08 / 07 / 2024

YHT kablo

YHT kablo

Polatlı ilçesinde YHT hattının sinyalizasyon kabloları çalındı. Ankara Polatlı'da Yüksek Hızlı Tren köprüsü altından geçen sinyalizasyon kablolarını ikinci kez çalmaya çalışan 3 kişi jandarma tarafından yakalandı.

3. köprüde ana kablo optimizasyon çalışmaları sürüyor!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde inşaat çalışmaları 24 saat devam ederken, eğik askı halatlarının montajı ve ana kablo optimizasyon çalışmaları sürüyor.

Çok yüksek hızlı tren setlerinden ilki Ankara-Konya YHT'de hizmete girdi!

TCDD tarafından Alman Siemens firmasından temin edilen ve test sürüşleri tamamlanan turkuaz renkli yeni çok yüksek hızlı tren setlerinden ilki Ankara-Konya YHT hattında bugün hizmete girdi.

Ankara-Konya YHT'de çok yüksek hızlı trenler sefere başladı!

TCDD tarafından Alman Siemens firmasından temin edilen ve test sürüşleri tamamlanan turkuaz renkli yeni çok yüksek hızlı tren setlerinden ilki Ankara-Konya YHT hattında bugün hizmete girdi.

Eskişehir ile Ankara arasındaki YHT seferlerinde öğrenci sayısı arttı!

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eskişehir ile Ankara arasındaki YHT seferlerinin,öğrenci sayısında ciddi artış sağladığını söyledi.

YHT Ankara Garı inşaatında yangın çıktı!

YHT Ankara Garı inşaatında kalıpların alev almasıyla çıkan yangın büyümeden söndürüldü. Sincan-Kayaş arasındaki banliyö trenlerinin seferleri saat 22.15 itibarıyla yeniden başladı.

İstanbul-Ankara arası YHT çalışmaları başladı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Türkiye milli yüksek hızlı treni 2018'de kendisi yapacak' dedi, bir de müjde verdi: İstanbul-Ankara arasını 1.5 saate indirecek YHT çalışmalarına başlandı.

Ankara - İstanbul YHT çalışmaları başladı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Duble yol yaptığımız her yere bundan sonra otoyol götüreceğiz inşallah. Size projeler nerede diye soranlara söylüyorum. İnşallah İstanbul - Ankara arasını 1,5 saate indirecek YHT projesinin çalışmalarına başlandı." dedi.

YHT Ankara Garı ne zaman tamamlanacak?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, 2014`te inşasına başlanan ve yüzde 23’lük ilerleme sağlanan YHT Ankara Garı`nın 2016 yılının Temmuz ayında tamamlanacağını söyledi.

YHT Ankara Garı Temmuz 2016'da tamamlanacak!

2014'te inşasına başlanan ve yüzde 23’lük ilerleme sağlanan YHT Ankara Garı'nın 2016'nın temmuz ayında tamamlanacağı bildirildi.

YHT Ankara Garı'nın inşaatının yüzde 23'ü tamam!

2014'te inşasına başlanan ve yüzde 23’lük ilerleme sağlanan YHT Ankara Garı'nın 2016'nın temmuz ayında tamamlanacağı bildirildi. Gar tamamlandığı zaman görüntüsü uzay üssünü andıracak..

Yeni YHT hatları hangi illerden geçecek?

Türkiye'nin dört bir yanına yeni hızlı trenler geliyor. Birçok şehri ilgilendiren çalışmalar hızlanacak. Bu illerde yaşayanlara YHT müjdesi. İşte yeni güzergahlar...

Bilecik'te YHT ulaşım hattı inşaat çalışmaları başladı!

Bilecik Belediyesi tarafından, Karasu caddesi Tekmar yolu ile Yüksek Hızlı Tren (YHT) arasında 15 metre genişliğinde yol ve altyapı çalışmasına başlanıldı..

Ankara-İstanbul hattına yeni YHT!

Sincan'dan Köseköy'e uzanan bir yüksek hızlı tren projeleri olduğunu dile getiren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, "Köseköy'den itibaren YHT Ankara'dan İstanbul'a doğrudan gelecek" dedi.

YHT kablo Haberi

YHT kablo

Polatlı ilçesinde YHT hattının sinyalizasyon kabloları çalındı.


Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Poyraz Mahallesine 20 kilometre mesafede bulunan Yüksek Hızlı Tren (YHT) köprüsü altında bulunan sinyalizasyon kablolarının çalındığını farkeden TCDD yetkilileri, durumu jandarma ekiplerine bildirdi.


Olay yerinde güvenlik tedbirlerini artıran jandarma ekipleri, aynı yere tekrar gelerek kabloları çalmaya çalışan S.E (16), M.T (16) ve M.G'yi (16) suçüstü yakaladı.


Gözaltına alınan zanlılar, sorgulamalarının ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


Bu arada kabloların çalınması nedeniyle seferlerin bir süre aksadığı...