05 / 05 / 2024

Yeşil Yol planı onaylandı mı

Yeşil Yol planı onaylandı mı

Yeşil Yol projesini de kapsayan ve TEMA Vakfı tarafından açılan davada ‘yürütmeyi durdurma’ kararı verilen 1/100.000 ölçekli ‘Çevre Düzeni Planı’, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeniden düzenlenerek onaylandı.

Tüpraş'tan yeşil adım! 2040 yılını hedefliyor

Türkiye Petrol Rafineleri (Tüpraş) Sratejik Dönüşüm Planı kapsamında yeşil hidrojen oluşumuna odaklandı. 2025'ten itibaren yeşil hidrojen üretimine geçmeye karar veren şirket, 2040 yılında ise hidrojen üretiminde meydana gelen emisyonları sıfırlamayı planlıyor.

Ankara'nın Yeşil Şehir Eylem Planı anlatıldı! 

 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başkentte hayata geçirilecek Yeşil Şehir Eylem Planı'nı tanıttı. 

Yeşil Mutabakat Eylem Planı inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Türkiye İMSAD Başkanı Tayfun Küçükoğlu Yeşil Mutabakat Eylem Planı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Türkiye’nin ilk 'Yeşil Şehir Eylem Planı' İzmir için hazırlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Yeşil Şehir Eylem Planı ve İzmir Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nı hazırladı. Her iki planda 61 eylem belirleyen Büyükşehir, İzmir’in iklim ve diğer çevre konularına ilişkin 2030 yılına kadarki yol haritasını belirledi.

Uşak'ta yeşil alan yapılacak yerin imar planı değişti!

Uşak’ta 1.5 yıl önce pazarlanan TOKİ konutlarının ortasında kalan 4 futbol sahası genişliğindeki boş arazi, yeşil alan olacaktı. Bir imar değişikliği ile ‘yeşil otel’ yapıldı.

Yeşil yol projesinde son durum!

Turistlerin doğa içerisinde ulaşım sağlaması hedeflenen Yeşil Yol Projesi kapsamında Samsun'dan Artvin'e kadar bin kilometre yolda iyileştirilme yapıldı.Çalışmanın tamamlanmasıyla bir çok şehre ziyaret gerçekleşecek...

İkinci eylem planında daha yeşil şehirler hedefi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan eylem planına göre, şehirlerde altyapı yatırımlarının yanında daha yeşil ve yaşanabilir şehirler hedefi kapsamında millet bahçeleri, bisiklet ve yürüyüş yolları, gürültü bariyerleri inşa edilecek...

Yeşil Yol projesinin iptali için açılan davaya ret kararı!

Karadeniz yaylaları için bir doğa talanı olan Yeşil Yol projesinin iptali için açılan davaya '' kamu yararı taşıdığı'' nedeniyle ret kararı verildi.

CHP’li belediyede yeşil alan vurgunu!

CHP’li Ataşehir Belediyesi’nin İmar Komisyonu Başkanı ile Meclis Üyesi’nin, imar planında ‘yeşil alan’ olarak görünen kendilerine ait arsaları usulsüz olarak turizm ve ticaret alanına çevirerek milyonluk rant elde ettiği ortaya çıktı.

Yeşil Yol projesi 2018 yılında tamamlanacak!

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce, Yeşil Yol Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Ekrem Yüce Yeşil Yol projesinin 2018 yılında tamamlanacağını söyledi. 

Şile Ağva Yeşilçay Mahallesi imar planı askıda!

Şile İlçesi, Ağva - Yeşilçay Mahallesi'nde bazı parsellere ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 17.03.2017 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Suryapı Yeşil Mavi kampanyalı ödeme planı!

Suryapı Yeşil Mavi kampanyalı ödeme planı kapsamında 997 TL'den başlayan taksitlerle ev sahibi olunabiliyor. Proje ''Mutlu Evler Türkiye Kampanyası'' kapsamında yer alıyor.

Yeşil Mavi Maltepe kampanyalı ödeme planı!

Yeşil Mavi Maltepe kampanyalı ödeme planına göre liste fiyatları üzerinden yüzde 10 indirim sağlanıyor. Peşin ödemelerde ekstra indirim sağlanan projede teslime kadar aylık 990 TL'den başlayan fiyatla ödeme yapılabiliyor...

Yeşil Yol planı onaylandı mı Haberi

Yeşil Yol planı onaylandı mı

Karadeniz Bölgesi’nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan 2 bin 600 kilometrelik Yeşil Yol projesini de kapsayan ve TEMA Vakfı tarafından açılan davada ‘yürütmeyi durdurma’ kararı verilen 1/100.000 ölçekli ‘Çevre Düzeni Planı’, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeniden düzenlenerek onaylandı. Yeşil Yol projesinin önünü açan Çevre Düzeni Planı onayının yargı kararlarına aykırı olark yapıldığını öne süren TEMA Vakfı, karara tepki gösterdi. 


Rize, Artvin, Trabzon, Gümüşhane, Giresun ve Ordu illerindeki vadilerin doğal varlıklarının değerlendirildiği 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı, 2011 yılının Ağustos ayında dönemin Çevre ve Orman Bakanlığı’nca hazırlandı. TEMA Vakfı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma ile ilgili olarak, bir haftalık askı süresi içerisinde planın 36 maddesine itiraz etti. Ancak itirazlardan sonuç alamayan TEMA, planın yürütmesinin durdurulması ve iptali...