11 / 05 / 2024

yıkımda hasar gören komşu binalar

yıkımda hasar gören komşu binalar

Kentsel Dönüşüm Yasası'nın ardından Türkiye genelinde hasarlı binaların dönüştürülmesi gündeme geldi. Bu süreçte binalar yıkılıp yerine yenileri yapılıyor. Ancak yıkılan binaların yakınındaki binalarda da hasarlar, can kayıpları yaşanıyor...

Malatya'da depremler sonucu ağır hasar gören bina çöktü!

Malatya'da, depremler nedeniyle büyük hasar gören bir 6 katlı bina çöktü.

DASK'tan yeni uygulama! Hafif hasar gören konutların ödemeleri 72 saat içinde yapılacak!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), yeni uygulamasını resmen duyurdu. Hafif hasar gören konutların ödemeleri 72 saat içinde yapılacak!

Deprem, konut piyasasını nasıl etkiledi? 

Yıkılan, hasar gören konutlar ve sağlam yapılara olan taleple deprem bölgesinde konut stokları hızla eridi, bununla birlikte fiyatlar da yükseldi. 11 şejirde ortalama fiyat artışı yüzde 33’e, kira artışı yüzde 56’ya kadar çıktı.

Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından deprem riski, depreme dayanıklı olmayan binalar ve kentsel dönüşüm yeniden gündeme geldi. Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Bilirkişiler tek tek açıkladı: Deprem bölgesinde ağır hasar gören konut sayısı 507 bin!

Depremden zarar gören şehirlerde incelemeler yapan akademisyen bilirkişiler, ağır hasar gören konut sayısıNIN 507 bin olduğunu söyledi. İşte detaylar...

Depremde hasar gören araçları sigorta karşılar mı? Depremde hasar gören araçlar ne olacak?

Depremden dolayı hasar gören araçlara dair araştırmalar son hızla devam ediyor. Peki Depremde hasar gören araçlar ne olacak? İşte detaylar!

Ayçiçek yağında son zamanların en büyük indirimi! Fiyatları gören gözlerine inanamadı!

Çeşitli marketler tarafından ayçiçek yağı fiyatlarına indirim yapıldığı duyuruldu. 4 litre ayçiçek yağına büyük indirim dev indirim geldiğini ifade eden marketler, vatandaşların stoklar tükenmeden almaları gerektiğini duyurdu.

Birçok kişi bunu araştırıyor! Depremde hasar gören araçlar kaskodan para alacak mı?

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli meydana gelen büyük depremlerde onbinlerce araç da enkaz altında kalarak, büyük bölümü hurdaya çıktı. Peki deprem nedeniyle hasar gören araçlara trafik sigortası ve kasko ödeme yapıyor mu? İşte birçok kişinin merak ettiği o sorunun yanıtı…

Büyük şehirlerden kira göçü başladı! İstanbul ve Ankara’dan kaçanlar en çok hangi şehirlere gidiyor?

Hem dünya hem de Türkiye’de önce pandemi ardından da patlama yapan yüksek enflasyon nedeniyle astronomik şekilde yükselen kiralar nedeniyle özellikle büyük şehirlerden zorunlu göç başladı. Fahiş kiraları ödeyemeyen insanlar İstanbul ve Ankara'dan en çok hangi şehirlere göçüyor?

Memur Ocak zamlı maaşları tek tek hesaplandı! Memur ocak zammı yüzde kaç olacak? Gören şaşkına döndü!

Memur Ocak zammının belli olması için resmen sayılı günler kaldı. Memur Ocak zamlı maaşları tek tek hesaplandı! Memur ocak zammı yüzde kaç olacak? Gören şaşkına döndü!

Rossmann’da büyük fırsat günleri başladı! Tüm kategorilerde %50 indirim… Rossmann 14 Eylül 2022 fiyat listesi…

Ünlü kozmetik ve kişisel bakım marketi Rossmann’da ‘Büyük Fırsat Günleri’ başladı. Pek çok üründe %50’ye varan indirim fırsatı sizleri bekliyor.

İstanbul için korkutan senaryo: Büyük depremde hasar görecek bina sayısı arttı!

Uzmanlar İstanbul'da 2030'a kadar 7 ve üzerinde bir deprem yaşanma ihtimalinin yüzde 64 olduğuna dikkat çekiyor. Peki İstanbul için korkutan deprem senaryosunda neler yer alıyor? Büyük İstanbul depreminde kaç binanın hasar göreceği tahmin ediliyor? İşte ayrıntılar...

Lüleburgaz'da taşkında ağır hasar gören binalar yıkılıyor!

Kırklareli Lüleburgaz'da sağanak sebebiyle yaşanan taşkında ağır hasar gören 3 bina yıkılıyor. Ekipler, Yıldırım Mahallesi'ndeki yan yatmış olan iki katlı binanın yıkımını iş makinesi aracılığıyla gerçekleştirdi.

yıkımda hasar gören komşu binalar Haberi

yıkımda hasar gören komşu binalar

Kentsel Dönüşüm Yasası'nın ardından Türkiye genelinde hasarlı binaların dönüştürülmesi gündeme geldi. Bu süreçte binalar yıkılıp yerine yenileri yapılıyor. Ancak yıkılan binaların yakınındaki binalarda da hasarlar, can kayıpları yaşanıyor. Hasar alan bina sahipleri neler yapmalı? Bu sorunun yanıtını aradık... 


Gelecek 20 yılda ekonominin lokomotifi konumuna gelmesi beklenen kentsel dönüşüm, başta İstanbul'da olmak üzere Türkiye'nin bazı kentlerinde yürütülüyor. Bu süreçte deprem riski taşıyan ve buna bağlı olarak niteliksiz konut stoku yaratan binaların yıkılıp yerine yeni binaların yapımı sürerken, en büyük sorun ise, binaların yıkım aşamasında ortaya çıkıyor. Öyle ki geçtiğimiz günlerde Ankara Altındağ'daki kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında 5 katlı bir bina çökmüş ve bir kişi hayatını kaybetmişti. Can kaybı yaşanan bu tür vakaların yanı sıra bina hasarları da meydana geliyor. 


Özelikle çürük yapı...