02 / 05 / 2024

yıkım bursa

yıkım bursa

Bursa Yıldırım Belediyesi, bünyesindeki Sivil Savunma ve Arama Kurtarma Ekibi olası depremlerin önüne geçmek için nöbette. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, deprem yıkımlarıyla ilgili bilgi verdi.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'da hayata geçirilen kentsel tasarım projesi dahilinde çok katlı bir binanın yıkımı daha gerçekleşti. 

Bursa'da yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi!

Bursa Osmangazi'de yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi...

Bursa Osmangazi'de yanmış binanın yıkımı gerçekleşti!

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde yanan bir binanın yıkım işlemleri gece geç saatlerde gerçekleşti. 

Bursa Çarşıbaşı'nda yıkım çalışmaları tam gaz!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi dahilinde yıkım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi son olarak  Pirinç Han’ın arka tarafındaki bir binanın daha yıkımını gerçekleştirdi. 

Bursa'da kaçak yapı yıkımında gerginlik!

Bursa Yıldırım'da kaçak bir yapının yıkımı esnasında yaşanan arbedede, polise mukavemette bulunduğu iddiasıyla 1 kişi gözaltına alındı.

Bursa'da 15 dükkanın yıkımı gerçekleşti!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım projesi kapsamında Pirinç Han’ın arkasında bulunan yaklaşık 350 yıllık Esir Dede Türbesi etrafındaki 15 dükkanının yıkımını gerçekleştirdi. 

İnegöl'de tehlikeli yıkım! Demir toplamaya çalıştılar!

Bursa İnegöl'de, 2 katlı binanın yıkımı sırasında bazı fırsatçılar tehlikeye aldırış etmeden demir toplamaya çalıştı. Canlarını hiçe sayan yaklaşık 20 kişiyi görenler büyük şaşkınlık yaşadı.

Bursa İnegöl'de kaçak yapıların yıkımı gündemde!

Bursa İnegöl Belediyesi Ekim ayı olağan meclisi ikinci oturum toplantısı Pazartesi günü yapıldı. 7 gündem maddesiyle açılan mecliste, kaçak yapıların yıkımında encümen kararı alındı.

Bursa'da İŞKUR binasının yıkımı başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Hanlar Bölgesi ve Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi'nde Kızılay binasından sonra İŞKUR binasında yıkım başladı.

Bursa Atatürk Spor Salonu’nun yıkımına başlandı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Atatürk Spor Salonu’nun yıkım çalışmalarını yerinde inceledi.

Orhangazi Kız Meslek Lisesi'nin yıkımı başladı!

Bursa Orhangazi’de deprem kontrollerinin ardından yıkım kararı verilen 3 okuldan birisi olan Kız Meslek Lisesi binasının yıkımına başlandı. Yıkım işlemlerinin hafta sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Bursa’daki yıkım kararı verilen 24 okula velilerden isyan!

Bursa’da deprem riski taşıyan 24 okul için yıkım kararı alınmasından sonra öğrencilerin başka okullara nakil verilmesine veliler tepki gösterdi. Yıkım kararının geç alındığını söyleyen veliler, servis ücretlerinin devlet tarafından karşılanmasını talep etti.

Nilüfer'de kaçak villanın yıkımına başlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Nilüfer ilçesi Hasanağa Mahallesi'nde kaçak olarak inşa edildiği iddia edilen villanın yıkımına başlandı.

yıkım bursa Haberi

yıkım bursa

Depreme dayanıklı projeleriyle kentsel dönüşümün öncülerinden olan Yıldırım Belediyesi, bünyesindeki Sivil Savunma ve Arama Kurtarma Ekibi ile olası afetlere karşı 7 gün 24 saat teyakkuzda bekliyor. Ekipler ayrıca vatandaşları doğal afetler ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda bilgilendiriyor. 

Geçtiğimiz günlerde yaşanan Çanakkale ve Adıyaman depremlerinin Türkiye'nin deprem ülkesi olduğu gerçeğini bir kez daha hatırlattığını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Afetler yaşanmadan önlemini almak yalnızca kamu kurumlaımın değil, tüm vatandaşlarımızın görevi. Depremlerin ülkemizin bir gerçeği olduğunu unutmamalıyız. 1903 yılından bugüne kadar yaşanan 130 depremde 110 bin vatandaşımız hayatını kaybetti, binlerce çocuk öksüz ve yetim kaldı. 2 milyon evimiz yıkılırken milyonlarca ev ise hasar gördü. 1999 yılında yaşadığımız Gölcük depreminde milli gelirimizin yüzde 15'ini kaybettik. Bu açıdan yaşanacak afet durumlarına karşı...