06 / 05 / 2024

yeşil elektrik üretimi

yeşil elektrik üretimi

Yenilenebilir kaynaklardan üretilen elektrik belgelendirilecek. Aboneler bu belge sayesinde tükettiği elektriğin “temiz”liğinden emin olacak. Bu sayede, her önüne gelen “yeşil elektrik” tüketiyorum diye hava atamayacak

Tosyalı Holding'ten dünyanın en yeşil çelik üretimi!

Yıllık 6 milyon tonu aşan üretim rakamı ile global demir çelik sektöründe önemli marka olan Tosyalı Holding, DRI teknolojisi ile dünyanın en yeşil çeliğini üretti...

Elektrik faturalarına yeşil işaret!

Yeşil Tarife kapsamında enerji temin eden tüketicilerin faturalarında, kullanılan enerjinin temiz kaynaklardan üretildiğini gösteren özel bir işarete yer verilecek.

Amasya Belediyesi'nin yeni binasının enerjisi Yeşilırmak'tan!

Amasya Belediyesinin yeni binasının enerji ihtiyacı Yeşilırmak'tan sağlanacak. Binanın elektrik üretimi ve ısıtma sistemi Türkiye'deki tek yapı olma özelliğine sahip.

Alaköprü Barajı'nda elektrik üretimi için denemeler başladı!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce yürütülen ve KKTC’ye su sağlayacak KKTC Su Temin Projesi kapsamında Anamur ilçesinde yapılan Alaköprü Barajı'nda elektrik üretimi için denemeler başladı.

Alaköprü Barajı'nda elektrik üretimi için denemeler başladı!

"Asrın Projesi" nitelendirilen, dünyada ilk kez uygulanacak deniz boru hattı ile adaya su sağlayacak KKTC Su Temin Projesi kapsamında Mersin'in Anamur ilçesine yapılan Alaköprü Barajı'nda elektrik üretimi için denemeler başladı.

Alaköprü Barajı'nda elektrik üretimi denemeleri başladı!

KKTC Su Temin Projesi kapsamında Mersin'in Anamur ilçesine yapılan Alaköprü Barajı'nda elektrik üretimi için denemeler başladı. Santral montajı tamamlanan barajda 3 tribünde testler yapılıyor.

Selin Yeşil Odaş Elektrik'ten ayrıldı!

Odaşi Elektrik Üretim Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Odaş Elektrik Yatırımcı İlişkileri Uzman Yardımcısı Selin Yeşil Odaş Elektrik'ten ayrıldı.

Elektrik üretimi lisans harçlarına ilişkin sirküler yayınlandı!

Elektrik üretimi lisans harçlarına ilişkin sirküler yayınlandı. Buna göre, harç bildirimi, hidrolik kaynaklara dayalı elektrik üretiminin farklı illerde yapılması halinde her bir il için ayrı ayrı düzenlenecek.

Novotel and Ibis Hotel Kayseri, Yeşil Hotel belgesi aldı!

Novotel and Ibis Hotel Kayseri, bölgede 'Yeşil Hotel' belgesi alan ilk otel oldu.Otel elektrik, su ve enerji kullanımında tasarruf sağlayarak değerlendirmede önemli bir kriteri gerçekleştirdi.

AKG Gazbeton, çevreci ürünleri ile Yeşil Binalar Zirvesi'ne katıldı!

Sürdürülebilir üretimi, EPD Belgesi ve yenilenebilir enerjiye sağladığı katkılarla, yeşil projelerin ilk tercihi olan AKG Gazbeton, çevre dostu ürünleriyle, '3. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi'ne sponsor oldu.

Çevreci yeşil mobilya tasarımı önem kazandı!

Doğal kaynakların sınırlı, insan ihtiyaçlarının ise sınırsız olduğu günümüzde, üretimi ve kullanımı sırasında çevreye en az zarar verecek, ‘’yeşil’’ mobilya tasarımı anlayışı önem kazandı...

Türkiye'nin ilk yeşil sertifikalı kamu binasının temeli atıldı!

Temeli atılan Türkiye'nin ilk yeşil sertifikalı kamu binası; izolasyon, ısı yalıtımı, ışık kullanımı, enerji üretimi ile ilgili ciddi bir altyapıyla gelişiyor...

Y ve Y GYO'da Yeşil İnşaat'ın ne kadar hissesi var

Y ve Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), son durum itibariyle sermayenin yüzde 5 ve fazlasına sahip ortaklar ile tüzel kişi ve yabancı ortaklar arasındaki dağılımı açıkladı. Yeşil İnşaat'ın şirketteki payı yüzde 1.73 oranında...

yeşil elektrik üretimi Haberi

yeşil elektrik üretimi


Yenilenebilir kaynaklara dayalı elektrik için güvenilir bir referans kaynağı oluşturuluyor. Rüzgâr, su, güneş, jeotermal ve biyogaz (çöp gazı dahil) gibi kaynaklardan üretilen elektrik “temiz enerji” belgesine bağlanacak. Bu belge sayesinde isteyenler gönül rahatlığıyla “temiz elektrik tüketiyorum” diyebilecek. 


Uzun süredir Yenilenebilir Kaynakları Destekleme Mekanizması’nı (YEKDEM) uygulayan Türkiye, yenilenebilir kaynaklara dayalı elektrik üretimini desteklemek için yeni bir uygulamayı daha devreye sokuyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü (YEGM) tarafından hazırlanan bir yönetmelik taslağıyla bu konudaki ilk adım atıldı. Yenilenebilir Enerji Kaynaklarından Üretilen Elektriğe Yenilenebilir Kaynaktan Elektrik Üretim Belgesi Verilmesine İlişkin Yönetmelik Taslağı, sektörün ve ilgililerin görüşüne açıldı. Yönetmelikle, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla, gönüllülük esasına dayalı bir şekilde, yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektriğin belgelendirilmesi ve verilen belgelerin işlem...