27 / 11 / 2024

binalarda yeşil etiket nedir

binalarda yeşil etiket nedir

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, yeşil etiket alamayan asansörlerin olduğu binaların belediyeler tarafından tescil edilmediğini ve dolayısıyla bu binaların ruhsat alamadığını kaydetti.

Emre Ilıcalı yeşil binalarda en yüksek liyakat seviyesine ulaştı!

Türkiye’nin lider yeşil bina danışmanlık şirketi olan Altensis kurucularından Emre Ilıcalı, yeşil binalar uzmanlığında en yüksek liyakat seviyesi olan LEED Fellow unvanına layık görüldü.

Kentsel dönüşümde yeşil bina kriterleri önemli!

Altensis kurucu ortağı Emre Ilıcalı yaptığı açıklamada binalarda etkin bir sürdürülebilir yağmur suyu yönetimi yapılmasının şebekenin yükünü en az yüzde 20 azaltacağını, bunun yolunun da kentsel dönüşümde yeşil bina kriterlerini uygulamak olduğunu belirtti.

Yeşil binalar geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hayata geçirilmesi planlanan düzenlemeyle Türkiye genelinde "çevreyle dost" kriterlerini karşılayan bina ve yerleşim yerlerine "yeşil sertifika" verilecek. Binalarda aranacak "yeşil" kriterler, Yeşil Sertifika Komisyonu tarafından belirlenecek.

Yeşil binalar kendisi 4,5 yılda ödüyor!

Birleşmiş Milletler yetkilisi Aslı Karabacak’a göre Türkiye’de herkesin yeni nesil yeşil binalarda oturması uzak bir hayal değil çünkü bu binaların geri ödeme süreleri 4,5 yıl gibi kısa olabiliyor.

Binalara yeşil etiket verilmeli!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Esin Tümer bugünkü ÇEDBİK Konut 2016 Sertifikasının yaşamımız açısından önemini anlattı. Tümer, binalara yeşil etiket verilmesi gerektiğini vurguladı.

Yeşil etiketi olmayan binaya ruhsat yok!

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, yeşil etiket alamayan asansörlerin olduğu binaların belediyeler tarafından tescil edilmediğini ve dolayısıyla bu binaların ruhsat alamadığını kaydetti.

Yeşil binalar tasarruf sağlıyor!

ThyssenKrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, inşaat sektörünün gündeminde yer alan yeşil bina konsepti ve binalarda nasıl enerji tasarrufu sağlanabileceği konularında değerlendirmelerde bulundu.

Turgay Şarlı: Yeşil binalar tasarruf sağlıyor!

ThyssenKrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay Şarlı, inşaat sektörünün gündeminde yer alan yeşil bina konsepti ve binalarda nasıl enerji tasarrufu sağlanabileceği konularında değerlendirmelerde bulundu.

Tolga Özdemir: Küçük firmalar da yeşil sertifika peşine düştü!

Binalarda yüzde 20 ile 50 arasında enerji, su tasarrufu sağlayarak genel anlamda işletme giderlerinde tasarruf sağlayan yeşil bina kavramı artık küçük firmaların da ilgi alanına girdi...

İnşaatçılar binalarda yeşil dönüşüm için teşvik istedi!

ÇEDBİK'in düzenlediği 3. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi'nde Türkiye'de su ve enerjide tasarruf sağlayan yeşil binaların sayısının 400 yaklaştığı belirtilirken, henüz yeşil binalar için bir teşvikin verilmediği dile getirildi

Emre Ilıcalı: Enerjinin çözümü yeşil binalarda!

Yeşil binalar konusunda danışmanlık hizmeti veren Altensis Kurucu Ortağı ve Yeşil Bina Danışmanı Emre Ilıcalı, tüm dünyadaki enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 40'ının binalarda gerçekleştiğini söyledi...

Ayşe Hasol Erktin: Kentsel dönüşümde yeşil binalarla enerjiyi bedavaya getirmek mümkün!

Has Mimarlık Kurucu Ortağı Ayşe Hasol Erktin, enerji tasarrufu için öncelikle kentlerin mercek altına alınması gerektiğine ve kentsel dönüşümle yeşil binalarda enerjiyi bedavaya getirmenin mümkün olabileceğine işaret etti...

Yeşil Asansörler çevrenin korunmasına katkı sağlıyor!

Enerji tasarrufu sağlayan yeşil asansörlerin çevrenin korunmasına katkı sağladığını açıklayan Kleemann; çevreci asansörlerin özellikle kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen 5-6 katlı binalarda, hidrolik asansörlerin avantajlarına dikkat çekti...

binalarda yeşil etiket nedir Haberi

binalarda yeşil etiket nedir


TSE Başkanı Korkmaz, yapılan kontrollerde asansörleri yeşil etiket alamayan binaların tescil edilmediğine dikkat çekti.


Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, 2012 yılının mayıs ayından bu yana toplam 227 bin 318 asansörün kontrolünün yapıldığını bildirdi. Korkmaz, yaptığı yazılı açıklamasında, TSE'nin 2012 yılında 23 ilde 123 belediyeyle protokol imzalayarak asansörlerin periyodik kontrollerine başlandığını hatırlattı. 


227 bin 318 asansör


Söz konusu yıldan bu zamana kadar 227 bin 318 asansörün kontrol edildiğini ifade eden Korkmaz, yeşil etiket alamayan asansörlerin olduğu binaların belediyeler tarafından tescil edilmediğini ve dolayısıyla bu binaların ruhsat alamadığını kaydetti. 


Sokak taraması


TSE'NİN, A Tipi Muayene Kuruluşu olarak bina asansörlerinin kontrolünü yaparak tespitte bulunmak ve durumu bina yönetimi ve ilgili idareye bildirmekle görevli olduğunun altını çizen Korkmaz, "TSE, bir yandan da sokak taraması yaparak mevcut...