21 / 05 / 2024

Yeşil etiket nedir

Yeşil etiket nedir

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, yeşil etiket alamayan asansörlerin olduğu binaların belediyeler tarafından tescil edilmediğini ve dolayısıyla bu binaların ruhsat alamadığını kaydetti.

İnşaat sektöründe yeşil çimento dönemi başlıyor! Yeşil Çimento nedir?

İnşaat sektöründe kullanılan çimento ve beton gibi temel yapı malzemelerindeki ürün özelliklerinde değişikliğe gidildi. Teknolojik gelişmeler sayesinde malzeme ve ürün portföyünde değişimler yaşanıyor. Bildiğiniz çimentonun rengini unutun, inşaat sektöründe artık yeşil çimento dönemi başlıyor...

Yeşil mutabakatta belediyelere düşen nedir?

Son günlerde yeşil mutabakat gündemden düşmüyor. Peki yeşil dönüşüm sürecini belediyeler mi yönetecek? Yeşil mutabakatta belediyelere düşen nedir?

Yeşil Mutabakat yapı sektörünü nasıl etkileyecek?

Yeşil Mutabakat Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınması için önemli bir imkan olarak belirtiliyor. Peki nedir Yeşil Mutabakat? Çimento ve yapı sektörlerini nasıl etkiler? İşte detaylar...

Yeşil sertifika nedir?

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği'ne göre yeşil sertifika isteğe bağlı olarak alıyor. Peki, yeşil sertifika nedir?

Yeşil bina nedir?

Yeşil bina ve yeşil bina sertifikasına ilişkin esaslar geçtiğimiz günlerde Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği kapsamında yayınlandı..

Yeşil binalar için düğmeye basıldı!

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği yürürlüğe girdi. Peki nedir bu Yeşil Sertifika Yönetmeliği ve nasıl alınır?

Binalara yeşil etiket verilmeli!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Esin Tümer bugünkü ÇEDBİK Konut 2016 Sertifikasının yaşamımız açısından önemini anlattı. Tümer, binalara yeşil etiket verilmesi gerektiğini vurguladı.

Yeşil etiketi olmayan binaya ruhsat yok!

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, yeşil etiket alamayan asansörlerin olduğu binaların belediyeler tarafından tescil edilmediğini ve dolayısıyla bu binaların ruhsat alamadığını kaydetti.

Ulusal yeşil bina bilgi sistemi nedir?

Yer seçimi, tasarım, inşaat, işletme, bakım, tadilat, yıkım ve atıkların bertarafını kapsayan yaşam döngüsü boyunca sürdürülebilir ve çevreye asgari düzeyde zarar veren binaya deniyor. Peki, ulusal yeşil bina bilgi sistemi nedir?

Sürdürülebilir yeşil bina nedir?

Sürdürülebilir yeşil binalar ile sürdürülebilir yerleşmelerin belgelendirilmesine dair yönetmelik, 8 Aralık 2014 tarihinde 29199 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, sürdürülebilir yeşil bina nedir? İşte sürdürülebilir yeşil binalar...

'Yeşil bina'yı öğrenen çocuk TV'yi kapatıyor!

Soyak, ‘ Akıllı Yıldızlar ’ sosyal sorumluluk projesiyle, ‘yeşil binayı’, yeşile boyalı bina sanan çocuklara, ‘enerji nedir’i anlatıyor. Proje bittiğinde şirket 50 bin çocuğa dokunmuş olacak.

Soyak, Akıllı Yıldızlar projesiyle yeşil binaları çocuklara tanıtıyor!

Soyak, ‘ Akıllı Yıldızlar ’ sosyal sorumluluk projesiyle, ‘yeşil binayı’, yeşile boyalı bina sanan çocuklara, ‘enerji nedir’i anlatıyor. Proje bittiğinde şirket 50 bin çocuğa dokunmuş olacak...

Aktif yeşil alan nedir?

İnsanların ortak kullanım alanları kapsamında yer alan ve içerisinde parklar, bahçeler, dinlenme tesisi barındırabilen yeşil alan nedir? Aktif yeşil alan nedir? İşte yanıtı bu haberde...

Yeşil etiket nedir Haberi

Yeşil etiket nedir


TSE Başkanı Korkmaz, yapılan kontrollerde asansörleri yeşil etiket alamayan binaların tescil edilmediğine dikkat çekti.


Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, 2012 yılının mayıs ayından bu yana toplam 227 bin 318 asansörün kontrolünün yapıldığını bildirdi. Korkmaz, yaptığı yazılı açıklamasında, TSE'nin 2012 yılında 23 ilde 123 belediyeyle protokol imzalayarak asansörlerin periyodik kontrollerine başlandığını hatırlattı. 


227 bin 318 asansör


Söz konusu yıldan bu zamana kadar 227 bin 318 asansörün kontrol edildiğini ifade eden Korkmaz, yeşil etiket alamayan asansörlerin olduğu binaların belediyeler tarafından tescil edilmediğini ve dolayısıyla bu binaların ruhsat alamadığını kaydetti. 


Sokak taraması


TSE'NİN, A Tipi Muayene Kuruluşu olarak bina asansörlerinin kontrolünü yaparak tespitte bulunmak ve durumu bina yönetimi ve ilgili idareye bildirmekle görevli olduğunun altını çizen Korkmaz, "TSE, bir yandan da sokak taraması yaparak mevcut...