02 / 05 / 2024

Yeşil Nokta Çevre Ödülü çimsa

Yeşil Nokta Çevre Ödülü çimsa

Çimento ve yapı malzemeleri sektöründe 40 yılı aşkın süredir fark yaratan çalışmalara imza atan ÇİMSA, çevre konusuna verdiği önemi, Yeşil Nokta Çevre Yarışması’nda üç hazır beton tesisinin aldığı ödüllerle bir kez daha kanıtladı.

Yeşil Yol planına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ikinci onay!

Yeşil Yol projesini de kapsayan ve TEMA Vakfı tarafından açılan davada ‘yürütmeyi durdurma’ kararı verilen 1/100.000 ölçekli ‘Çevre Düzeni Planı’, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeniden düzenlenerek onaylandı.

Yeşil Beyaz Kalite Ve Çevre Analiz Labaratuvarları Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Yeşil Beyaz Kalite Ve Çevre Analiz Labaratuvarları Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün 750 bin TL sermaye bedeli ile Ümraniye'de açıldı.

Otellerdeki Yeşil Yıldız uygulamasına çevre ödülü!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çevreye duyarlı konaklama tesislerine verilen ‘Yeşil Yıldız’ uygulaması ‘en iyiler’ arasında gösterildi ve ‘Uluslararası Yeşil Elma Çevre Ödülü’nü almaya hak kazandı.

Yeşil Ağaç Çevre Teknolojileri ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeşil Ağaç Çevre Teknolojileri ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Faruk Çelik tarafından 1 milyon TL sermaye ile 2 Mayıs'ta Kartal, Esentepe Mahallesi, Erkılıç Caddesi'nde kuruldu.

ÇEVKO, Yeşil Nokta Sanayi Yarışması’ndan ödül aldı!

ÇEVKO, Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri Yarışması’nda çevre duyarlılığını ortaya koyan iki projesiyle ödüle layık görüldü.

Bursa Yeşil Çevre Arıtma Tesisi yarın açılacak!

Türkiye'de ilk kez uygulanan yöntemlerle inovatif arıtma tesisi unvanını elde eden Yeşil Çevre Arıtma Tesisi işletme Kooperatifi,52 bin 500 metreküp olan kapasitesini 150 bin metreküpe çıkardı. Arıtma tesisi yeni yüzüyle salı günü törenle hizmete açılıyor

Türkiye çevre dostu yeşil bina sertifikalarında 10. sıraya girdi!

Amerikan Yeşil Bina Konseyi USGBC’nin 150 ülkeyi kapsayan araştırmasına göre, çevre dostu yeşil bina sertifikaları sıralamasında Türkiye ilk 10’a girmeyi başardı.

Yeşil Çevre Arıtma Tesisi'nin kapasitesi iki katına çıkıyor!

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Yeşil Çevre Koopeıatifi'nin kapasitesinin 2015 yılında 2 katına çıkacağını açıkladı. Gürsu Yeşil Çevre Kooperatifi'nin genel kurul toplantısında konuşan Vali Münir Karaloğlu, tesis hakkına bilgi verdi.

Dünya Çevre Günü'nde yeşil binalar konuşuldu!

Mimarlık ve yapı sektörünün profesyonelleri Dünya Çevre Günü’nde “Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı”nda buluştu. Dünya Çevre Günü'nde yeşil binalar konuşuldu.

Beykoz Yeşil Okul Projesi'nde ödüller verildi!

Beykoz’daki 33 ilköğretim okulunun katılımıyla bu yıl 6.sı düzenlenen Yeşil Okul Projesi’nde dereceye giren okul ve öğrenciler 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla ödüllendirildi.

Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı ne zaman?

5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Ekoyapı Dergisi'nin ev sahipliğinde ve VitrAana sponsorluğunda gerçekleşecek olan, "Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansında sürdürülebilir mimari ve kentsel tasarımın dünyaca ünlü yıldızları ağırlanacak.

İznik'teki Yeşil Camii'de restorasyon çalışmaları başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İznik’in sembol eserlerinden biri olan ve 1378 yılında Çandarlı Halil Paşa tarafından yaptırılan Yeşil Cami’de restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmalarını başlattı.

Bursa Yeşil Cami restorasyon çalışmaları başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İznik’in sembol eserlerinden biri olan ve 1378 yılında Çandarlı Halil Paşa tarafından yaptırılan Yeşil Cami’de restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmalarını başlattı.

Yeşil Nokta Çevre Ödülü çimsa Haberi

Yeşil Nokta Çevre Ödülü çimsa

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından bu yıl beşincisi gerçekleştirilen ve hazır beton sektöründe, doğa ve kentsel çevreyle uyumlu üretim ve teşvikini amaçlayan Yeşil Nokta Çevre Yarışması’nda, Çimsa’nın Karaman, Kahramanmaraş ve Denizli’de bulunan hazır beton tesisleri ödül almaya hak kazandı.


10 Mart Salı günü The İstanbul Edition Hotel’de düzenlenen törene Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay, Hazır Betondan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Önder Kırca, bölge müdürleri ve ödül alan tesis yöneticileri katıldı.


Özhatay: “Çevre konusundaki çalışmalarımızın ödüllendirilmesi gurur veriyor”


Nevra Özhatay yaptığı değerlendirmede, Çimsa’ da, Çevre ve İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda bilinci artırmak ve daha iyi çalışma koşulları oluşturmak amacıyla Yeşil ve Güvenli Tesis ve Dikkat Bilinçli Çalışan Proje’ lerini hayata geçirdiklerini vurgulayarak, “Bu projelerin meyvelerini böyle önemli ödüllerle almak bizi...