01 / 05 / 2024

Yeşil etiketi olmayan binaya ruhsat yok!

Yeşil etiketi olmayan binaya ruhsat yok!

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, yeşil etiket alamayan asansörlerin olduğu binaların belediyeler tarafından tescil edilmediğini ve dolayısıyla bu binaların ruhsat alamadığını kaydetti.




TSE Başkanı Korkmaz, yapılan kontrollerde asansörleri yeşil etiket alamayan binaların tescil edilmediğine dikkat çekti.


Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, 2012 yılının mayıs ayından bu yana toplam 227 bin 318 asansörün kontrolünün yapıldığını bildirdi. Korkmaz, yaptığı yazılı açıklamasında, TSE'nin 2012 yılında 23 ilde 123 belediyeyle protokol imzalayarak asansörlerin periyodik kontrollerine başlandığını hatırlattı. 


227 bin 318 asansör


Söz konusu yıldan bu zamana kadar 227 bin 318 asansörün kontrol edildiğini ifade eden Korkmaz, yeşil etiket alamayan asansörlerin olduğu binaların belediyeler tarafından tescil edilmediğini ve dolayısıyla bu binaların ruhsat alamadığını kaydetti. 


Sokak taraması


TSE'NİN, A Tipi Muayene Kuruluşu olarak bina asansörlerinin kontrolünü yaparak tespitte bulunmak ve durumu bina yönetimi ve ilgili idareye bildirmekle görevli olduğunun altını çizen Korkmaz, "TSE, bir yandan da sokak taraması yaparak mevcut tüm asansörleri kayıt altına almaktadır" değerlendirmesini yaptı.



Akşam


Geri Dön