı 2 adet, toplam 10 adet bağımsız bölümü Yeşil Yapı Endüstrisi A.Ş.'den KDV hariç 20 milyon 605 bin TL'ye satın aldı. 

Yeşil Yapı İnnovia 2 ve 3'teki 10 bağımsız bölümü 20.6 milyon TL'ye Yeşil GYO'ya sattı!

Yeşil Yapı Yönetim Kurulu tarafından, İnnovia 3 projesinde kayıtlı İstanbul ili, Esenyurt ilçesi 2945 Ada 35 parseldeki 8 adet, İnnovia 2 projesine kayıtlı İstanbul ili, Esenyurt ilçesi 2947 Ada 49 parseldeki 2 adet, 10 adet bağımsız bölüm Yeşil GYO'ya KDV hariç 20 milyon 605 bin TL'ye satıldı.

Yeşil çatı yapılışı Haberi

Yeşil çatı yapılışı

Beton yapıların içinde sıkışıp kalan şehir insanının havası yeşil çatılarla değişiyor. Sanayileşme ve kentleşme sonucunda doğa hızla tahrip olurken tüm dünyada yeşile olan ihtiyaç da artıyor. Aşırı yapılaşma sonucunda kaybolan yeşil alanların yeniden kazanılmasında ise yeşil çatı sistemleri önemli bir rol oynuyor. Türkiye'de Onduline Avrasya'nın öncülüğünde 2003 yılından bu yana uygulanan yeşil çatılar, üzerinde her türlü bitki ve sebzenin yetiştirilmesine olanak sağlayarak bahçe keyfini çatılara taşıyor. 

Yeşil çatılar, sürdürülebilirliğin ana ilke olarak benimsendiği günümüz mimarisinin temel öğelerinden biri olarak kabul görüyor. Avrupa'da çok yaygın bir uygulama olan yeşil çatılar, ülkemizde ise inşaat sektörünün yeni trendi olarak dikkat çekiyor. Türkiye pazarına ilk kez 2003 yılında Onduline Avrasya öncülüğünde giren yeşil çatılara duyulan ilgi her geçen yıl daha çok artıyor. Yeşil çatıların...