02 / 05 / 2024

yıkım tebligatı nedir

yıkım tebligatı nedir

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli olarak tespit edilen yapılara yıkım tebligatı gönderiliyor. Peki bu yıkım tebligatı nedir? Yıkım tebligatı neleri içerir? Yıkım tebligatına itiraz edilebilir mi? İşte yanıtı...

Yıkım ruhsatı nedir? 

Risk taşıyan binaların yıkılması için belediyelerden alınan resmi yıkım izni yıkım ruhsatı olarak adlandırılır. Bu izin tehlikeli veya sağlık açısından riskli olduğu tespit edilen binaların güvenli bir şekilde yıkılabilmesi için gereklidir. Bu izin bazı yapılar için zorunludur.

Kadıköy Belediyesi tebligat olmadan yıkım yaptı!

Kadıköy Bağdat Caddesi'nde yer alan S.M. ve ağabeyi H.A.A.'ya ait dükkan için Kadıköy Belediyesi'nde yıkım kararı çıktı. İddialara göre; belediye tebligat göndermeden yıkım gerçekleştirdi. 

İsrail güçleri Batı Şeria'da bazı evlere yıkım tebligatı gönderdi!

Yaşanan son gelişmelere göre, İsrail güçleri, işgal altında olan Batı Şeria'daki bazı konut sahiplerine yıkım tebligatı gönderdi...

Aydın’ın ünlü yemek mekanlarına yıkım kararı!

Aydın Söke’deki meşhur çöp şiş mekanlarına belediye tarafından alınan yıkım kararı ile dükkanları boşaltmaları için tebligat gönderildi. Söke Belediyesi’nin gönderdiği tebligatta: "İşyerlerinizi 15 gün içerisinde boşaltacaksınız." denildi.

Sis Dağı'ndaki 68 eve yıkım tebligatı gönderildi!

Trabzon ve Giresun illerinde bulunan Sis Dağı'nda yıkımlar bu sabah saatlerinde yeniden başladı. Yaylada toplamda 68 evin sahiplerine tebligat gönderildi.

Sivas 100. Yıl Sitesi'ne yıkım kararı!

Sivas Valiliği, tehlike arz ettiğini belediyeye bildirmesiyle sitede faaliyette bulunan mülk sahiplerine ve kiracılara yıkım tebligatı gönderdi.

İmar barışının yıkım kararına etkisi!

İmar barışı kapsamında verilen Yapı Kayıt Belgesi, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için düzenleniyor. Peki, imar barışının yıkım kararına etkisi nedir?

Kiracının bakım yükümlülüğü nedir?

Taşınmaz mal kiralayan kiracı, kiralananı, sözleşmeye uygun olarak özenle kullanmak ve kiralananın bulunduğu taşınmazda oturan kişiler ile komşulara gerekli saygıyı göstermekle yükümlü oluyor. Peki, kiracının bakım yükümlülüğü nedir?

Ankara Çayyolu'nda yıkım için tebligat!

Çankaya Belediyesi tarafından Ankara Çayyolu sınırlarında yer alan Ferda Serap Yörübul'a ait taşınmazın yıkım işleminin gerçekleştirilmesine ilişkin tebligat bugün 29346 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Kentsel dönüşüm yıkım kararına itiraz edilir mi?

Kentsel dönüşümde yapının riskli olarak tespit edildiği, tebligat tarihinden itibaren 15 gün içinde riskli yapı tespitine karşı itiraz edilebiliyor. Peki, kentsel dönüşüm yıkım kararına itiraz edilir mi?

Çankaya Yıldızevler'de 4 gecekondu yıkımı için tebligat!

Çankaya Belediye Başkanlığı tarafından, Yıldızevler Mahallesi'nde yapımı planlanan otopark alanında yer alan 4 gecekondunun yıkımı için tebligat ilanı bugün 29270 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Kiracının aidat yükümlülüğü nedir?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartmanda tüm daire sakinlerinin aidat borcunu ödemeleri gerekiyor. Peki, taşınmazda kiracı varsa kiracının aidat yükümlülüğü nedir? Kiracılar, aidatını ödemezse ne olur?

Kentsel dönüşümde yıkım yardımı nedir?

Riskli alanda yer alan riskli olduğu tespit edilen yapılar için, Bakanlıkça Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı’ndan verilen krediler arasında yer alan kentsel dönüşümde yıkım yardımı nedir?

yıkım tebligatı nedir Haberi

yıkım tebligatı nedir

Yıkım tebligatı nedir?

Riskli yapı tespitine yapılan itirazların teknik heyet tarafından reddi veya riskli yapı tespitine hiç itiraz edilmemesi nedeniyle tespitin kesinleşmesi sonrasında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü riskli yapının yıkımı konusunda gerekli tebligatların yapılmasını ve gerektiği halde yıkılmasını ilgili Belediye Başkanlığı veya İl Özel İdaresinden ister.


Riskli olarak tespit edilen taşınmaz mülkün bulunduğu yerde mevcut Belediye Başkanlığı veya yetkili ise İl Özel İdaresi tarafından yapı maliklerine tebligat gönderilir.


Yıkım tebligatı neleri içerir?

Söz konusu tebligatta; 

-Yıkım için verilen sürenin maksimum 60 gün olduğu;

-60 günlük süre içerisinde yapı malikleri tarafından yıkımın yapılmadığı tespit edilirse, yapının Belediye Başkanlığı tarafından yıktırılacağı belirtilerek son bir 30 günlük ek sürenin yapı maliklerine verileceği;

-Ek süre ile birlikte verilen süreler içerisinde yıkımın gerçekleşmediği tespit edilirse Belediye Başkanlığı elektrik, su ve...