09 / 05 / 2024

YHT hattı açılması

YHT hattı açılması

Körfez İstasyonu yakınında bulunan Marmara Tersanesi'ne ait vincin şiddetli fırtınanın etkisiyle devrilmesi sonucu kapanan Yüksek Hızlı Tren ( YHT ) hattının açılması için çalışmalar devam ediyor.

1 ay ücretsizdi: Ankara-Sivas YHT Hattı'nda bilet fiyatları açıklandı! İşte ücret tarifesi

Açılışa özel 1 ay ücretsiz seyahat imkanı sunulan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı yarından itibaren ücretli tarifeye geçecek. Peki bilet fiyatları ne kadar olacak? İşte Ankara-Sivas YHT Hattı ücret tarifesi...

Ankara-Sivas hızlı tren seferlerinin açılmasına son 5 gün kaldı!

Binlerce kişinin heyecanla beklediği Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın 26 Nisan'da açılması planlanıyor.

İstanbullulara müjde! Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nı kısa sürede tamamlandıklarını belirterek, hattın hizmete açılmasına sayılı günler kaldığını açıkladı.

M10 (Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı) metro hattı açılıyor! Deneme sürüşleri yapılan metronun ücreti ne kadar?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Pendik (Tavşantepe)-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu diğer bir adıyla M10, hattında gerçekleştirilen test sürüşüne katıldı. Ekim ayında açılması planlanan metronun ne kadar olacağı ise merak konusu. İşte 12 Eylül 2022 fiyat listesi…

Ankara-Sivas YHT hattı ne zaman açılacak? Bakan Adil Karaismailoğlu tarih verdi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu merakla beklenen Ankara-Sivas YHT hattımızı hizmete açılacağı tarihi duyurdu. İşte o tarih...

Ankara-İstanbul arasına ikinci YHT hattı geliyor!

Katıldığı bir televizyon programında gündeme yönelik soruları yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul-Ankara arasında ikinci YHT hattının inşa edileceğini açıkladı. 

Ankara-Sivas YHT hattında test sürüşleri hız kesmiyor!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında test sürüşleri hız kesmeden devam ediyor. Hattın fiziksel özelliklerinin kontrolü için yapılan test sürüşleri kapsamında hızlı tren Sivas'a kadar geldi. Tren, rutin test sürüşü sonrasında geri döndü.

Düzce-Bolu-Karabük-Samsun YHT projesi ne zaman açılacak?

Karadeniz bölgesi için planlanan bir raylı sistem projesi olup olmadığı ve Düzce-Bolu-Karabük-Samsun yüksek hızlı tren hattı açılması meclis gündemine taşındı. MHP'li Yılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara-Sivas YHT hattında test sürüşleri yapılacak!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının bazı bölümlerinde test sürüşleri yapılacağı açıklandı...

Ankara-Sivas YHT Hattı'nda ray serimi tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Sivas YHT hattını bir an önce hizmete açmak amacıyla özverili şekilde çalıştıklarını belirtti.

Ankara-Sivas YHT hattında sona gelindi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara- Sivas yüksek hızlı tren (YHT) hattında incelemelerde bulundu. Karaismailoğlu, ''İnşallah bu yıl bitmeden Ankara'dan Sivas'a hızlı tren ile bağlanmış olacağız'' diye konuştu.

Ankara-Sivas YHT Hattı bu yıl içinde açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının bu sene hizmete sunulması amacıyla gece gündüz çalışıldığını belirtti...

AVM'lerin açılması normalleşmeye büyük katkı sağlayacak!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, AVM'lerin büyük çoğunluğunun bugün hizmet vermeye başladığını dile getirerek, "AVM'lerin açılması normalleşmeye büyük katkı sağlayacak" dedi.

YHT hattı açılması Haberi

YHT hattı açılması

Körfez İstasyonu yakınında bulunan Marmara Tersanesi'ne ait vincin şiddetli fırtınanın etkisiyle devrilmesi sonucu kapanan Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının açılması için çalışmalar sürüyor.


Alınan bilgiye göre, TCDD ekipleri tarafından başlatılan çalışma kapsamında hat üzerine düşen vinç ayakları kesilerek dışarı çıkarıldı. 


Hattın ulaşıma açılması için son hazırlıklar yapılırken saat 15.30'da Hereke taş ocakları mevkisinde aşırı yağış nedeniyle YHT hattının altından geçen menfez tıkandı. Kuzey yolunun üzerine çıkan su, 20 metrelik bölümde rayların altındaki balastı sıyırdı.


Duruma müdahale eden ekipler, hattın onarımı için çalışmalarını sürdürüyor.


Hattın yarın sabahtan itibaren ulaşıma açılmasının planlandığı...