09 / 05 / 2024

YG Gayrimenkulde hisse devir işlemi tamamlandı

YG Gayrimenkulde hisse devir işlemi tamamlandı

Türkiye'nin ilk gayrimenkul portföy yönetimi şirketi EYG Gayrimenkul'de hisse devir işlemi tamamlandı. Şirket, 2016'da gayrimenkul yatırım fonu pazarında 500 milyon liraya ulaşacak.

Hisseli gayrimenkullerdeki hisseler nasıl satılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde hisseli gayrimenkulde hisse satışının nasıl yapılması gerektiğini kaleme aldı.

Miras kalan gayrimenkulde hisse satışı yapılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde belediyede miras kalan gayrimenkullerdeki hisse satışını kaleme aldı. 

4. Gayrimenkulde Liderler Zirvesi 30 Nisan'da!

Management Plus Danışmanlık Eğitim tarafından düzenlenen bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan “4. Gayrimenkulde Liderler Zirvesi” 30 Nisan Perşembe günü Dedeman İstanbul’da yapılacak.

Aksoy gayrimenkulde üç koldan büyüyecek!

Enerji sektörüyle özdeşleşen Aksoy Holding, gayrimenkulde de iddialı projeler üzerinde çalışıyor. Aksoy Holding, bunun için üç ayrı şirket kurdu. Holding, 2013 yılında Bodrum’da aldığı Tilkicik Koyu’nda bu alandaki ilk büyük yatırımına başladı.

Tapu hisse payı hesaplaması!

Hisseli tapu bir gayrimenkuldeki ortakların sayısını ve isimlerini gösteren tapu çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Hisseli tapu nasıl bölünür? Tapu hisse payı hesaplaması nasıl yapılır?

Tapu hisse devir sözleşmesi!

Gayrimenkul üzerinde birden fazla kişinin hak sahibi olduğunu belirten tapu belgesine hisseli tapu deniyor. Tapuda hak sahiplerinin hisse oranları belirtiliyor. Peki, tapu hisse devri nasıl olur? İşte, tapu hisse devir sözleşmesi!

Tapuda hisse satışı nasıl olur?

Taşınmaz mal tek bir kişiye ait olabileceği gibi birden çok kişiye de ait olabiliyor. Bir gayrimenkulün ortaklarını gösteren tapu çeşidine hisseli tapu deniyor. Peki, tapuda hisse satışı nasıl olur?

Tapu hisse devir işlemleri!

Hisseli tapu, bir mülkiyetin sahibi olan ortaklarının isimlerinin ve sayılarının belirtildiği tapu çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Tapu hissesi satışı ve devri mümkün. İşte, tapu hisse devir işlemleri!

Tapuda hisse satışı için gerekli evraklar!

Hisseli tapu özetle, bir taşınmaz üzerinde birden fazla kişinin hak sahibi olduğu anlamına geliyor.Hisseli tapu satış işlemlerinde bazı evraklar isteniyor. İşte, tapuda hisse satışı için gerekli evraklar!

Tapu hisse devri için ne gerekli?

Hisseli tapu, gayrimenkule birden fazla kimsenin sahip olması halinde söz konusu oluyor. Hisseli tapuya sahip olunması halinde hisse satışı, diğer ortakların da onayı alınarak yapılabiliyor. Peki, tapu hisse devri için ne gerekli?

Tapu hisse devri masrafları 2015!

Taşınmaz malların mülkiyetinin tamamının veya bir hissesinin devri işlemleri, tapu dairesinde yapılıyor. Tapu dairesinde yapılan bu işlemler için belli masraflar ödeniyor. İşte tapu hisse devri masrafları 2015..

Miras kalan gayrimenkullerde hisse paylaşımı!

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu soruya cevap olarak Miras kalan gayrimenkullerde hisse paylaşımından bahsetti..

Gayrimenkulde gereken hisse verilmezse ne yapılabilir?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında satılan daireden hissesine düşeni alamayan okuyucusunun sorusunu cevaplandırdı. İşte Tamer Heper'in köşe yazısı;

YG Gayrimenkulde hisse devir işlemi tamamlandı Haberi

YG Gayrimenkulde hisse devir işlemi tamamlandı

Türkiye'nin ilk gayrimenkul portföy yönetimi şirketi unvanına sahip EYG Gayrimenkul'de hisse devir işlemleri tamamlandı. Şirket, GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Sur, Soyak Holding CEO'su Emre Çamlıbel ve gayrimenkul yatırım danışmanı Mehmet Ali Ergin ile Caner Bingöl adına tescil oldu. Yeni yönetim, şirketin adını SPK onayından sonra RE-PIE Gayrimenkul Portföy Yönetimi AŞ olarak değiştirmeyi planladığını açıkladı. EYG, 'nitelikli yatırımcı' olarak kabul edilen 1 milyon TL ve üzerinde nakit veya benzeri varlığı olan 86 bin kişiye odaklandı. Bu kesimin sahip olduğu varlıkların değeri yaklaşık 280 milyar TL'yi buluyor. Şirket yönetimi, 2016'da yeni oluşacak gayrimenkul yatırım fonu pazarında 500 milyon TL'lik büyüklüğe ulaşmak istiyor. 


AVM YATIRIMI DA YAPACAK 

Oluşturulacak portföylerden sağlanan kira gelirleri ve alım-satım kazançlarıyla hem yatırımcı hem de gayrimenkul sektörüne yeni...