04 / 05 / 2024

Yıkım izni nereden alınır

Yıkım izni nereden alınır

İnşaat çalışmaları yapılacak bir arsada yapı varsa, yapının yıkımı için belediyeden izin alınması gerekiyor. İzin için gerekli belgeler arasında yer alan yıkım izni dilekçe örneği haberimizde bulunuyor...

Yıkım ruhsatı nedir? 

Risk taşıyan binaların yıkılması için belediyelerden alınan resmi yıkım izni yıkım ruhsatı olarak adlandırılır. Bu izin tehlikeli veya sağlık açısından riskli olduğu tespit edilen binaların güvenli bir şekilde yıkılabilmesi için gereklidir. Bu izin bazı yapılar için zorunludur.

Kaş'ta Hazine arazisindeki lüks otele ikinci yıkım kararı!

Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Kaş ilçesi Çukurbağ Yarımadası Hidayet Koyu’nda bulunan orman arazisine yaklaşık 5 yıl önce belediyeden ’basit onarım’ izni alınıp inşa edilen lüks butik otel için yeniden yıkım kararı verildi.

Kadıköy'de asbestli binalara yıkım izni yok!

Kadıköy Belediyesi halk sağlığını ve çevreyi korumak için yıkımı yapılacak binalara asbestten temizlenme şarkı uyguluyor.

Eskişehir Hamamyolu'nda dönüşüm yıkımları devam ediyor!

Hamamyolu Caddesi üzerinde bulunan Yeni Kapalı Çarşı Kıdan apartmanı geçtiğimiz ay Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kentsel dönüşüme girdi. Binanın yıkım izni ve tarihi ise tamamen boşaltıldığında verilecek.

Eskişehir Hamamyolu'nda dönüşüm yıkımları devam ediyor!

Hamamyolu Caddesi üzerinde bulunan Yeni Kapalı Çarşı Kıdan apartmanı geçtiğimiz ay Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kentsel dönüşüme girdi. Binanın yıkım izni ve tarihi ise tamamen boşaltıldığında verilecek.

İzmit Av Köşkü için yıkım izni çıktı!

Kültür Tepesi 2. Etap Projesi kapsamında Av Köşkü için Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’ndan yıkım izni çıktı.

Gemlik'teki riskli bina yıkılacak mı?

Gemlik Hamidiye Mahallesinde bulunan ve testler sonucunda Riskli Yapı olarak belgelenen Mendi Apartmanı'nın durumu faciaya davetiye çıkartıyor. 10 dairelik apartmanda 3 kişiye tebligat yapılamadığı için Gemlik Belediyesine yıkım izni verilmiyor.

Kadıköy'de asbestten binalara yıkım izni yok!

Kadıköy Belediyesi, ilçede yıkımı yapılacak binalara “asbestten ve zararlı atıklardan temizlenme” şartı getirdi. Kansere yol açan asbestli binalara belediye yıkım ruhsatı vermiyor.

Kocaeli'de bina yıkımı protesto edildi!

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, inşaat halindeki bir bina, imar izni bulunmadığı iddiasıyla yıkıldı Buna tepki gösteren yurttaşlar yıkımı protesto etti. Yıkıma tepki gösterenler, İzmit Belediyesi Alikahya Hizmet Binası önüne yürüdü.

Yıkım ruhsatı nereden alınır?

Belediye sınırları içerisinde yer alan bir binanın yıkılması için bina yıkım ruhsatının alınmış olması gerekiyor. Peki, bina yıkım ruhsatı nereden alınır? Bina yıkım ruhsatı için gerekenler nelerdir?

Kentsel dönüşümde yıkım parası ne kadar?

Kentsel dönüşümde, riskli yapıların tespiti üzerine belediyeler tarafından yapılan kontrollerle yıkımlar gerçekleşiyor.Peki, Kentsel dönüşümde yıkım parası ne kadar?Kentsel dönüşüm parası nereden alınıyor?

Kocaeli Kandıra'da yıkım başlıyor!

Kocaeli Kandıra ’ya bağlı Babalı Köyü’nde imar izni olmadığı belirlenen 19 meskenle ilgili yıkım kararı verildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek yıkım işlemi bu sabah gerçekleştirilecek.

Yıkım izni için gerekli belgeler!

Bina yıkımları için belediyeden yıkım izni ruhsatının alınması gerekiyor. Yıkım izni, gerekli belgeleri temin ederek bir dilekçe ile başvuruda bulunan vatandaşlara veriliyor. İşte yıkım izni için gerekli belgeler...

Yıkım izni nereden alınır Haberi

Yıkım izni nereden alınır

Yıkım izni dilekçe örneği!

İnşaat çalışmalarının yapılacağı bir arsa üzerinde yapının bulunduğunu farz edelim. Bu durumda ilk olarak yapının yıkılması gerekiyor. Yıkım için ise bağlı olunan belediyeden bir dilekçe ve gereken diğer belgeler ile başvuruda bulunulması gerekiyor. Yıkım izni dilekçe örneği aşağıda yer alıyor.


Örnek yıkım izni dilekçesi


……………………… Belediye Başkanlığı’na



……………………… İlçesi, ………………………… Mahallesi, ……… Pafta, ……………………… Ada, ……………………… Parsel sayılı taşınmaz üzerindeki binamın yıkım  ruhsatının düzenlenmesi hususunu bilgilerinize arz ederim. 





Adres : ………………………

İsim 

İmza



EK : 1- TEDAŞ’dan alınacak elektrik kesim yazısı.

        2- İSKİ’den alınacak su kesim yazısı.

        3- İGDAŞ’dan alınacak doğalgaz kesim yazısı.

        4- Mahalle Muhtarlığından alınacak boş belgesi.

        5- Tapu Sicil Müdürlüğü yazısı.

        6- Gelirler Müdürlüğünden alınacak...