27 / 04 / 2024

Yiğit Paşa Külliyesi nerede

Yiğit Paşa Külliyesi nerede

Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki Yiğit Paşa Külliyesi, restorasyonunun ardından düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene, Makedonya Ekonomi Bakanı Driton Kuçi de katıldı...

Kadıköy'deki Perili Köşk 450 milyon TL'ye satışa çıkıyor!

İstanbul Kadıköy'de yer alan, "Perili Köşk" ismiyle de bilinen Ragıp Paşa Köşkü, yaklaşık olarak 450 milyon TL muhammen bedelle 2 Eylül tarihinde ihaleye çıkıyor. 

Ragıp Paşa Köşkü icradan satışa çıktı! İşte 116 yıllık tarihi köşke biçilen fiyat

İstanbul'un Kadıköy semtinde 116 yıl önce inşa ettirilen Ragıp Paşa Köşkü, mahkeme kararıyla satışa çıktı. İşte icratan ihaleyle satışa çıkan köşk için istenen rakam ve köşkün tarihine ilişkin detaylar....

Lüleburgaz Sıbyan Mektebi'nin tarih müzesi olması için öneri!

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, 1570 yılında Mimar Sinan tarafından inşa edilen Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'nde bulunan Sıbyan Mektebi'nin tarih müze olması için öneride bulundu.

Sıbyan Mektebi'nde restorasyon çalışmaları başladı!

1570'de Mimar Sinan tarafından inşa edilen Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'ndeki Sıbyan Mektebi restore ediliyor.

Şevval Şahin ve Yiğit Marcus Aral'dan 'kiralık köşk' açıklaması!

Şevval Şahin ve Yiğit Marcus Aral'ın Rumelihisarı'nda sekiz odalı köşk kiraladıkları ileri sürülmüştü. Yiğit Marcus Aral, "Satın almadık, geçici olarak oradayız birkaç aylığına. Biraz malikane gibi oldu ama Miami'de de büyük evde oturuyorduk" dedi...

Amiral Osman Paşa Köşkü 100 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Üsküdar Sultantepe’de Osmanlı Filosu komutanı Amiral Osman Paşa tarafından 1800’lü yıllarda inşa ettirilen Amiral Osman Paşa Köşkü 100 milyon TL'ye satılıyor...

Damat İbrahim Paşa Külliyesi 28 Şubat'ta açılacak!

Sultan 3. Ahmed'in Sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa tarafından Fatih'te 1720'de inşa ettirilen külliye, yaklaşık 1 milyon 751 bin 101 lira bedelle 4,5 yılda restore edildi

Tarihi Siyavuşpaşa Köşkü sanat evi oluyor!

1571 yılından Mimar Sinan tarafından yapıldığı tahmin edilen Siyavuşpaşa Köşkü sanat galerisi ve atölyesi olarak hizmete açılacak. 

Sokollu Mehmed Paşa Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

TİKA'nın restore ettiği Bosna Hersek'in en önemli Osmanlı eserlerinden Sokollu Mehmed Paşa Köprüsü'nün teknik kabulünün yapılması nedeniyle tören düzenlendi...

Harput’a 80 milyon TL’lk diyanet külliyesi!

Elazığ Harput’ta inşa edilmesi planlanan ve yaklaşık iki yıldır projelendirilen “Uluslararası Harput Diyanet Külliyesi” projesi hayata geçiriliyor. Toplam 8 bin 600 metrekarelik alana inşa edilecek külliyenin maliyetinin 80 milyon TL’yi bulması planlanıyor.

Emirgan'daki tarihi Hamdi Paşa Köşkü 3 milyon dolara satılıyor!

İstanbul'un en nezih bölgelerinden Emirgan Kestane Sokak'ta yer alan tarihi Hamdi Paşa Köşkü, 3 milyon dolar + KDV bedelle satılacak..

Bursa Sinan Paşa Külliyesi ayağa kaldırılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ecdat yadigarı eserlerin ayağa kaldırılması çalışmalarına son sürat devam ediyor. Büyükşehir bu kapsamda Bursa Sinan Paşa Külliyesi'ni ayağa kaldırıyor.

Elazığ'da 223 yıllık külliye restore ediliyor!

Elazığ’ın Keban ilçesinde yer alan 223 yıllık Yusuf Ziya Paşa Külliyesi yeniden hayat bulunuyor. İlçe Müftü Vekili Serkan Cihangir, külliyede restorasyonun yanı sıra çevre düzenlemesi de yapılacağını söyledi.

Yiğit Paşa Külliyesi nerede Haberi

Yiğit Paşa Külliyesi nerede


Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki Yiğit Paşa Külliyesi, restorasyonunun ardından düzenlenen törenle hizmete açıldı.


Törene, Makedonya Ekonomi Bakanı Driton Kuçi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Çayır Belediye Başkanı İzzet Meciti ile çok sayıda davetli katıldı.


Müezzinoğlu, yaptığı konuşmada, Balkanlar'da sevgi bağlarının güçlenmesi, geleceğe umut ve güvenle bakılması, farklılıkların zenginlik kabul edilmesi gerektiğini belirterek, "Buradaki türbe, içerisinde barındırdığı kütüphane, külliye ve medresesiyle, sevgi, barış ve birlik mesajı veriyor." diye konuştu.


Altepe ise külliyenin yeniden hizmete açılmasıyla büyük bir vefa borcunu ödediklerini vurgulayarak, "Belediye Başkanı olduktan sonra bize 'Gelin, bu kültür ve eserlere sahip çıkın' dediler. 'Siz sahip çıkmazsanız yok edilirler' dediler. Bizler her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.


Meciti de makamların geçici ancak yapılanların kalıcı...