20 / 05 / 2024

YHT Kocaeli

YHT Kocaeli

Lütfi Elvan "Daha önceki trende bu olmadı. Net olarak bir şey söylemem mümkün değil, sadece kafamda küçük bir soru işareti, nötr olan bölgede olması kafama bir soru işareti düşürdü açıkçası" dedi.

Hızlı tren bileti fiyatları son bir senede yüzde 300 zamlandı! YHT Ankara, İstanbul, Konya, Karaman biletleri...

Yüksek Hızlı Tren (YHT) biletlerine son bir yılda yüzde 300 zam! İstanbul - Ankara, Eskişehir, Konya, Karaman, Kocaeli, Sakarya Bilecik hattında seyahat edenler, bilet fiyatlarının artmasıyla pahalı bir deneyimle karşı karşıya kalacak.

Kocaeli'deki yatırımlar ne durumda? Başbakan açıkladı...

Kocaeli'de konuşan Başbakan Davutoğlu, kentteki yatırımlarla ilgili konuştu. Bilişim Vadisi'nin üstyapı faaliyetlerine Nisan'da başlanacağını söyleyen Davutoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu ve YHT çalışmalarına da dikkat çekti.

Kocaeli'nde YHT hattına çatı düştü!

Kuvvetli lodosun etkisiyle düşen çatının parçaları, TCDD ekiplerince kaldırıldı. Kocaeli'nde kuvvetli lodos nedeniyle bir iş yerinin çatısı uçarak, Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattına düştü.

İstanbul-Ankara YHT hattında test sürüşleri devam ediyor!

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ile İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının Gebze-Arifiye bölümünde Piri Reis Treni'yle test sürüşüne katıldı.

İstanbul-Ankara YHT hattında test sürüşü yapıldı!

İstanbul-Ankara YHT hattında test sürüşü yapıldı. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ile Piri Reis Treni'nin Gebze-Arifiye bölümündeki test sürüşüne katıldı.

YHT Kocaeli yakınlarında neden durdu?

Lütfi Elvan "Daha önceki trende bu olmadı. Net olarak bir şey söylemem mümkün değil, sadece kafamda küçük bir soru işareti, nötr olan bölgede olması kafama bir soru işareti düşürdü açıkçası" dedi.

Ercan Topaca Ankara-İstanbul YHT hattının deneme sürüşüne katıldı!

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, 25 Temmuz Cuma günü hizmete girmesi beklenen Ankara-İstanbul YHT hattının deneme sürüşüne katıldı. Topaca, 'Hızlı trenin özellikle bayram öncesi hizmete girmiş olması, bayram trafiğini kısmen de olsa rahatlatacaktır' dedi.

Bilecik'te YHT inşaat çalışmaları devam ediyor!

Bilecik' in, İstanbul, Ankara, Konya, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya gibi büyük şehirler ile bağlantısını sağlayacak Yüksek Hızlı Tren (YHT) istasyonu inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor...

Ankara-İstanbul YHT testleri başarıyla tamamlandı!

Ankara-İstanbul arasını 3 saate indirecek YHT testlerini başarıyla tamamladı. Projenin büyüklüğü 4 milyar dolar olarak hesaplanıyor. Deneme sürüşleri için Ankara’dan yola çıkan Piri Reis treni, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve Kocaeli’ye uğradı...

Kocaeli Valiliği: Hızlı trenin Gebze-Pendik bölümüne enerji verilecek!

Kocaeli Valiliği, internet sitesinden yaptığı açıklamada, Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının Kocaeli Gebze - İstanbul Pendik bölümüne 21 - 22 Şubat 2014 gecesi elektrik verileceğini duyurdu...

Shell Turcas Petrol Kocaeli'de otistik çocuklara bina bağışladı!

Shell&Turcas Petrol A.Ş'nin Kocaeli'nin Derince ilçesindeki bir binası, otistik çocukların rehabilitasyonu için okul yapılması amacıyla Kocaeli Valiliği'ne devredildi

Kocaeli Belediyesi YHT çalışmalarından dolayı otobüs seferi başlattı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kara Ulaşım Müdürü Salih Kumbar: Tren güzergahında bir trenle gidecek yolcu sayısını karşılayabilecek otobüs tahsis ettik. Hiçbir yolcumuzu mağdur etmeyeceğiz

Konut AVM, Kocaeli'de inşaatın devlerini ağırlıyor!

Konut AVM, Kocaeli bölgesinde konumlanmış Türkiye'nin dört bir yanında konut projesi üreten inşaat firmalarını tek çatı altında toplamaya devam ediyor

YHT Kocaeli Haberi

YHT Kocaeli


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, YHT'nin durmasına ilişkin, "Daha önceki trende bu olmadı, çünkü 15 dakika önce birinci tren geçti onun için bir şey söyleyemeyeceğim. Net olarak bir şey söylemem mümkün değil, sadece kafamda küçük bir soru işareti, nötr olan bölgede olması kafama bir soru işareti düşürdü açıkçası" dedi. 


Elvan, YHT'nin teknik bir arızadan ötürü durdurulmasının ardından gazetecilerin bulunduğu vagona gelerek konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.  


Kataner telindeki teknik bir arıza nedeniyle trenin durdurulduğunu belirten Elvan, trenin gerekli kontrollerin yapılmasının ardından 15 dakika sonra yola devam ettiğini aktardı. 


Elvan, konuştuğu bir makinistin, 15 yıldan bu yana çalıştığını ancak ilk kez böyle bir şeyle karşılaştığını söylediğini vurguladı.


TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’ın "Teknik bir arıza dolayısıyla kablo sarkmış ve cama çarpmış" yönündeki...