05 / 05 / 2024

Yİ-ÜFE haziranda arttı mı

Yİ-ÜFE haziranda arttı mı

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) haziranda yüzde 0,51 düştü, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 0,25 arttı. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 7,20, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 6,73 oldu.

Antalya'da yabancıya konut satışı yüzde 47 arttı!

Antalya turizmindeki talep patlamasıyla beraber şehirde yabancıya emlak satışları da arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Antalya'da yabancıya konut satışları yüzde 47 arttı.

2019’un ilk çeyreğinde konut aramaları yüzde 35 arttı!

Gayrimenkul sektörünün ilk çeyreğini değerlendiren Hürriyet Emlak Projeland CEO’su Andrew Olejnik, konut aramalarının yüzde 35 arttığını ve alıcıların konut için uygun fırsat beklediğini vurguladı.

İspanya'da konut kiraları yüzde 40 arttı!

Barselona ve Madrid gibi şehirlerde son 4 yılda konut kiraları ortalama yüzde 40 arttı. Uzmanlar, kira artışlarının, İspanya'daki konut piyasasına artan ilgisinden olduğunu belirtiyor.

İstanbul-İzmir otoyol güzergahında gayrimenkul fiyatları yüzde 36 arttı!

Yüzde 95'i tamamlanan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu güzergahında bulunan gayrimenkullerin fiyatı son 2 yılda ortalama yüzde 36 arttı...

Almanya konut fiyatları yüzde 50 arttı!

Almanya'da emlak piyasası büyük bir çıkmaza girdi. Konut krizinin yaşandığı ülkede konut fiyatları son 3 yılda yüzde 50 arttı.

Karabük'te daire fiyatları yüzde 50 arttı!

Karabük'te inşaat sektörünün zor günler geçirdiği ifade ediliyor. Dairelerin metrekare fiyatları yapım fiyatı girdilerin zamlanmasıyla yüzde 50 arttı.

İnşaat maliyeti yüzde 70 arttı! Müteahhitler zorda!

Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Aydın, döviz kurundaki artışın inşaat sektörü üzerine etkisini değerlendirdi. İnşaat maliyetinin yüzde 70 arttığını belirten Aydın, müteahhitlerin iş yapamaz hala geldiğini söyledi.

Yabancıya konut satışı 7 ayda yüzde 30 arttı!

Türkiye'de yabancıların satın aldığı konut sayısı ocak-temmuz döneminde yüzde 29,6'lık artışla 11 bin 321'den 14 bin 674'e yükselerek yüzde 30 arttı.

Bodrum'da konut satışları yüzde 125 arttı!

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, ilçeye yapılması gereken yatırımları, konut ve turizm sektöründe yaşanan gelişmeleri anlattı. Kocadon, konut satışlarının yüzde 125 arttığını açıkladı.

Sancaktepe'de arsa fiyatları yüzde 120 arttı!

Ulaşım imkanları ile dikkatleri çeken Sancaktepe‘de arsa fiyatları son 4 yılda yüzde 120 arttı. İlçede ortalama arsa metrekare fiyatı 2.040 TL...

Fikirtepe'de konut fiyatları 4 yılda yüzde 188 arttı!

4 yılda konut fiyatlarının yüzde 188 arttığı Fikirtepe'de ortalama konut fiyatları metrekare bazında 7 bin ila 10 bin lira arasında değişiyor. Fikirtepe İstanbul’un en yüksek prim yapacak lokasyonu olmaya aday...  

Kiralık daire aramaları Mart'ta yüzde 20 arttı!

Emlakjet verilerine göre Mart’ta kiralık daire araması aylık bazda yüzde 20, Nisan’da ise aylık bazda yüzde 14 arttı.

Yabancıya konut satışı yüzde 29 arttı!

Bu yılın Ocak ve Şubat aylarında bir önceki yıla göre 3 bin 885 daha az konut satışı gerçekleşirken yabancıya konut satışı yüzde 29 arttı. Böylece yabancıya konut satışı son 5 yılın en yüksek seviyesini gördü...

Yİ-ÜFE haziranda arttı mı Haberi

Yİ-ÜFE haziranda arttı mı

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) haziranda yüzde 0,51 düştü, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 0,25 arttı. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 7,20, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 6,73 oldu.


Tüketici fiyatları bazında haziran ayında en yüksek fiyat artışı, yüzde 40,44 ile yurtiçi bir hafta ve daha fazla süreli turlarda...