29 / 04 / 2024

yıldız sarayı İstanbul Mimarlar Odasına mı tahsis edildi

yıldız sarayı İstanbul Mimarlar Odasına mı tahsis edildi

Yıldız Sarayı’nın asma katı ile bodrum katı, 1995'te Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’ne tahsis edilmişti. Kültür Bakanlığı geçen yıl protokölü iptal etti. Mimarlar Odası da işleminin yürütmesinin durdurulması istemi ile dava açtı.

Yıldız İstanbul Mühendislik İnşaat Emlak Ve Elektrik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yıldız İstanbul Mühendislik İnşaat Emlak Ve Elektrik Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Murat Akın ve Yıldız Akın ortaklığında kuruldu.

Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Sarayı restore edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Saraylarının restore edileceğini açıkladı. 

İki Yıldız Gayrimenkul Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

İki Yıldız Gayrimenkul Limited Şirketi İstanbul Şubesi Kadıköy’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Daş tarafından açıldı.

Genç Yıldız İnşaat Nakliye Elektrik/ Elektronik Tekstil Gıda Tic.Ve San.Ltd.Şti.İstanbul Şubesi açıldı!

Genç Yıldız İnşaat Nakliye Elektrik/ Elektronik Tekstil Gıda Tic.Ve San.Ltd.Şti.İstanbul Şubesi bugün Başakşehir'de 6 milyon TL sermaye bedeli ile Şahabettin Yolcu tarafından açıldı.

İstanbul Yıldız Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Yıldız Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Hosseın Resoulı ve Mılad Rasoulı ortaklığında kuruldu.

Özlem Yıldız oğluna arsa aldı!

Sunucu Özlem Yıldız, oğlunun geleceğini güvence altına almak için toprağa yatırım yaparak İstanbul dışında arsa satın aldı.

Konut yatırımının yeni yıldızı İzmir!

Son dönemlerde özellikle beyaz yakalıların birinci tercihi haline gelen İzmir, yeni açılan İstanbul-İzmir Otoyolu’nun sağladığı avantajlarla konut sektörünün parlayan yıldızı haline geldi.

Yıldız Sarayı Cumhurbaşkanlığı külliyesi mi oluyor?

Restorasyon çalışmaları süren Yıldız Sarayı’nın Cumhurbaşkanlığı İstanbul Külliyesi olarak kullanılması gündeme geldi.

BİMER'den Yıldız Teknik Lojmanları açıklaması!

İstanbul Şişli’de eski Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) arazisi üzerinde hayata geçirilen 34 katlı Nurol Tower’ın yükseldiği araziyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Yıldız Park Modern Konutları'nda 2+1'ler 487 bin TL'ye!

Gaziosmanpaşa İş Ortaklığı tarafından İstanbul Caddesi üzerinde inşa edilen Yıldız Park Modern Konutları'nda son daireler satışta. 1+1'lerin satıldığı projede 2+1 dairelerin fiyatları 487 bin TL'den başlıyor.

Merkez Bankası'ndan İstanbul Finans Merkezi'ne Selçuklu yıldızı!

Merkez Bankası’nın İstanbul Finans Merkezi’ndeki binası Mimar Sinan’ın eserlerinden ilham alınarak tasarlandı. Finans Merkezi’nin ‘merkezi’ ve haritadaki yeri Merkez Bankası’nın 54 katlı kulesi olacak. Bina sekiz köşeli Selçuklu yıldızı ile bitirilecek.

Mimarlar Odası'nın Yıldız Sarayı'ndaki binası meclis gündeminde!

İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası'nın Mimarlar Odasına tahsisinin iptaline ilişkin soru önergesi hazırladı. Yarkadaş, sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Yıldız Sarayı'ndaki bina 2051'e kadar Mimarlar Odası'nın!

Makina Mühendisleri Odası Başkanı Ali Ekber Çakar, dün boşaltılan Yıldız Sarayı Dış Karakol binasının 2051 yılına kadar Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'ne tahsis edildiğini iddia etti.

yıldız sarayı İstanbul Mimarlar Odasına mı tahsis edildi Haberi

yıldız sarayı İstanbul Mimarlar Odasına mı tahsis edildi

İstanbul’da, Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası’nın asma katı ile bodrum katı, 1995 yılında yapılan protokol ile Kültür Bakanlığı tarafından 10 yıllığına Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’ne tahsis edilmişti. Oda, binayı İstanbul şubesi olarak kullanmaya başlamıştı.


2002 yılında yenilenen protokol ile tahsis süresi imza tarihinden itibaren 49 yıl olarak belirlendi. Yani bina 2051 yılına kadar odaya verildi. Ancak 8 Kasım 2015’te 42 yapı ile birlikte Yıldız Sarayı kompleksi Cumhurbaşkanlığı’na tahsis edildi. Kültür Bakanlığı da 7 Aralık 2015’te sarayın dış karakol binasını kullanan odanın protokolünü tek taraflı olarak feshetti.


MAHKEME, HUKUKA UYGUN BULMADI


Mimarlar Odası da fesih işleminin yürütmesinin durdurulması istemi ile dava açtı. İstanbul 12. İdare Mahkemesi, taraflar arasında imzalanan protokole göre kurallara uyulduğu sürece odanın binada kullanım süresi dolmadan, mekanın bir başka...