20 / 05 / 2024

YHT Kocaelide durdu mu

YHT Kocaelide durdu mu

Lütfi Elvan "Daha önceki trende bu olmadı. Net olarak bir şey söylemem mümkün değil, sadece kafamda küçük bir soru işareti, nötr olan bölgede olması kafama bir soru işareti düşürdü açıkçası" dedi.

İzmit'te Şehir Hastanesi'nin inşaatı durdu mu?

İzmit Cephanelik bölgesinde, 20 Mayıs’ta temeli atılan bin 180 yataklı Şehir Hastanesi ’nin inşaatının durduğu iddia edildi.

Çok yüksek hızlı tren setlerinden ilki Ankara-Konya YHT'de hizmete girdi!

TCDD tarafından Alman Siemens firmasından temin edilen ve test sürüşleri tamamlanan turkuaz renkli yeni çok yüksek hızlı tren setlerinden ilki Ankara-Konya YHT hattında bugün hizmete girdi.

Ankara-Konya YHT'de çok yüksek hızlı trenler sefere başladı!

TCDD tarafından Alman Siemens firmasından temin edilen ve test sürüşleri tamamlanan turkuaz renkli yeni çok yüksek hızlı tren setlerinden ilki Ankara-Konya YHT hattında bugün hizmete girdi.

Eskişehir ile Ankara arasındaki YHT seferlerinde öğrenci sayısı arttı!

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eskişehir ile Ankara arasındaki YHT seferlerinin,öğrenci sayısında ciddi artış sağladığını söyledi.

YHT Ankara Garı inşaatında yangın çıktı!

YHT Ankara Garı inşaatında kalıpların alev almasıyla çıkan yangın büyümeden söndürüldü. Sincan-Kayaş arasındaki banliyö trenlerinin seferleri saat 22.15 itibarıyla yeniden başladı.

İstanbul-Ankara arası YHT çalışmaları başladı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Türkiye milli yüksek hızlı treni 2018'de kendisi yapacak' dedi, bir de müjde verdi: İstanbul-Ankara arasını 1.5 saate indirecek YHT çalışmalarına başlandı.

Ankara - İstanbul YHT çalışmaları başladı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Duble yol yaptığımız her yere bundan sonra otoyol götüreceğiz inşallah. Size projeler nerede diye soranlara söylüyorum. İnşallah İstanbul - Ankara arasını 1,5 saate indirecek YHT projesinin çalışmalarına başlandı." dedi.

YHT Ankara Garı ne zaman tamamlanacak?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, 2014`te inşasına başlanan ve yüzde 23’lük ilerleme sağlanan YHT Ankara Garı`nın 2016 yılının Temmuz ayında tamamlanacağını söyledi.

YHT Ankara Garı Temmuz 2016'da tamamlanacak!

2014'te inşasına başlanan ve yüzde 23’lük ilerleme sağlanan YHT Ankara Garı'nın 2016'nın temmuz ayında tamamlanacağı bildirildi.

Durdu Özbolat kimdir?

Çankaya Belediyesinde değişik kademelerde görev alan Durdu Özbolat, CHP Ankara Milletvekili Adayı oldu. Peki, Durdu Özbolat kimdir? Durdu Özbolat, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Durdu Özbolat...

YHT Ankara Garı'nın inşaatının yüzde 23'ü tamam!

2014'te inşasına başlanan ve yüzde 23’lük ilerleme sağlanan YHT Ankara Garı'nın 2016'nın temmuz ayında tamamlanacağı bildirildi. Gar tamamlandığı zaman görüntüsü uzay üssünü andıracak..

Yeni YHT hatları hangi illerden geçecek?

Türkiye'nin dört bir yanına yeni hızlı trenler geliyor. Birçok şehri ilgilendiren çalışmalar hızlanacak. Bu illerde yaşayanlara YHT müjdesi. İşte yeni güzergahlar...

Bilecik'te YHT ulaşım hattı inşaat çalışmaları başladı!

Bilecik Belediyesi tarafından, Karasu caddesi Tekmar yolu ile Yüksek Hızlı Tren (YHT) arasında 15 metre genişliğinde yol ve altyapı çalışmasına başlanıldı..

YHT Kocaelide durdu mu Haberi

YHT Kocaelide durdu mu


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, YHT'nin durmasına ilişkin, "Daha önceki trende bu olmadı, çünkü 15 dakika önce birinci tren geçti onun için bir şey söyleyemeyeceğim. Net olarak bir şey söylemem mümkün değil, sadece kafamda küçük bir soru işareti, nötr olan bölgede olması kafama bir soru işareti düşürdü açıkçası" dedi. 


Elvan, YHT'nin teknik bir arızadan ötürü durdurulmasının ardından gazetecilerin bulunduğu vagona gelerek konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.  


Kataner telindeki teknik bir arıza nedeniyle trenin durdurulduğunu belirten Elvan, trenin gerekli kontrollerin yapılmasının ardından 15 dakika sonra yola devam ettiğini aktardı. 


Elvan, konuştuğu bir makinistin, 15 yıldan bu yana çalıştığını ancak ilk kez böyle bir şeyle karşılaştığını söylediğini vurguladı.


TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’ın "Teknik bir arıza dolayısıyla kablo sarkmış ve cama çarpmış" yönündeki...