07 / 05 / 2024

YHT banliyo seferleri tarihi

YHT banliyo seferleri tarihi

Yüksek Hızlı Tren Projesi çalışmalarının başlatıldığı 2011 yılının başında demiryolunun ulaşıma kapatılmasıyla kaldırılan banliyo seferlerinin başlatılması, 2015’e kaldı. Yetkililer, gecikmenin bazı altyapı eksikliğinden kaynaklandığını bildirdi.

İstanbul-Sivas aktarmasız YHT seferleri başladı

İstanbul-Sivas aktarmasız ekspres Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın (YHT) ilk seferi, düzenlenen tören ile birlikte 08.40'ta başladı. İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı seferlerinin ilki, Söğütlüçeşme İstasyonu'ndan yapılıyor.

İstanbul-Sivas YHT seferleri için tarih verildi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Sivas ile İstanbul arasında gerçekleştirilecek olan ve merakla beklenen aktarmasız YHT ekspres seferlerinin 4 Mayıs itibariyle başlayacağını dile getirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açıkladı! Ankara-Konya hattında YHT seferleri artırıldı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri dolayısı ile Ankara-Konya ve Konya-Ankara hattında ek yüksek hızlı tren (YHT) seferleri düzenledini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Müjde! Yüksek Hızlı Tren seferleri 1 ay ücretsiz olacak! İşte o iller, sefer saatleri ve durakları...

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri mayıs ayının sona kadar ücretsiz olacak. Peki, sefer saatleri ve durakları belli oldu mu? İşte yanıtı...

Ankara-İstanbul arası Ekspres YHT seferleri 10 Temmuz'da başlayacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul hattında Ekspres YHT" seferlerinin 10 Temmuz'da başlayacağını açıkladı. 

YHT Ankara Garı inşaatında yangın çıktı!

YHT Ankara Garı inşaatında kalıpların alev almasıyla çıkan yangın büyümeden söndürüldü. Sincan-Kayaş arasındaki banliyö trenlerinin seferleri saat 22.15 itibarıyla yeniden başladı.

Bilecik'te elektrik kesintisi nedeniyle YHT seferleri yapılamadı!

BİLECİK'TE, elektrik kesintisi dolayısıyla Ankara-İstanbul karşılıklı Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerinde aksama meydana geldi. YHT, Bilecik-Sakarya hattında meydana gelen elektrik kesintisi dolayısıyla Bilecik'te inşaatı devam YHT Garı'nda bekletildi.

Pendik Arifiye tren seferleri Pazartesi başlıyor!

YHT hattı inşası nedeniyle ara verilen Adapazarı-İstanbul tren seferleri 5 Ocak'tan itibaren yeniden başlıyor. Arifiye-Pendik arasında hizmet verecek Ada Ekspresi, ilk etapta 4 gidiş 4 geliş olmak üzere günde 8 sefer yapacak.

Konya-İstanbul YHT seferleri bugün başlıyor!

KONYA-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı bugün seferlerine başlıyor. Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, ‘Şeb-i Arus’ törenleri öncesinde gerçekleştirilecek açılışla Konya ve İstanbul’un birbirine kavuşturulacağını ifade etti.

İstanbul-Konya Yüksek Hızlı Tren seferleri bugün başlıyor!

Konya- İstanbul YHT seferleri bugün başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın katılacağı törenle seferlerine başlayacak..

Konya-İstanbul YHT seferleri bugün başlıyor!

Konya - İstanbul Yüksek Hızlı Tren seferleri başlıyor. Otobüsle 10-11 saat, konvansiyonel trenlerle 13 saat olan Konya - İstanbul arası, hattın açılmasıyla 4 saat 15 dakikaya düşecek.

Konya İstanbul YHT seferleri başlıyor!

Konya- İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri, Mevlana'yı anmak için düzenlenecek Şeb-i Arus törenlerinin yapılacağı 17 Aralık günü başlıyor. Törenler nedeniyle ek seferler de yapılacak.

Konya-İstanbul YHT seferleri 17 Aralık'ta başlıyor!

Konya- İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri, Mevlana'yı anmak için düzenlenecek Şeb-i Arus törenlerinin yapılacağı 17 Aralık günü başlıyor...

YHT banliyo seferleri tarihi Haberi

YHT banliyo seferleri tarihi

TCDD yetkilileri, Sakarya, Kocaeli, İstanbul arasında binlerce çalışan ile öğrencinin merakla beklediği banliyö seferleri ile ilgili tarih vermezken, gecikmenin bazı altyapı eksikliğinden kaynaklandığını bildirdi.


Bununla birlikte Yüksek Hızlı Tren seferlerinin arttırılacağı, Ankara-Konya seferlerinde olduğu gibi İstanbul (Pendik)- Ankara Yüksek Hızlı Tren seferleri için de abonman uygulamasına geçilip bu hattı kullananlara fiyat avantajı sağlanacağı öğrenildi. Daha önce banliyö ve Anadolu’nun dört bir yanından gelen ekspres ve yük trenleri İstanbul Haydarpaşa Garı’na kadar gidiyordu. Yüksek Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin başlatıldığı 2011 yılı Ocak ayından itibaren yaklaşık 130 yıldır İstanbul’u Anadolu’ya bağlayan tek demiryolu olan bu hat kapatıldı. Banliyö trenlerinin de seferlerinin durdurulmasıyla, bundan her gün Sakarya-İzmit ve İstanbul arasındaki işlerine gidip gelen binlerçe çalışan ile üniversite öğrencisi etkilendi.


EKSİKLİKLER VAR


Bugünlerde hala diğer kentlerde...