03 / 05 / 2024

Yıkım Müteahitleri Derneği

Yıkım Müteahitleri Derneği

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Yıkım Müteahitleri Derneği (YMD) tarafından düzenlenen "Kentsel Dönüşüm Yıkımları ve Profesyonel Yıkım Teknikleri" konulu sempozyumda konuştu.

Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı: Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

İlk olarak Kahramanmaraş Pazarcık ve ardından Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler oldukça büyük bir yıkıma neden oldu. Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı! Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

Cebeci İnönü Stadı'nın yıkımı başladı! Millet Bahçesi yapılacak!

Yerine millet bahçesi inşa edilecek olan Cebeci İnönü Stadı'nın yıkım çalışmaları için Çankaya Belediyesi tarafından yıkım ruhsatı verildi

Çanakkale’de 39 okul için yıkım, 33 okul için güçlendirme kararı!

Çanakkale’de 39 okulun hizmet binaları için yıkım, 33 okulun hizmet binaları için ise güçlendirme kararı alındı.

Antalya Muratpaşa'daki yasa dışı işletmelerin yıkımına korona engeli!

Antalya'nın Muratpaşa ilçesindeki Lara sahillerinde 62 bin 670 metrekarelik alanı yasa dışı şekilde işgal ettikleri belirlenen işletmelere yıkım yapılması içi giden ekipler korona engeline takıldı.

Kapadokya'da kaçak yapıların yıkımı denetlenecek!

Hafta sonu Kapadokya'da gerçekleşen kaçak yapıların yıkımını denetlemek için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Nevşehir'e gidecek.

Başakşehir'de binanın yıkımıyla ilgili iş güvenliği önlemleri TBMM'de!

İstanbul'un Başakşehir ilçesinde bir binanın yıkımıyla ilgili iş güvenliği önlemlerinin alınmasında kusuru bulunanlar hakkında yapılan işlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydoğan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Antalya Konyaaltı Sahili’nde yıkım gerginliği!

Antalya Konyaaltı Sahili'nde, mavi bayrak kriterlerine aykırı yerleştirildiği öne sürülen locaların yıkımı, belediye ve işletmeciler arasında anlaşmazlık yarattı. 

Edremit'te yıkımı süren iş merkezinde yangın!

Balıkesir’in Edremit ilçesinde yıkımı devam eden iş merkezinde yangın çıktı. Yangın, Balıkesir-Çanakkale karayolunun bir süre kapanmasına yol açtı.

Yıkımı devam eden AKM ilk kez içeriden görüntülendi!

Taksim Meydanı’nda yer alan Atatürk Kültür Merkezi'ndeki (AKM) yıkım çalışmaları ilk kez içeriden görüntülendi.

AKM'nin yıkımı bir ay içerisinde tamamlanacak!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) projesi kapsamında eski binanın yıkım çalışmasının gelecek ay tamamlanacağını belirtti.

Yıkım İşlemleri ile Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı!

inşaat ve yıkıntı atıklarının çevre ve insan sağlığına ve güvenliğine zarar vermeyecek şekilde yönetimine ve kontrolüne ilişkin çalışmaların veriminin ve etkinliğinin arttırılmasını sağlamak için “Yıkım İşlemleri ile Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı” hazır

Abdi İpekçi Spor Salonu yıkımıyla asbest tehlikesi gündemde!

İstanbul’da kentsel dönüşümle birlikte ortaya çıkan asbest tehlikesi AKM’nin ardından Zeytinburnu’ndaki Abdi İpekçi Spor Salonu yıkımıyla da gündeme gelmeye başladı. 

Abdi İpekçi Spor Salonu’nun yıkımına başlandı!

Zeytinburnu’nda 30 yıla yakın önemli karşılaşmalara sahne olan Abdi İpekçi Spor Salonu için yıkım çalışmaları başladı. 

Yıkım Müteahitleri Derneği Haberi

Yıkım Müteahitleri Derneği

Türkiye'de binaların depreme dayanıklı hale getirilmesi ve yenilenmesinin 2, 5, 7, 10, 15 ve 20 yıllık periyot içerisinde yapılması gerektiğini vurgulayan Bakan Bayraktar, şöyle devam etti: 


"Afete ve depreme dayanamayacak derecede riskli binaları ortadan kaldırma, yıkma konularını bu süre içerisinde nasıl ve hangi sistemle yapacağız? En kolay ve en faydalı, pratik şekilde nasıl yapabiliriz? Bunun adımlarını atmamız lazım. Binaların yıkımı da ciddi istihdam ve üretim yaratacak. Yıkım Müteahitleri Derneği... Bu 'yıkım' lafı çok itici. İleride bizim başımızı yakabilir. Yani 'yıkım' değil de 'riskli binaların dönüştürülmesi' demek lazım. 'Yıkım' lafından kurtulalım. Yıkmak değil, biz riskli binaları izole ediyoruz, değiştiriyoruz. Yıkımın değil, yapımının önünü...